0
KINDERKOST

Wij doen mee aan de Seizoensgroenten-challenge! Jullie ook?

Andijvie, asperges, bloemkool, groene selder, prei, radijzen, spinazie…april is niet meteen de gemakkelijkste maand om te koken met seizoensgroenten. Koken jullie wel eens met seizoensgroenten? Niet altijd simpel hé, ik weet het! Al snel grijp je naar groentjes die die kleine koters van je wel lusten zoals tomaten, komkommers en wortelen. En ja, in de supermarkt is het soms ook moeilijk om de weg naar de seizoensgroenten te vinden. Sinds kort weet ik bijvoorbeeld dat de seizoensgroenten-en fruit op de middentafel in de frigo liggen! Ik heb ook al wel eens bio groentepakketten uitgetest of we gingen al wel eens groenten en fruit zelf plukken in de zelfpluktuin en eigenlijk zou ik dat best wel wat meer willen doen, ik beken! Daarom gaan wij de uitdaging aan: we doen mee aan de grote Seizoensgroente-Challenge

Wasda, de seizoensgroente-challenge?
Eén week lang gaan we hier thuis uitsluitend koken met seizoensgroenten. Gelukkig is er Sofie Dumont die ons een week lang verschillende receptjes zal voorschotelen en waarvan we nu donderdag het boodschappenlijstje al zullen ontvangen! Uiteraard zal ik onze ervaringen hier met jullie delen, dus kom zeker nog eens een kijkje nemen.

Ik onderzocht alvast welke seizoensgroenten er zoals zijn in april en wat je er zoal mee kan klaarmaken:

Mmmmmm…asperges, bloemkool, prei en spinazie. Ik vind dat superlekker, nu onze kinderen nog overtuigen maar ik ben er zeker van dat dit gaat lukken.

Ik daag jullie uit om hetzelfde te doen!

Oh ja, deze leuke challenge is een onderdeel van ‘Ik ben meer dan mijn kassaticket, een initiatief van Rikolto (Vredeseilanden), Fairtrade Belgium, mijn werkgever Femma, KVLV Vrouwen met Vaart, Landelijke Gilden, , Gezinsbond en Test Aankoop. Het initiatief geniet de steun van Boerenbond, Bond Beter Leefmilieu, Netwerk Bewust Verbruiken en een groeiend aantal andere organisaties. Hun doel? Supermarkten aansporen om jouw keuze voor een duurzaam product makkelijker te maken.

Oh ja, de straffe madammen achter Maison Slash zijn partner in crime om de stille wens van heel veel mensen waar te maken, goed bezig Anne en Ingrid, zo’n initiatieven kan ik alleen maar heel warm omarmen!

 

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Katrien
  april 16, 2018 at 5:48 pm

  Goed idee. We proberen het al zoveel mogelijk. Leuke foto trouwens ?

 • Reply
  Delphine The Green Petrolhead
  april 17, 2018 at 11:00 am

  Ik ben benieuwd! Ik vind dat vervelend enkele Vlaamse bestseller kookboeken jaarsrond tomaten, avocado’s, enz recepten promoten…

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.