0
KINDERKOST

Woensdag puddingdag

Woensdag is mijn vrije werkdag en dus kindjesdag! Toch is het hier altijd een drukke dag vol naschoolse activiteiten, huiswerk, was-en plaswerk en vaak is er grote haast mee gemoeid! Na zo’n drukke dag doet een pakje kant-en-klare puddingpoeder met melk wonderen. De bereiding is supergemakkelijk en er zit altijd een happy end aan vast, want “Wie mag de pot uitlikken?”

Easypeasy vanillepudding

Wat heb je nodig om pudding te maken?
1 zakje Imperial puddingpoeder
75gr suiker
750ml melk
1 zakje vanillesuiker
nicnacjes (en eventueel hagelslag voor de liefhebbers)

1. Schep 10 el melk in een tas en meng daarin het puddingpoeder
2. Voeg de suiker en de vanillesuiker bij de rest van de melk en breng aan de kook
3. Neem de pot van het vuur en giet de melk met het puddingpoeder erbij terwijl je voortdurend roert.
4. Laat de pudding nog 1 minuut doorkoken en blijf roeren.
5. Giet in tasjes en serveer warm of koud. Leg op elk tasje een paar nicnacjes (of chocolade hagelslag voor de liefhebbers!) En vergeet vooral niet om de restjes pudding uit de pot te likken…mmmmmm!

Smakelijk!

Tijdens het maken van pudding voel ik mij altijd een beetje een klein Lobke, want ooooooh wat aten wij als kind vaak pudding. Alleen al bij de geur krijg ik een nostalgisch gevoel en elke hap neemt mij mee terug naar mijn eigen kindertijd. Zo gezellig! Een traditie die ik dus graag wil meegeven aan mijn eigen kroost. Wat is het heerlijk gezellig om samen pudding te bereiden en terwijl puddingpraatjes te houden. “Wat heb jij vandaag gedaan op school?” “Wij hebben de maaltafel van 8 geleerd!” Dat weten we dan ook weer J. “Oh en ik moest een moetje doen van de juf!” “Gelukkig zijn het deze namiddag alleen maar magjes, zoals lekkere pudding maken!”

Ondertussen zijn Kobe en Frauke al wat groter en kunnen ze zelf al in de pot roeren, wedden dat het niet lang meer duurt voor ze helemaal alleen pudding kunnen maken, zo easypeasy is het! En Milleke, die smult heerlijk mee en krijgt de allerlaatste restjes van de pot, zo lief zijn zijn broer en zus.

Ik kijk al uit naar vanavond wanneer we samen onder een dekentje in de zetel kruipen en samen ons tasje pudding opeten. Zullen we er een traditie van maken en van woensdag puddingdag maken? Wie doet mee?

PS: De real life foto’s zijn genomen in onze campingkeuken. Oooooh wat kijken we ernaar uit om pudding te maken in onze nieuwe keuken en dat gaat nu echt niet lang meer duren, stay in touch!

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Imperial. Hoe ik tegenover samenwerkingen sta, lezen jullie hier. 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.