0
Zelfgemaakt

5 tips om creatief aan de slag te gaan met (oude) gordijnen

Onze verbouwing loopt stilaan op z’n einde, hoog tijd dus om na te denken over styling en afwerking van het hart van ons huis. Het liefste wat ik doe! Uuuuuren tijd doorbrengen op Pinterest om daarna on-en offline winkels af te struinen op zoek hippe hebbedingen maar ook naar mooie gordijnen bijvoorbeeld? Maar wat doe je dan met je oude gordijnen?

Gordijnen zijn onuitputtelijk speelmateriaal. Heb je zelf geen oude gordijnen? Passeer dan eens langs de Kringwinkel, daar vind je altijd leuke restjes in de bakken. Onze kinderen bouwen er tenten van, gaan erop picknicken, of dragen ze als koningsmantels bij hun spel. Speelgoed voor niks! Maar gordijnen kunnen ook gebruikt worden als creatief knutselmateriaal! Ouderwets? Helemaal niet! Je kan met gordijnlapjes textielpoppen maken, lampenkappen of hele collages, allemaal superleuk om te doen!

In mijn Leuke Vakantieboek vind je alvast heel wat inspiratie, maar ik zocht en vond alvast wat inspiratie om samen met mijn kinderen aan de slag te gaan, leuke activiteiten om binnenkort tijdens het laaaaaaange weekend eens uit te proberen samen:
1. Maak je eigen tent

Bron: Pinterest

Oude gordijnen in huis? Waag je dan eens aan dit leuke tentje!  Eenvoudig te maken van latten, gordijnen en een kleed!

2. Winkeltje spelen

Bron: Pinterest
Nog een groot stuk gordijn over? Kinderen vinden niets leuker dan winkeltje spelen, heel gemakkelijk zelf te maken.

3. Poppenkast
Je spelen

Bron: Pinterest

Kinderen zijn dol op poppenkast, maar jij vindt zo’n grote houten poppenkast nogal omslachtig en ingrijpend in je interieur? Al eens gedacht aan een alternatief? Ook heel gemakkelijk in elkaar te stikken en een oud stuk gordijn een tweede leven te schenken!

4. Buitentent

Met de lente en zomer voor de deur, is deze leuke buitentent misschien wel een leuk idee? Het enige wat je nodig hebt is een hoelahoop en een oud stuk gordijn.

5. Pimp je speelkeukentjeBron: Pinterest
Maak van jullie speelkeukentje een uniek stuk door het te pimpen met allerlei leuke accessoires. Maak van een oud stuk gordijn een kleiner gordijntje zodat je kleine schatten er nog uren plezier aan beleven!

 

Jullie nog leuke ideetjes om met oude gordijnen aan de slag te gaan? Leve recycling!

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Henk
    februari 22, 2020 at 7:06 pm

    Ik vindt dat we hier mee weer een goede tip hebben gekregen wat we oude spullen kunnen doen. Thanks.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.