0
EROPUIT Op reis met kinderen

Getest en goedgekeurd: op skivakantie mét baby!

Op skivakantie met twee kinderen én een baby? Het is misschien niet meteen iets wat in jullie op komt om te doen, maar toch is het een goed idee! Een heel goed idee zelfs! Dankzij Intersoc krijg je als ouder een deugddoende én ietwat rustgevende vakantietijd. Hoe wij onze eerste skivakantie als gezin van vijf beleefd hebben? Aan de hand van onze ervaringen en tips raad ik jullie aan om volgend jaar hetzelfde te doen!

We gingen al een paar keer op skivakantie met ons gezin, maar sinds de komst van Milleke leek het allemaal wat moeilijker. Want wat doe je met je baby als je wilt gaan skiën? Wissel je elkaar af? Neem je een nanny mee? Zoek je een plaatselijke babysit? Toen ik kennismaakte met het Family-aanbod van Intersoc, de vakantiedienst van de Christelijke Mutualiteiten, was ik meteen verkocht. Een vakantie die volledig in het tekenstaat van familie. Met babyopvang vanaf 3 maanden verzorgd door Nederlandstalige vrijwilligers, Je kan je baby er dus met een gerust hart toevertrouwen aan één van de enthousiaste moni’s. Zo gezegd, zo gedaan. Tijdens de Krokusvakantie reden we richting Leysin in Zwitserland, klaar voor een week vol ski-en familieplezier. Tijd om even op adem te komen na onze bewogen periode en de batterijtjes weer op te laden.

Een skivakantie met alles erop en eraan

Nooit eerder gingen we op skivakantie in een hotel. Meestal boekten we een huisje en regelden we ter plaatse alles zelf: de skischool, het skimateriaal, het eten… maar wat een luxe seg! Toen we aankwamen na 10u rijden in Zwitserland waren we doodop (ha jaaa, ja kan je dat al voorstellen met 3 jengelende kinderen op de achterbank aaaaaah!). Maar we werden met open armen ontvangen in het Leysin-hotel en alles lag voor ons klaar. De sleutel van de kamer, we konden meteen gaan eten en kiezen uit een uitgebreid buffet en daarna kregen Kobe en Frauke alle info over hun skilesjes die de dag erna al zouden starten. Ook het skimateriaal is allemaal aanwezig in het hotel dus het was een fluitje van een cent om dat allemaal te regelen. Wat een luxe én tijdsbesparing!

We waren heel benieuwd naar onze kamers. Twee tweepersoonskamers naast elkaar met een babybedje erbij. Heel basic, maar het had alles wat een kamer moet hebben. (uiteindelijk ben je toch niet vaak aanwezig op je kamer). Ook fijn om mee te geven! In het hotel kon je gratis gebruik maken van verzorgingsmateriaal voor de baby zoals een flessenverwarmer, een verzorgingskussen en een babybadje. Er is ook een verzorgingsruimte met microgolf en een frigo met flessenwater waar je 24 uur op 24 uur terecht kan om flessen te gaan opwarmen. En..nog beter, je moet niet met een buggy sleuren, want je kan buggy’s en draagzakken gewoon huren in het hotel. Babyvriendelijker kan toch bijna niet hé!

100% kindvriendelijk…maar er is ook gedacht aan de mama’s en papa’s

Toen we de eerste dag gingen skiën konden we het echt niet geloven. ‘s Morgens om half 9 brachten we Mil naar de enthousiaste moni’s Willy en Ria voor zijn eerste opvangdagje. Mil vond het zelf niet zo leuk, maar wij konden hem wel met een gerust hart achter laten en gaan skiën. Kobe en Frauke waren helemaal klaar voor hun eerste skilesje en wij konden met twee de berg op klaar voor wat quality time. Patrick en ik zeiden het vaak tegen elkaar: ‘Dat is toch echt tof hé, dat wij nu met twee kunnen gaan skiën terwijl onze drie kinderen in goede handen zijn?’ Wat ben ik de vrijwilligers dankbaar voor de kwalit-tijd die ze ons gegeven hebben, dat was zo welkom!


Ook na het skiën is er aandacht voor de kinderen. Après-ski voor de mama’s en papa’s, maar ook après-ski voor de kinderen in de verschillende kinderclubs waar ze leuke spelletjes kunnen spelen, kunnen knutselen en tekenen. Soms waren we al blij dat we onze kinderen nog eens zagen tijdens het avondeten, zo’n leuke tijd hadden ze daar!

‘s Avonds konden we altijd uitgebreid genieten van het buffet samen. Elke dag wat anders. Soep, voorgerecht, keuze uit verschillende hoofdgerecht en dessert. Vers fruit was er altijd beschikbaar. En er waren ook altijd babymaaltijden en fruitpap beschikbaar in het restaurant, niet onbelangrijk.


Schoentjesdienst

En ‘s avonds? Na het avondeten was er elke dag een superleuke kindershow verzorgd door clown Joeps. “Die clown is toch supergrappig hé mama en papa!” Kobe en Frauke vonden hem werkelijk fantastisch (en wij genoten eigenlijk stilletjes mee van zijn shows, zo goed was hij!) En dan..dan was het na een drukke dag in de gezonde berglucht tijd om te gaan slapen als een roosje. En nee we moesten niet stil in de hotelkamer blijven liggen, want dankzij de schoentjesdienst konden we toch nog van een avondje onder ons twee genieten. Want de monitoren luisteren aan elke kamerdeur waar een schoentje voor staat. Huilt je kindje? Dan komen ze iets zeggen zodat jij niet heel de avond in je kamer moet blijven. Dat vonden we dus echt een pluspunt!

Skiplezier

Als je een fervent skiër bent, ga je in Leysin misschien minder aan je trekken komen. Maar als familievriendelijk gebied kan dit toch wel tellen. Leysin ligt op 1300 meter hoogte en heeft een skigebied met 100km brede pistes. Op de Chaux de Mont is er ook een funpark met de grootste halfpipe van Zwitserland. Wij gaan vooral skiën om te genieten en daarvoor is dit gebied meer dan goed! En onze kinderen? Daar zijn we bijzonder trots op, want ook al kregen ze twee jaar geleden hun eerste skilesjes in een Oostenrijkse skischool, dankzij een hele week les door de Nederlandse Intersoc-monitoren en een indeling in een skigroepje volgens hun niveau, hebben ze toch heel wat bereikt afgelopen krokusvakantie. Kobe racete de laatste dag tegen 56km/uur de berg af (amai mijn hart!) en Frauke ging de laatste twee dagen trots mee op de stoeltjeslift naar boven en maakte kennis met de eerste echte skipistes en skiede al flink naar beneden. Hier zit een fiere mama achter haar computer. De medailles en het skibrevet aan het einde van de vakantie maakte van onze kinderen ook twee fiere gieters die we mee naar huis mochten nemen, heerlijk toch?

Nog een leuke doe-tip in Leysin is het Toboganing Park, Kobe testte dit uit met zijn papa en ze raasden samen op een luchtkussen een aangelegd parcours af, echt tof!

Voila, jullie lezen het al! Wij hadden een fantastische vakantie en nemen heel wat fijne herinneringen mee naar huis. Volgend jaar zien ze ons zeker terug bij Intersoc, want eerlijk? Dit was zo’n deugddoende vakantie. We kregen weer tijd om thuis te komen bij onszelf, bij ons gezin en konden als mama en papa ook weer even het klein kind uithangen, in de bergen maar ook ‘s avonds!

Ik wil hierbij ook echt de tientallen vrijwilligers en monitoren van Intersoc bedanken, want ik vind het fantastisch hoe zij dankzij hun inzet en onvoorwaardelijke vriendelijkheid, honderden vakantiegangers de tijd van hun leven bezorgen. Dat verdient echt een pluim!

Zelfs eens op vakantie met Intersoc? Er zijn nog enkele vrije plaatsen in de paasvakantie en anders moet je er volgend jaar zeker op tijd bij zijn, want zodra de inschrijvingen opengaan, zijn er al heel wat plaatsen snel bezet. Goed in het oog houden dus ;-).

Wij genieten ondertussen ontzettend had na en kijken al uit naar de volgende vakantie. Want vakantietijd dat is toch echt krachten opdoen om staande te blijven in de ratrace van het leven, onze batterijtjes zijn alvast weer even opgeladen. Merci Intersoc!

En merci Willy dat ik enkele foto’s van jou mocht gebruiken.

Geniet zelf nog even mee van onze vakantie:

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Amélie Vansteenkiste
  februari 23, 2018 at 9:02 pm

  Vorig jaar ook 1e keer Intersoc Oekkie week gedaan in Zinal met een eenjarige baby en vierjarige kleuter. Heel geslaagd op buikgriep van papa en baby na. Vannacht vertrekken we opnieuw: naar Wengen deze keer!!! Wat kijken we hier naar uit want Intersoc is grandioos voor kindjes én ouders 🙂

  • Reply
   Lobke
   februari 23, 2018 at 9:19 pm

   Veel plezier in Wengen! Daar moet het ook fantastisch zijn hoorde ik al!

 • Reply
  Kirsten
  februari 24, 2018 at 8:31 am

  Oh Intersoc! Als kind heel vaak op (zomer)vakantie geweest met Intersoc en wat heerlijk dat je als puber niet de hele dag met je ouders op pad moet 😉 En later zelf vaak mee geweest als vrijwilliger (tafeldienst). De tijd van mijn leven ;-)!
  P.S. Wengen is inderdaad prachtig.

 • Reply
  Heleen
  februari 26, 2018 at 2:20 pm

  Oh dat klinkt echt zo fijn! Wij hebben dit ook nog liggen bekijken, maar als je gewoon bent om met z’n tweetjes amper 1000 euro te betalen voor je reisje, dan hakt zo’n familieskivakantie er wel diep in! Het is maar even wikken en wegen wat er het belangrijkste is natuurlijk 😉

 • Reply
  David
  augustus 26, 2018 at 8:42 am

  Hallo, leuke review !
  Kan je skiën tot aan het hotel en /of vertrekt er een lift aan het hotel ? Of moet je flink wat stappen ?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.