0
LIFESTYLE Organisatietips

Tips om september volgend jaar te overleven

schermafbeelding-2016-09-23-om-18-25-40Oververmoeide kinders, routine opnieuw aankweken, rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan! September mag dan nog niet helemaal voorbij zijn, toch was het voor mij al één van de drukste maanden van het afgelopen jaar. Zeker met een baby van 16 weekjes in mijn bolle buikje, een gevoelig kind in het eerste leerjaar dat extra aandacht nodig heeft én een oververmoeide kleuter in combinatie met een serieuze deadline op mijn werk, maakte dat afgelopen maand heel wat energie heeft gekost, maar heeeeeeeey, het is weekend!

Hoe ik het volgend jaar wil aanpakken?

1. Sta een uur vroeger op dan je kinderen en neem tijd voor jezelf
Kennen jullie het fenomeen ‘Miracle Mornings‘ al? Ik probeer mij nog te verdiepen in het boek, maar het klinkt als muziek in mijn oren. Je leert elke dag positief en vol energie te beginnen en welke effecten het heeft op je persoonlijke leven en je carrière, maar ook op je gezondheid. En dus ook positief voor je kinderen. Want gelukkigere ouders, geven gelukkigere kinderen, nietwaar?

2. Werk al voor 1 september aan de routine
Een moeilijke, zeker tijdens warme gezellige zomerdagen-en avonden. Maar probeer één tot twee weken voor de eerste schooldag je kinderen al terug op tijd in hun bedje te stoppen.

img_0761

3. Wees beter voorbereid
Druk druk druk! Een goede voorbereiding is cruciaal om de rust in je hoofd te bewaren en een hectisch vertrek en een uitgeputte thuiskomst te vermijden. Zet bijvoorbeeld de ontbijttafel al een dag van tevoren klaar, kleren voor jezelf en voor je kinderen, de snackdoosjes…

4. Voorzie jezelf op voorhand al van genoeg naamlabels
Een les die ik dit jaar geleerd heb! Wil je de spulletjes van je kinderen voorzien van hun naam? Bestel dan op voorhand een pakketje met van die duurzame handige naamlabels. Superhandig en je hebt er supersnel alles mee van hun naam voorzien. Het bezorgt je heel wat minder stress als je die labels klaar in je schuif hebt liggen in plaats van dat je moet liggen zoeken naar stiften of lintjes om hun spullen te naamtekenen. Bij Labelstudio kan je trouwens van die voordeelpakketten bestellen met alles wat je nodig hebt om de spullen van je kinderen te naamtekenen.

5. Druk af en toe op de pauzeknop en geniet!
Een zinnetje dat ik zal blijven herhalen, maar het is zo waar! Stop met rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan en zet je even neer bij je kinderen op de mat, neem de tijd om met hen een spelletje te spelen, een verhaaltje voor te lezen en laat die afwas of strijkmand staan, die gaat heus niet lopen!

img_0760

WIN WIN WIN
Ik mag van de immer sympathieke Annelies, de vrouw achter Labelstudio, 5 kleine voordeelpakketjes weggeven ter waarde van 20 euro weggeven! Dus…heb jij nog naamlabels nodig? Like onze Facebookpagina en laat hieronder een reactie achter met jouw ultieme september survival tip! Volgende week 30 september maak ik 5 gelukkige winnaars bekend!
Succes!

Met de kortingscode LEUKEWERELD krijg je nog altijd 10% korting op je bestelling!

Dankjewel Annelies voor deze leuke samenwerking!

You Might Also Like...

23 Comments

 • Reply
  delaplace isa
  september 23, 2016 at 5:08 pm

  ik heb een afvinkblaadje gemaakt voor de boekentas! agenda in orde, huiswerk gemaakt, iets klaarleggen ( zwemgerief, geld, doos,…) , koek/water en fruit, fluojas en helm, en op zondagavond ook fiets in de auto plus fietsslot, heb t gelamineerd en zo kunnen de kids helpen met afvinken met een whiteboardstift!

 • Reply
  Thessa Roelands
  september 23, 2016 at 5:13 pm

  Ga 1 keer in de week naar de winkel voor de grote boodschappen en hou je aan een weekmenu. Want na je werk en tegen dat je je kinderen van school hebt gehaald wil je echt niet met 3 kids in de winkel staan boodschappen te doen. Soms wel onvermijdelijk 🙂

 • Reply
  Eefje
  september 23, 2016 at 6:00 pm

  Ik heb nog geen ultieme september tip, de baby moet gelukkig nog niet naar school. Maar ik ben pro voorbereiden voorbereiden voorbereiden. Tot vorig jaar was mijn september tip: op vakantie gaan. Maar daar ben je met kinderen niets mee natuurlijk

 • Reply
  Jessica
  september 23, 2016 at 6:18 pm

  Ik ga amper naar de winkel. Mijn ultieme tip is een weekmenu en alles bestellen via collect and go, zo handig! De grootste uitdaging en tip voor mezelf: leg de lat wat lager, maak het jezelf iets makkelijker.. Die volle wasmand of vuiltjes op de vloer ga je je niet meer herinneren binnen tien jaar, die gezellige speelmomentjes met je kinderen wel! Het is niet altijd eenvoudig, maar ik probeer mezelf er wel zo goed mogelijk aan te houden’

 • Reply
  bé vermeiren
  september 23, 2016 at 6:32 pm

  Goede tips lees ik hier! Mijn eigen maandelijkse familieplanner: sedert ik deze gebruik waan ik mezelf een stuk minder vergeetachtig. Ik maakte een computerwerkblad per maand: de eerste kolom de dagen van de week en de datum. Vervolgens krijgt elk lid van het gezin een kolom met zijn eigen naam. Zo kun je netjes bijhouden wanneer zoonlief een schooluitstap heeft, wanneer wie jarig is, wanneer dochterlief naar een feestje moet, pedagogische studiedagen, wanneer de inschrijfperiode voor de vakantieopvang of het sportkamp begint,… Alles noteer ik daarop en die hangt op een prominente plek in de keuken.

 • Reply
  Else
  september 23, 2016 at 7:29 pm

  Savonds al dingetjes klaar zetten, sochtends iets eerder uit bed (dan hopen dat de kids nog even blijven liggen ?) en voor de rest go with the flow, het went vanzelf weer ? Ik kijk nu al uit naar een week herfstvakantie ?
  En zelf regelmatig even een momentje voor jezelf nemen! 23 weken zwanger van de 3de en dat is hartstikke leuk, maar kost ook veel energie! Fijne zwangerschap Lobke & fijne september ???

 • Reply
  Elke
  september 23, 2016 at 8:58 pm

  Sinds ik 4/5de werk voel ik het verschil. Het aantal ochtenden met strakke deadline is tot drie gereduceerd. Twee keer per week kunnen onze vier lieverds tot 7 u 39 slapen. Wat een verschil met de andere ochtenden waarop ze op dat tijdstip al lang op school zijn.
  Bovendien kan ik alles meer loslaten. En doordat mijn leven rustiger is, is het voor de kinderen automatisch minder hectisch … Heerlijk toch?!

 • Reply
  Liesbet R
  september 23, 2016 at 9:00 pm

  Ik check op zondag het weerbericht voor de hele week en leg stapeltjes kleren klaar voor elke weekdag, zo moet ik daar in de week niet meer aan denken.

 • Reply
  Isabel
  september 23, 2016 at 9:03 pm

  Mijn tip: cosi! Een handige app om activiteiten van alle gezinsleden te organiseren en bij te houden, boodschappenlijstjes te bewaren ( en af te vinken in de winkel) Het kan gedeeld worden met anderen (partner) zodat iedereen steeds op de hoogte is van de laatste planning en boodschappen…

  • Reply
   Lobke Gielkens
   september 24, 2016 at 5:02 am

   Die kende ik nog niet maar ga ik vandaag uittesten! Merci 😉

 • Reply
  Kim Meulders
  september 24, 2016 at 4:28 am

  Planning is oh zo belangrijk! Maar soms heb je zelfs daar de fut niet voor.
  Ik probeer zelf toch helemaal klaar te zijn voor ik de 3 kinderen ga wakker maken, zo verloopt alles toch echt minder stressy! Ontbijttafel zet ik ook steeds klaar voor ik ga slapen, en de kleedjes worden ook ‘ avonds klaargelegd om discussies met de kleuterdochter te vermijden. Ik heb verder de luxe om vaak ‘s middags al een beetje het avondeten voor te bereiden en dat maakt de avonden toch ook een stuk relaxter, zo kan ik me concentreren op het helpen met huiswerk van de 2 oudsten. Succes iedereen!!!!

 • Reply
  Sofie De Vos
  september 24, 2016 at 5:35 am

  Een weekmenu doet wonderen! Zorg ook dat je op tijd aan het avondeten begint want ons peutertje is ‘s avonds zo moe dat er niets meer mee aan te vangen is. Wat ik nog probeer te doen is ‘s avonds de ontbijttafel klaar te zetten en de schoolrugzakjes al te vullen zodat daar ‘s morgens niet aan gedacht moet worden. Ze vinden altijd wel een manier om te treuzelen dus je verliest sowieso al wat tijd!

 • Reply
  Sabine
  september 24, 2016 at 7:52 am

  Een uur voor de kinderen wakker was pure luxe voor mij. Ik kon in dat uur al zoveel gedaan krijgen. Was een groot pluspunt sinds ik dit toepaste. En de avond voordien alles goed voorbereiden, kleertjes klaar, boekentas klaar, doosjes klaargezet op ‘s morgens te vullen…. Goeie organisatie doet je veel tijd uitsparen. De twee laatste weken van de vakantie schakelde ik ook over op schoolmodus….

 • Reply
  Katrien@huisjethuisje.com
  september 24, 2016 at 9:10 am

  Heel herkenbaar. Ook hier een zeer vermoeiende september met een baby die 2 maal buikgriep kreeg, een jarige zoon en 2 feestjes, wennen aan huiswerk maken en een drukke job. Mijn tips : hou je weekends rustig. Max 1 geplande activiteit. Bewaak dat niet alleen de kids recupereren, maar ook jijzelf. En dan wunderlist om alle to do’s die in je hoofd rond spoken bij te houden. Ten slotte vaste routines ‘s morgens en ‘s avonds. Succes

 • Reply
  fieke
  september 24, 2016 at 3:12 pm

  Nog geen tips wegens nog geen schoolgaande kindjes, maar het wordt voor ons komende maand spannend met onze baby die naar de crèche gaat omdat ik terug begin te werken. Het zal hectisch en zwaar zijn, en zoeken, en ik hoop dat we het redden. Hier zullen het ook vooral lijstjes zijn, plannen, en ‘s avonds kleren klaarleggen, overnight oats klaarmaken en de lunch ook al vooraf klaarmaken. Ik denk dat ik een soort planner maak voor huishoudelijke taken, zodat ik elke avond iets kan doen en niet alles in het weekend moet gebeuren. De kunst zal zijn om nog éven een momentje voor onszelf te vinden en om om te kunnen gaan met het slaaptekort…

 • Reply
  Evelyn Courtens
  september 24, 2016 at 6:42 pm

  Vorig jaar was september de maand waarin mijn 1/5 ouderschapsverlof startte. Dat liep dus gesmeerd met wekelijks een vrije woensdag. Dit jaar was september de maand om terug voltijds te starten, dit bracht heel wat aanpassingspijntjes met zich mee… Ik denk dat ik zowat alle tips hier zal gebruiken om aan onze nieuwe routine te wennen!

 • Reply
  Dominique
  september 24, 2016 at 6:44 pm

  Ik pas vnl tip 2&3 toe. Maar omdat het dit jaar ook zo extra druk is, hebben we het laatste weekend een weekendje Madrid geboekt, just the two of us, om even op adem te komen.
  Oh en de kids warm laten eten op school: dubbele win want 1. Geen brooddoos maken en 2. Niet moeten thuiskomen en kids droppen om snel snel iets te koken

 • Reply
  Ivy
  september 24, 2016 at 6:51 pm

  Mijn beste tips las ik hier al (de avond ervoor alles al klaarleggen wat kan, afwas wacht tot de kinderen in bed liggen zodat de beperkte tijd ‘s avonds nog aangenaam ingevuld kan worden). En als het een troost kan zijn, het betert alleen maar als de kinderen ouder worden…

 • Reply
  karen
  september 24, 2016 at 6:55 pm

  En als de kids op school geen warme maaltijden kunnen eten zoals bij ons…wel,ik maak geregeld een pasta-schoteltje,couscous,quinoa…en geef dat mee in de brooddoos. Met een kleutertje van 3j die dagelijks in voor- en naschoolse opvang moet,lukt het om thuis te komen,snel een boterham te eten en tijdig in bed. Nadien de volle aandacht voor de andere kinderen die huiswerk moeten maken en geen avond-kook-stress!!

 • Reply
  Caroline Wielfaert
  september 24, 2016 at 7:53 pm

  Een basisritme aanhouden. Vast slaappatroon. Vroeg genoeg opstaan. Tafel dekken de avond voordien. Kleren klaarleggen (ook voor de mama ?) Koek en fruit in de boekentas. Agenda ondertekend. Turnzak klaarleggen. Maakt de hectiek iets draaglijker. ?

 • Reply
  Jo-Lynn Van Damme
  september 24, 2016 at 10:12 pm

  De ultieme septembertip: neem een maand ouderschapsverlof op 🙂 haha!

 • Reply
  Hanne r
  september 26, 2016 at 9:06 am

  Hier start onze eerste in januari met school. Ik kan dus nog geen ultieme tips geven maar lees wel gretig mee. Wat ik tegenwoordig wel doe om aankleeddiscussies te vermijden met mijn eigenzinnige 2-jarige: keuze tussen 2 door mij gekozen outfits. Verliezen we daar al niet te veel tijd mee.

 • Reply
  Saar
  september 28, 2016 at 7:02 am

  Voor mij is het een hele belangrijke dat de ontbijttafel+brooddozen+drinkflesjes+boekentassen+jassen+fluohesjes+schoenen+mijn eigen gerief de avond voordien mooi klaarliggen. Het bespaart heel wat werk, tijd en stress als je dat ‘s morgens niet meer moet bijeenscharrelen of zoeken.
  Verder helpt het voor mij ook om zelf vroeg genoeg te gaan slapen, zodat ik er ‘s morgens fit en monter bij loop 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.