0
LIFESTYLE Speeltips Zelfgemaakt

Zo maak je van je kind een kleine kunstenaar

“Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is er een te blijven als je groot wordt.”
Pablo Picasso

Al van toen Kobe en Frauke peuters waren, staat er hier bijna altijd een pot met kleurpotloden en stiften op tafel en sinds wij het knutselstation hier hebben ingevoerd, is een nieuw kunstwerk van één van onze kinders nooit veraf. “Mama, ik heb een mooie tekening gemaakt hé!” Heerlijk vind ik dat! Om hun creativiteit nog meer te stimuleren, schaf ik regelmatig vers teken-en knutselgerief aan. Knutselen bevordert niet alleen de fijne motoriek heb ik mij ooit eens laten wijsmaken, het helpt ook hun fantasie te gebruiken en het vergroot hun concentratievermogen, alleen maar voordelen dus dat tekenen én knutselen.
Pinterest vind ik een grote bron van inspiratie! De app staat dus standaard op mijn telefoon en zo heb ik altijd een leuk idee bij de hand wanneer ze bijvoorbeeld met een zak vol herfstbladeren thuiskomen en een leuk idee zoeken om met hun natuurschatten te doen. Onder de zoekterm ‘DIY’ of thema’s als ‘Kerstvakantie’, ‘knutselen’ of ‘sensory play kom je massaal veel teken-en knutselactiviteiten tegen voor kleine kinderen. Ook in de bibliotheek vind je nog altijd veel toffe knutselboeken en spelletjes die ontworpen zijn om de creativiteit van je kleintjes te stimuleren.

Dessineo
Wil je ze echt leren tekenen en hun creativiteit en fantasie nog meer stimuleren? Dan is er nu ook een leuk spel op de markt dat ik echt kan aanbevelen: Dessineo. Vorige week bracht de Sint hier dit fantastisch cadeau dat al een tijdje op de wishlist van Kobe en Frauke stond. Dessineo is speciaal ontworpen voor kinderen vanaf 4 jaar en leert hen op een eenvoudige en leuke manier stap voor stap tekenen. Woooooow, echt iets voor die kleine kunstenaars van ons dus! Dankzij eenvoudige vormen zoals een cirkel, vierkant en driehoek, tekent het kind een poes, kerstman, vliegtuig… en er zitten zelfs voorbedrukte tekenvellen bij met inspirerende achtergronden zoals een zee voor de vis en een sneeuwlandschap voor de kerstman.
Kobe en Frauke zijn ondertussen niet meer te stoppen: vlinders, kindjes, superhelden, kerstmannen…nog nooit werden hier kunstwerkjes zo aan de lopende band geproduceerd. “Mamaaaaa, ik kan beter tekenen dan jou nu hé?”

Als je nog geen idee hebt wat je onder de kerstboom moet leggen, dan is dit een echte aanrader, zeg dat Kobe en Frauke het gezegd hebben!

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  fien
  december 18, 2017 at 7:55 pm

  Hier is de dessineo ook een schot in de roos!!

 • Reply
  Kreanimo
  december 21, 2017 at 7:09 am

  Leuk ding!
  Hier in huis is het aanbod om creatief bezig te zijn uiteraard ook erg groot.

  Het is zo belangrijk!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.