0
KINDERKOST Uncategorized

Het leukste weekmenu #1: spaghetti courgetti

IMG_0133Mijn proteïnedieet werkt aanstekelijk, want lieve bloglezertjes, ik krijg massaal veel mailtjes van jullie met vraagjes zoals: “Wat mag je dan nog eten?”, “Is het niet moeilijk met kindjes erbij?” of “Kook je dan voor jou apart?”. Wel ik zal jullie iets verklappen: dankzij ons weekmenu dat ik voortaan op zaterdag voorbereid, overleven wij de drukke werkweek met heel ons gezin. En weten jullie wat? Kobe en Frauke eten lustig mee, al varieer ik voor hen soms wel door hen bijvoorbeeld quinoa, rijst of zoete aardappelpuree.

Vanaf nu zal ik wekelijks ons weekmenu met jullie delen en hoop jullie allemaal te inspireren om even gezond als ons te leven. Let wel, dit weekmenu is gemaakt voor een proteïnedieet fase 1, als ik binnenkort weer mag overschakelen op gewone gezond voeding zal er veel minder vlees op ons menu staan.

Inspiratie voor ons weekmenu vond ik in de boeken van Pascale Naessens en Nooit meer diëten van Sandra Bekkari.

Maandag
Spaghetti Courgetti (zie recept hieronder)

Dinsdag
Omelet met champignons en rauwkost

Woensdag
Filet pure met couscous van bloemkool

Donderdag
Mignonette met broccolipuree

Vrijdag
Gegrilde zalm met groenten

Zaterdag
Dan eten we bij de schoonmama 🙂

Zondag
Kipfilet opgevuld met spinazie en tomaat

IMG_0132

Spaghetti Courgetti voor 4 personen:

Wat nodig?
400gr américain natuur
3 courgettes
2 teentjes knoflook
1 bakje champignons
2 ajuinen
1 klein potje tomatenpuree
Olijfolie

Spiralizer

Zo maak je het
Maak slierten van je courgetten door zo’n spiralizer te gebruiken (ik vond de mijne in de Colruyt). Doe er olijfolie, peper en zout bij en zet 10 minuten in de oven.
Voor de saus snijd je eerst de ajuinen, look, champignons en bak je in een pan met wat olijfolie. Bak de américain natuur mee. Doe het potje tomatenpuree erbij en leng aan met wat water. Kruid met peper, zout, oregano en tijm en laat nog even doorkoken.
Klaar is je spaghetti courgetti!
Kobe en Frauke smulden lekker mee van dit gezonde alternatief voor spaghetti!

Ook zo’n leuk weekmenu maken? Hieronder vind je nog eens het sjabloon dat je kan afdrukken.
leuk weekmenu

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Jozefien
  februari 23, 2016 at 8:24 am

  Ooh, dit is méér dan geweldig! Want een weekplanner, goed en wel, maar ik heb nog geen inspiratie voor de dag nadien. Laat staan om op 1 avond een volledige week te gaan plannen. Op dit moment testen wij de HelloFresh veggiebox, dat helpt een pak, maar ik ga vaak langskomen om bij jou inspiratie op te doen!

 • Reply
  ema
  februari 23, 2016 at 11:35 am

  Leuke tips en ideetjes 🙂
  Het enige waar ik nogal sketpsich over ben is het proteinedieet. Heb tijdens voedingsleer geleerd wat zo’n dieet van schade kan aanrichten aan onder andere het beendergestel omdat de proteïnen niet worden opgeslagen in ons lichaam maar verbrand worden waarbij heel veel afvalstoffen vrijkomen. Heeft jou diëtiste daar ook iets over gezegd ? Ik was er zelf nogal van verschoten :-/
  Ben zelf 25 kilo kwijt geraakt op iets meer dan een jaar met gezonder eten en veel sport met begeleiding door dietiste. Maar die ook veel onzin vertelt zoals promoten van light producten. Er moet nog af maar soms is de verleiding naar ongezonde comfortfood te groot hmhm misschien moet ik me toch ook eens aan een weekmenu houden 🙂

 • Reply
  Ann Coemans
  februari 23, 2016 at 8:38 pm

  Leuk receptje! Zo’n spiralizer ken ik niet, snel even opzoeken. Ideaal om groentjes te vermommen. In het weekmenu steek ik iedere week weer veel tijd: nadenken wat we gaan eten, welke ingrediënten ik nodig heb, … en ik heb het gevoel dat onze meisjes toch altijd terugvallen op enkele topreceptjes, wanneer ik ze vraag wat ze graag willen eten.

 • Reply
  eva
  februari 23, 2016 at 11:48 pm

  Dat recept probeer ik ook eens uit!
  Ik ban op doktersvoorschrift zoveel mogelijk vetten (cholesterol). Even wennen maar na een paar weken dik oke. Alles went.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.