0
EROPUIT MAMA ZIJN Uncategorized

Sportief uitje: tips om te lopen met kleine kinderen

IMG_2907lopen met kinderen

Sinds een tijdje ben ik gebeten door het aanstekelijke loopvirus. Niet superfanatiek, maar ik probeer minimaal twee keer per week te gaan lopen met als doel ooit de 20 km van Brussel mee te kunnen lopen of de 10 miles van Antwerpen. Ondertussen loop ik op het gemakje 10 km maar met kleine kinderen in huis is het niet altijd gemakkelijk om te trainen. “Ik heb geen tijd!” vind ik geen excuus om niet te lopen, want als je het goed inplant vind je altijd wel een moment waarop je een half uurtje kan gaan trainen. Maar vandaag vond ik de oplossing om eens samen met de kinderen te gaan lopen! Ik nam hen mee naar een atletiekpiste in de buurt en we trainden lekker samen. Een top familieuitjeuitje waar we alledrie hard van genoten hebben! Ik geef jullie graag enkele tips om te gaan lopen met kleine kinderen en er zelf ook nog van te genieten:

1. Begin rustig te trainen
Kinderen kennen geen grenzen en lopen de eerste paar honderd meter veel te snel waardoor ze snel uitgeput zijn. Begin dus samen heel rustig te lopen voor ze er al na twee minuten bij neervallen.
2. Zorg voor goede loopschoentjes een aangepaste loopkledij
Geen loopschoentjes in huis? Investeer toch best in een paar goede loopschoenen. Als Decathlon-fanaten van het eerste uur vonden wij er een paar voor nog geen 20 euro. Een sportieve broek, t-shirt en trainingsvest is ook een goed idee! Ook voor jezelf mag je best investeren in deftige loopkledij. Ook ik vond mijn outfit bij Decathlon, mijn loopschoenen kocht ik een paar jaar geleden bij Running Mate waar ik op een loopband ging stappen en lopen om te kijken welke loopschoen ik nodig had. Ook niet onbelangrijk, draag een aangepaste sportbeha!
3. Warming-up
Dit vonden Kobe en Frauke supergrappig. Door een paar speelse oefeningetjes op de piste waren ze meteen opgewarmd om aan hun loopje te beginnen. En ik was ondertussen zelf ook opgewarmd.
4. Maak het niet te lang
Begin met 10 minuten lopen en later kan je uitbreiden tot 15 minuten en 30 minuten. Zijn je kids klaar met lopen? Laat ze dan nog even spelen op het voetbalveld op de piste en loop ondertussen zelf je toertjes verder tot je getraind bent. The best of both worlds 🙂
5. Hou het plezant
Zoals dat met alle sporten gaat, zorg ervoor dat ze er de fun van blijven inzien! Als je kind laat verstaan dat hij/zij het niet leuk vindt, luister er dan naar en push vooral niets.

Benieuwd waar wij gingen lopen? In Boom is er een atletiekpiste waar individuele lopers altijd welkom zijn!
Zin om binnenkort je kleine koters eens een Kidsrun te laten lopen? Op loopkalender.be vind je een overzicht van alle wedstrijden.IMG_2897 IMG_2910IMG_2900

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Margriet
  maart 20, 2016 at 9:41 am

  Ik heb een hekel aan hardlopen, maar bij jou op de foto’s zo samen met je kinderen ziet het er heel fijn uit.

 • Reply
  jozefien
  maart 20, 2016 at 1:57 pm

  Mag ik mij eventjes aangevallen voelen? “Ik vind geen tijd” gaat hier absoluut wel op. Per werkdag pendel ik drie uur, mijn man vier. Onze weekends gaan op naar ouders bezoeken die elk meer dan een uur van ons af liggen, en waar je dus niet zomaar even binnen springt. Ik voel mij al schuldig dat ik mijn driejarige zoon niet voor achten in bed krijg omdat ik hem pas eten kan geven een half uurtje voordien. Mijn negen maanden oude dochter zie ik een half uurtje per dag, wenend van moeheid en honger. Ze slaapt niet door, en deze ouders voelen dat ondertussen.

  Ik vind het dus heel jammer dat je met van die veralgemenende dooddoeners afkomt. Maar verder heel tof dat jij het wel gecombineerd krijgt, ik hoop dat je kinderen er mooie herinneringen aan zullen hebben.

  • Reply
   Maaike
   maart 20, 2016 at 6:27 pm

   Hier net hetzelfde gevoel. Ik zou echt ook iets van sport willen doen, maar als voltijds werkende en alleenstaande moeder is dit gewoon niet mogelijk. Ik kom om 18u30 thuis en moet er dan voor zorgen dat mijn zoontje tegen 19u30 in bed ligt. In het weekend is het dan tijd voor het huishouden en niet te vergeten mijn zoontje ☺

 • Reply
  Vanessa
  maart 21, 2016 at 11:01 am

  Ondanks de mooie foto’s van lachende kinderen heb ik het toch wat moeilijk met het geven van “tips” nadat je één keer iets hebt uitgeprobeerd. Tips worden volgens mij gegeven uit ervaring. En niet uit een éénmalige gelegenheid. Ik lees het dus vooral als een verslag van een geslaagd uitje …

 • Reply
  Leen
  maart 25, 2016 at 1:19 pm

  Ik kijk er al naar uit dat ik samen met Fenna kan gaan hardlopen, maar dat zal nog een aantal jaren wachten zijn. Ze is nu bijna 1j ;-). Maar sinds een klein half jaar loop ik wel wekelijks met haar in de buggy. Vindt ze superleuk en zo kom ik zelf ook aan mijn beweging toe. Volgens mij geef ik haar op die manier ook al van jongsaf het sporten wat mee.

  Een aanrader dus voor de mama’s met nog heel jonge kindjes: als je je een geschikte buggy aanschaft (ik kocht een mountainbuggy) en een geschikt parcours vindt (lees vlakke ondergrond) dan is hardlopen met de buggy een leuke manier om “samen” te sporten.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.