0
EROPUIT Op reis met kinderen

Wij gaan op skivakantie…met de trein

Nog een dikke vijf weken en het is weer zover…dan gaan we op skivakantie! En hoe?! Met de trein! Ik kan je nog niet vertellen hoe ons dat gaat bevallen, maar ik durf wel al beweren dat we een fantastische kerstvakantie tegemoet gaan met een witte kerst.

Net als vorig jaar boekten we een wintervakantie met Intersoc en deze keer kozen we voor Wengen. Op skivakantie met twee kinderen én een peuter? Het is misschien niet meteen iets wat in je op komt om te doen, maar toch is het een goed idee! Een heel goed idee zelfs. Dankzij Intersoc krijg je als ouder een deugddoende én ietwat rustgevende vakantietijd (want je moet natuurlijk ook nog gaan skiën hé :-)). Maar wat doe je met je peuter als je wilt gaan skiën? Wissel je elkaar af? Neem je een nanny mee? Zoek je een plaatselijke babysit? Toen ik vorig jaar kennismaakte met het Family-aanbod van Intersoc, de vakantiedienst van de Christelijke Mutualiteiten, was ik meteen verkocht. Een vakantie die volledig in het tekenstaat van familie. Met babyopvang vanaf 3 maanden verzorgd door Nederlandstalige vrijwilligers, Je kan je baby/peuter er dus met een gerust hart toevertrouwen aan één van de enthousiaste vrijwilligers.

Zie hoe content Milleke was bij de Willy? Ik moet daar niet veel meer woorden aan vuil maken, toch?

Op skivakantie met de trein
Vorig jaar kozen we nog voor een autovakantie, maar deze keer reizen we dus met de trein naar daar. Misschien niet echt een goedkope oplossing, maar kinderen tussen 0 en 5 jaar reizen gratis mee en kinderen vanaf 6 jaar aan verminderd tarief, dus die chance hebben we nog. Als je met de auto reist, ben je bovendien ook een paar 100 euro kwijt aan benzine, wegenvignetten (en reken daar ook nog je onderhoud bij). Plus het dorpje Wengen waar we naartoe gaan, is onbereikbaar met de auto. Je zou je auto dan nog moeten achterlaten op een parking en dat kost ook nog een hoopje geld. Ik kijk ook al uit naar het gemak en het comfort van met de trein te reizen. Onze reis start eigenlijk al in het station, want dat is voor de kinderen toch een geweldig avontuur! Ze kunnen nu al niet meer wachten…want ze vinden het idee om met de trein op reis te gaan keispannend. De kindjes gaan ook veel meer bewegingsvrijheid hebben én er is animatie voorzien van Intersoc, alleen maar voordelen dus.

Het enige stresske zijn de overstappen, maar met wat organisatie zal dit wel lukken. En misschien is het inpakken van de bagage ook wat stressvoller als anders want we gaan heel wat minder kunnen meenemen, maar ook dat zie ik als een uitdaging. Minder spullen = minder last onderweg én op vakantie, komt helemaal goed :-).

Valt het op dat ik enorm uitkijk naar onze jaarlijkse wintervakantie? De Intersoc-vakantie is ons vorig jaar zo goed bevallen dat ik nu al weet hoe goed het gaat zijn. Een hele week ontspannen en niet moeten denken aan “Wat eten we vanavond?”, nee gewoon de voetjes onder tafel want dankzij de all-in formule in het hotel wordt er gewoon voor ons gekookt. De max toch hé! Ooooooh…ik kan al niet meer wachten! We hebben hier al een aftelkalender opgehangen, want ook de kindjes kunnen niet meer wachten.

Zelf op skivakantie met de trein met Intersoc? Hier vind je alle info over onze skivakantie terug.

Nog een besparingstipke: In 45 Zwitserse skigebieden maken gezinnen met kinderen tot twaalf jaar kans op een gratis kinderskipas voor zes dagen. Met de actie “Kids4Free” wil Zwitserland Toerisme meer gezinnen warm maken voor een wintersportvakantie. Wie wil deelnemen aan de actie, meldt zich aan op www.MySwitzerland.com/kids4free.

Ging jij al eens op reis met de trein? Ik ben benieuwd naar je ervaringen!
Of ging je al eens op vakantie met Intersoc? Ook hier ben ik benieuwd naar wat je te vertellen hebt!

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Nathalie
  november 16, 2018 at 4:19 am

  Wij gaan ook skiën met Kerst (2jarige en baby van dan net 5 maanden mee + bompa die wil oppassen) maar de trein vind ik toch wel heel moedig. Alleen ons skimateriaal zijn al 4 zakken, en dan hebben we nog geen kleren/spullen voor de kindjes mee! Wengen is wel prachtig, daar ben ik als kind een aantal keer geweest in de zomer en wil ik zeker nog naartoe met onze kindjes.

 • Reply
  An van Nononsonsmoms.be
  november 16, 2018 at 6:22 am

  Wij gingen in de zomer naar Wengen, maar de winter houdt ons toch wat tegen. Dat skimateriaal plus bagage overhevelen daar zou ik tegen op zien. In het geval je huurt heb je dat probleem niet. Wengen is alvast fantastisch! Wij kozen courchevel met Intersoc Partner

 • Reply
  Mieke Declercq
  november 16, 2018 at 8:18 am

  Wij gaan heel vaak met de trein op reis met onze dochter (net nog in de herfstvakantie naar Berlijn). Twee zomers geleden interrailden we door West-Vlaanderen (https://www.kleinerugzak.com/single-post/2017/11/11/Interrailen-met-kinderen-onze-ervaring-met-een-treinrondreis), en voor volgende zomer staat er weer een treinreis op het programma.
  Het is zo’n relaxte manier van reizen, met alle tijd om te knutselen, picknicken, dutjes doen, …. Je kan naar het toilet wanneer het moet, ook wel handig met kindjes 🙂 Wij zijn dus grote fan!
  Een tip vind ik om te reizen met een backpack ipv met rolkoffers, zo hou je je handen vrij om je kinderen een hand te geven en te begeleiden bij overstappen.
  Veel plezier !

 • Reply
  Omatof
  november 16, 2018 at 8:18 am

  Wij zijn vroeger verschillende keren op zomervakantie geweest met Intersoc. Ook omwille van de kinderopvang. Nu gaan we al enkele keren terug mee maar tijdens de ‘charme’week. Dan zijn er geen kinderen maar wel ook begeleide wandelingen. Zalig zo’n vakantie, een aanrader voor alle gezinnen!

  • Reply
   Depauw Daniël
   maart 13, 2019 at 3:35 pm

   Charme reis Wengen dit jaar op 30 maart 2019.Zo laat. Zijn er daar dan nog goede skimogelijkheden met goede sneeuwkwaliteit? 7u

   • Reply
    Lobke
    maart 22, 2019 at 7:27 am

    Ik denk dat wel eigenlijk….ze bieden skireizen aan tot in de paasvakantie en ik hoorde van andere mensen al goede dingen hierover!

 • Reply
  Andaloes
  november 16, 2018 at 8:36 am

  Omdat we vliegen met een baby van 2maand niet zagen zitten, reizen we sinds mei telkens met de trein naar Wenen! Valt heel goed mee. Je hebt inderdaad meer tijd voor je kind en zit rustig als je zoals ons je zetels reserveerd want zeker bij vakantieszagen wij al veel mensen rechtstaan.
  Wij reizen van bxl Noord naar Frankfurt, daar hebben we een uur om over te stappen en ook te eten (veel keuze in het station) en nadien reizen we verder naar Wenen.
  Nog maar 1x wat meilijkheden gehad, de laatste keer, koperdieven en ook in Frankfurt was er een probleem maar we zijn wel telkens goed geholpen in de stations en ook bij het op en afstappen krijg ik vaak hulp van andere passagiers om de buggy met Mila erin op en van de trein te krijgen. Het enige nadeel tov vliegen vind ik dat het zo lang duurt, 12u versus 1,5u vliegen en natuurlijk op tijd in de luchthaven zijn…. maar met de auto maakt het voor ons geen groot verschil

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.