0
EROPUIT Op reis met kinderen

Leuke tips voor een weekje Zeeland met (klein)kinderen

Zeeland you were so good to us!
De paasvakantie zit er weer bijna op! Het is bijna traditie dat onze kindjes dan een weekje op vakantie gaan met mijn moeder en stiefvader. Deze keer besloot ik om gewoon een weekje mee te gaan, bijtanken met mijn familie, even ontsnappen uit de dagelijkse rat race.

Samen met mijn kindjes en onze vrolijke neefjes maakten we er een heerlijk midweekje Zeeland in Landal Strand Resort Ouddorp Duin van. Vervelen was onmogelijk, want dit park lag op loopafstand van het strand!

Benieuwd naar onze tips voor (klein)kids in Zeeland?

1. Ga naar het Zeelandse strand en laat de kinderen zandkastelen bouwen

En vergeet niet om strandspeelgoed mee te nemen, uren speelplezier verzekerd! Op een steenworp afstand van ons huisje lag het mooie strand van Ouddorp, één van de mooiste stranden van Zeeland, wedden we? Terwijl de kinderen prachtige zandkastelen bouwen en urenlang spelen in de branding, geniet jij van het wonderschone uitzicht. Ook leuk! Een beetje verder weg ligt het Grevelingenmeer waar je kan gaan zeilen en surfen, iets waar ik prachtige herinneringen aan over heb gehouden als kind. Misschien iets voor later?

2. Klimmen en klauteren in de speeltoren

Soms kom je van die speeltuinen tegen die er echt fantastisch uitzien en waar je zelf nog in zou willen spelen. Op Landal Ouddorp staat er een superleuke klimtoren in de speelduinen, je wilt niet weten hoeveel uren onze kindjes erin gespeeld hebben, zo leuk! Slecht weer? Dan is er binnen nog een keitoffe indoor speelplaats voor uren speelvertier. En dan is er ook nog het zwembad natuurlijk om met de hele familie te gaan zwemmen.

3. Een bezoekje aan de geitenboerderij De Mekkerstee


Op de Mèkkerstee, de geitenboerderij in het dorpje Ouddorp, beleef je de charme van het boerenleven. Echt iets voor die kleine boertjes van ons! Ervaar de wellness van de vele geiten (en het waren er heel veel, geloof mij!) en bezoek er ook de vernieuwde kinderboerderij. In de kaasmakerij zie je hoe kaas gemaakt wordt en je kan achteraf een lekker stukje geitenkaas kopen in de landwinkel. Om af te sluiten geniet je samen van een zelfgemaakt ijsje! Een topuitje!

4. Ga een pannenkoek eten in de Pannenkoekenmolen


Je moet het zien en proeven om te geloven, in het pannenkoekenhuisje de Pannenkoekenmolen serveren ze de grootste en lekkerste pannenkoeken die je ooit gegeten hebt! Het meel wordt door de molenaar zelf gemalen in hun molen! Het is er supergezellig om te zitten en je zit er zelfs live bij wanneer ze jouw pannenkoek maken, echt leuk voor de kiddo’s (en voor de volwassenen ook natuurlijk!

5. Culinair genieten in het kindvriendelijkste strandpaviljoen van Zeeland

Als je mij zou vragen waar ik jullie naartoe zou sturen met kleine kinderen om te gaan eten? Dan zeg ik gegarandeerd Strandpaviljoen Paal 10! Voor de kinderen zijn er speciale kindergerechten, een speelhoek en is er een speeltuin aanwezig op het strand. Dus terwijl jij lekker zit te genieten, kan je kroost gewoon spelen en uitwaaien op het strand. Bovendien is de bediening supervriendelijk en het eten echt lekker. Aanradertje!

6. Genieten in de villa

Waar je thuis geen tijd voor hebt, kan je wel gewoon doen op vakantie. Zeker als je zo’n leuk villaaaatje hebt gehuurd. Samen met de kinderen spelletjes spelen of Kapla (altijd een goed idee om die doos mee te nemen!), boekjes voorlezen, genieten van een saunake, een middagdutje doen…eigenlijk gewoon hangen en genieten van het leven (zonder dat er een hele to do-lijst op je ligt te wachten). Ja, daarom moet je gewoon af en toe eens een familieweekendje boeken. Gewoon even weg van de rat race van het gewone leven, heeeeeeerlijk! En als je thuiskomt ben je weer even helemaal opgeladen. Even. Tot je aan die volle wasmand begint te denken :-).

Nog meer leuke to do’s met kinderen in Zeeland?

° Zeeland is megabekend vanwege de Delta-werken! Je kan er alles over te weten komen, en ook genieten van attracties in het Deltapark Neeltje Jans. Best prijzig, maar daarvoor krijg je een waterspeeltuin, zeehonden en zeeleeuwenshows… misschien iets voor volgende keer?
° Een bezoekje aan het trammuseum in Ouddorp. Bewonder er de fraaie collectie stoom- en diesellocomotieven, rijtuigen en goederenwagens. Of maak een ritje in een gerestaureerde tram en geniet van het schitterende uitzicht over het Grevelingenmeer en het duinlandschap.

Meer tips

Verblijven in Zeeland?
Landal is altijd een goed idee vind ik! Landal heeft wel 6 parken in Zeeland, je zal dus zeker en vast een leuke accomodatie vinden op jouw maat.

We verbleven eerder al eens in Nieuwvliet-Bad, ook een aanradertje van jewelste!

Zeeland you have a place in my heart!
Genieten jullie nog even mee na van onze vakantie?

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Veerle Le Compte
  april 14, 2018 at 8:12 pm

  Hallo Lobke. Zalig is dat, die vakanties in Zeekand. Voor ons is het een vast vakantie adres. De kinderen staan erop. Als je graag je kinderen leert surfen, kan ik je ten zeerste windsurfschool Veerse Dam aanraden, http://www.windsurfschool.nl. In een inham van het Veerse meer is deze kleine, gezellige windsurfschool de ideale plek om je kinderen te leren sutfen. De instructeurs zijn stuk voor stuk jonge, enthousiaste mensen en het is er aangenaam zitten aan het barretje terwijl je kids les volgen.
  Wij verblijven elk jaar vlakbij in Roompotpark De Banjaard.

 • Reply
  marjoleintjevanhetpleintje
  juni 15, 2018 at 2:41 pm

  Heel leuk verhaal over je verblijf op Landal Resort Ouddorp Duin.
  Wij waren er in maart en in mei op Landal Dunimar

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.