0
EROPUIT

Nieuwe (kindvriendelijke) hotspot in hartje Leuven: De Maekerij

Het is zover….maanden hebben we er bij Femma naartoe geleerd, maar trots kan ik jullie meedelen dat het allereerste talentencafé van Vlaanderen haar deuren heeft open gezwierd en nog wel in Leuven, één van de hipste steden van ons land!

Wat is De Maekerij?

Als DIY-lover van het eerste uur, ben ik smoorverliefd op deze plek! De inrichting ziet er niet alleen G.E.W.E.L.D.I.G. uit (thanks to @gwentibold)! Het is een plek waar jong en oud welkom is om zich te vermaeken of te komen werken. Een open plek, te midden van de stad. Mee met de tijd en warm als een eigen nest. Een plek waar je ook zelf aan de slag kan, in het open Atelier, of in één van de dagelijkse workshops. En ja hoor, er zijn zelfs ouder-kind workshops zodat je samen met één van je kinderen quality time ten top kan beleven, daar word ik dus echt gelukkig van hé!

Talent is overal, maar zeker in de Maekerij!


Voor ouders én kinderen

Terwijl jij afspreekt met vriendinnen om een koffie te drinken (en geloof mij, je kan er heeeeerlijke latté of theetjes drinken en dit alles voor 4€/uur) te lunchen of gewoon een heerlijke workshop te volgen, kunnen je kinderen gewoon spelen in het speelhoekje. The best of both worlds, nietwaar?

Om jullie een ideetje te geven van welke workshops er zoal georganiseerd worden…het aanbod is echt wel hip en divers. Van bullet journals maken, hairstylings, naaiworkshops tot je unieke wallhanging weven. In het open naaiatelier kan je terecht om samen of alleen te gaan naaien. En weet je wat ook supercool is, je kan daar gewoon gerief gebruiken dat je thuis niet staan hebt zoals een Cameo bijvoorbeeld, hoe geweldig is dat niet?

Vorige week donderdag mocht ik de bloggersavond bijwonen…een filmpje (na mijn geweldige cursus smartphonevideo) mocht niet ontbreken, een korte impressie van de geweldige avond:

Leuk hé?
Voila, ben je in Leuven één van dees, spring dan zeker eens binnen in De Maekerij! Je zal het jezelf niet beklagen!

Enkele foto’s zijn van mijn getalenteerde collega @michelebours! Jaja, talent is overal!

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Wanda
  april 4, 2018 at 7:33 am

  Maar hoe cool is dit zeg ! Gewoon, in mijn home town 🙂 Ik voel al dat ik er vele uren ga doorbrengen !
  Tot binnenkort.

 • Reply
  Evi
  april 4, 2018 at 8:21 am

  Wat leuk! Wij wonen niet zo ver van Leuven dus gaan er zeker eens een bezoekje of meerdere aan brengen 🙂

 • Reply
  Greet
  april 7, 2018 at 7:55 am

  Zo’n leuke stek mag er ook in hasselt komen! Waar volgde je trouwens die cursus smartphonevideo?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.