0
LIFESTYLE Speeltips

Samen creatief zijn met de Nintendo Labo? Ja dat kan!

Eerlijk? Toen ik de vraag kreeg om een nieuw spelletje van Nintendo uit te testen, stond ik niet meteen te springen. De kinderen zitten al genoeg op schermpjes dat ik schermtijd toch een beetje probeer te beperken. Een kind sus je niet met een iPad, weet je nog?

Maaaaaaaar….ik heb mijn mening moeten herzien! En daar moet al heel wat voor gebeuren.
Afgelopen weekend lanceerde Nintendo Labo! Een spel waarmee je op een intereractieve manier kunt bouwen, spelen en ontdekken speciaal ontworpen om creatieve geesten te inspireren. Toen ik dat las, kreeg Nintendo meteen mijn aandacht. Want creativiteit, interactiviteit en samen spelen zijn één voor één zaken die ik wel wil aanwakkeren bij mijn jeugd. I am in!


NINTENDO LABO GETEST

Met het NIntendo Labo-pakket ga je SAMEN aan de slag en dat vind ik nu zo fijn! Dat je samen rond de familietafel kan gaan zitten en iets kan knutselen. Met kartonnen bouwplaten speciaal ontworpen om samen te werken, kan je de Nintendo Switch en de controllers omtoveren tot Toy con creaties. Zo kan je een piano in elkaar steken (dat staat hier zeker nog op de planning!), een robot, een hengel en nog veel meer. Wij maakten samen een huisje van karton (ja, er was wel wat hulp van de mama nodig!
Wanneer het huisje helemaal in elkaar zit, kan je er de Nintendo Switch in stoppen en er games mee spelen, heel erg leuk en interactief. Het zette Kobe en Frauke (die keivaak ruzie maken, believe me!) aan om samen aan de slag te gaan, samen te bouwen en daarna samen te knutselen en versieren. Veel leuker dan dat er één van de twee in de zetel hangt met de Nintendo en je de rest van de dag een kind minder in huis hebt.

Ik moet Nintendo dus feliciteren, want zij hebben ervoor gezorgd dat gamen niet alleen leuk is voor de kindjes maar ook voor mij als mama! Want we brachten effectief bijna een hele namiddag samen door aan tafel en hadden zo een toffe tijd samen. Supercool dus!

Wie dus nog op zoek is naar een origineel cadeautje voor een communie-of lentefeest, dan is dit misschien wel een aanrader?

Tip: er is een Belgisch YouTube-kanaal om de laatste nieuwtjes van Nintendo te volgen! En hier lees je nog enkele veelgestelde vragen van ouders over NIntendo Labo.

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Els
    mei 3, 2018 at 6:18 pm

    Ziet er superleuk uit eigenlijk 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.