0
EROPUIT Op reis met kinderen

Onze avontuurlijke rondreis door Zweden met kinderen #week2

Twee jaar geleden verloren wij allemaal ons hart aan Zweden en dat is niet moeilijk, want nergens anders in Europa geniet je zo van de prachtige natuur dan in dit land. Toen we zagen dat Pharos reizen een Pippi Langkous-reis aanbood, waren we meteen verkocht. Hoe cool is het om mee naar Villa Kakelbont te gaan, het Astrid Lindgrens Värld-park te bezoeken én daar zelfs te blijven slapen. Om daarna richting de hoofdstad Stockholm te rijden en de stad te ontdekken met de kinderen én te eindigen in Yttermallung waar het avontuur lonkt in de Zweedse wildernis.

Ondertussen zijn we al meer dan 1 week terug van onze avontuurlijke rondreis door Zweden en oh wat missen we het daar. Na ons verblijf in Stockholm reden we richting Yttermalung in Dalarna. Dit is één van de beroemdste en meest karakteristieke regio’s van Zweden. Een prachtig gebied vol natuur, met bossen, veeeeeel bossen, groene heuvels en blauwe meren. En de rode huisjes mag je niet vergeten, want die steken daar zo mooi tegenaf.

Benieuwd naar onze week op camping Yttermalung?
Van zaterdag tot zaterdag verbleven we op Yttermalung camping in een gezellig vakantiehuisje waar het Pippi-Langkous gevoel volop aanwezig was! We werden er hartelijk ontvangen door Hilje en Peter, een Nederlands koppel dat zo’n 16 jaar geleden naar Zweden verhuisde met hun 3 kinderen en een avontuurlijke camping begonnen. Op de camping werkten ook een aantal jonge gasten die stage lopen aan de Outdoorschool in Nederland en die zorgden voor heel wat avontuurlijke animatie. De verwachtingen waren dus hoog wanneer we hier op de camping arriveerden maar die werden ruimschoots ingevuld! Amaaaaaaai!

Op en rond deze camping hebben we ons helemaal niet verveeld. Ook al waren we hier bijna alleen (ja de laatste week van augustus gaan de Zweden terug naar school) en ook de meeste Belgische en Nederlandse gezinnen waren al terug naar huis), maar hoe zalig is het om bijna een hele camping voor jou alleen te hebben? Heerlijk!

We konden hier kanoën, bootje varen, kampvuurtjes maken (je wilt niet weten hoe vaak we dit gedaan hebben!), op eland-en beversafari, overnachten in een tipi, grote vissen vangen op de Vasterdalaven-rivier, bessen plukken, dammetjes bouwen bij de watervalletjes en beekjes en zwemmen in heerlijke meren. Ook vissen vangen lukte hiet à volonté, onze Kobe ving zelf twee kleine visjes en ook onze papa ving fier wat grotere vissen.

Op de camping zelf was er een verwarmd buitenzwembad, een klimmuur en we konden hier zelfs mountainbikes huren mét fietskar zodat we een fijne mountainbiketocht konden doen met ons Milleke erbij.

Van vlotten bouwen tot wandelen à volonté
De eerste dag bouwden de kinderen samen met onze papa een heus vlot waarmee ze ook echt gingen varen op de rivier! Dit met de nodige animatie en als kers op de taart een vuurtje met marshmallows, hoe zalig is dat.

Eén van de hoogtepunten was het verjaardagsfeestje voor onze Kobe aan één van de vele meertjes in de buurt. We maakten een kampvuurtje en aten de zelfgemaakte pannenkoeken op bij het meer. Een verjaardag om nooit meer te vergeten!

En wat hebben we hier veel gewandeld! Wandelingen van 10 tot 15 km waren geen probleem voor onze twee grootste kinderen. En ons Milleke die vond het heerlijk in de draagzak. Ja, rond Malung zijn veel gemarkeerde wandelroutes te vinden. Zo deden we onder andere wandelingen in Natuurreservaat Eggen, een oud bos op uit de ijstijd overgebleven heuvels, een fijne wandeling die ligt op wandelafstand van Yttermalungs Camping. Nog een geweldige wandeling waar we mooie herinneringen aan hebben is de Haftahedarna.

Conclusie?
Deze week op de camping heeft ons ongelooflijk veel deugd gedaan en zullen we niet gauw vergeten! We hebben hier keihard mogen ervaren dat het leven niet altijd efficiënt hoeft te zijn. Tijdens ons buitenleven hier op de camping waren we vooral bezig met verzorgen, eten, contact hebben, met het leven dus! En hoe simpeler, hoe sterker het gevoel eigenlijk niets nodig te hebben. Alleen elkaar, alleen de natuur en daar genoten we volop van!

De allerlaatste dag was een reisdag richting Göteborg. Voor we op de Stena Lina richting Kiel stapten, hielden we nog even halt in de Haga-wijk in Göteborg waar we nog genoten van een fika-stop met kaneelbollen en heerlijke latté. De bootreis vanuit Göteborg was ook weer een echt avontuur, we vaarden langs het Kattegat langs de Deense eilanden. Op de boot genoten we van een heerlijk dinerbuffet en haalden we verhalen op van onze meer dan fantastische reis.

Zweden, we miss you! But we’ll be back.

Zin om ons keihard achterna te doen en deze reis ook te doen? Dan kunnen wij dit alleen maar aanraden! Je kan ze boeken via Pharos Reizen : 15-daagse familierondreis Vimmerby, Stockholm, Malung / Op avontuur met Pippi!

Geniet nog even mee met ons na van de foto’s:

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Lisa
  september 12, 2018 at 6:41 am

  Wat een zalige reis moeten jullie gehad hebben! Wij hebben ons hart ook verloren aan Zweden, toen we er vorig jaar voor de eerste keer gingen wildkamperen. Wat een prachtige natuur! Sinds de geboorte van onze meid, zit wildkamperen er niet meer in, maar wij gaan zeker nog terug als ze wat groter is. En door je verslagjes over Zweden, krijgen we alvast ideetjes voor een kindvriendelijke reis 🙂

 • Reply
  Maya
  september 12, 2018 at 3:29 pm

  Jaaaa Zweden, daar ligt ook wel een stukje van mijn hart hoor. Zo’n mooi rustig relaxed land. Wij gaan ook zeker nog eens terug.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.