0
EROPUIT Uncategorized

Tips en tricks voor een geslaagd herfstweekend in Nationaal Park Eifel

Naar jaarlijkse traditie, plannen wij in het grijze november altijd een leuk en kleurrijk herfstweekend om onszelf wat op te beuren. Afgelopen weekend trokken we met ons vieren naar Landal Eifeler Tor in Duitsland. Dat wij ondertussen grote fan zijn van de Landal-parken, kunnen jullie hier, hier en hier eens rustig nalezen. Wij zijn fan omdat deze bungalowparken ideaal zijn voor gezinnen met kleine kinderen, alle faciliteiten zijn aanwezig en het is er altijd rustig, omgeven door prachtige natuur en ruimte genoeg om te wandelen en te ravotten met de kindjes. Wat moet ne mens meer hebben? We hadden geluk want voor de zoveelste keer op rij genoten wij van een klein nazomertje in de herfst, wat wie mij op Instagram volgt, zeker en vast kon beamen.

Met onderstaande tips krijgen jullie gegarandeerd zin om ook eens een herfstweekendje in Nationaal Park Eifel te plannen, een aanrader van formaat! 

Op het park zelf geniet je net als wij van:

* een keigezellige en ultramoderne bungalow compleet met 2 badkamers met sauna en whirlpoolbad, verschillende slaapkamers, faciliteiten voor kleine kinderen zoals een eetstoel en kinderbedje, mooie keuken waar alles aanwezig is om lekker zelf te koken, woonkamer en terras met prachtig uitzicht. Bovendien hadden wij het geluk dat we vlakbij een leuke speeltuin zaten zodat Kobe en Frauke zich volledig konden uitleven.
* een leuk binnenzwembad met kleuterbad en whirlpool
* leuke wandelingen in de buurt met een adembenemend uitzicht, zeker in de herfst!
* boodschappen kan je doen in de Parkshop, tijdens vakanties is de Bollo Club open, je kan er uit eten gaan of frietjes afhalen en opeten in je bungalow, er is een geldautomaat én een toeristisch informatiepunt.

Extra tip: Bollo-fans kunnen voortaan ook terecht in de Bollo webshop om Bollo-spullen te kopen.

Waar je vooral voor komt als je naar de Eifelstreek komt, zijn de vele prachtige plekjes
waar Landal Eifeler Tor zelf één van de mooiste is. Maar daarnaast kan je in de buurt nog heel wat pareltjes ontdekken. Natuurlijk konden wij niet alles bezoeken op twee dagen, toch probeerden we het maximum te halen uit onze kostbare tijd.

Hieronder vind je een opsomming van mijn persoonlijke selectie van de leukste plekjes in de buurt van deze streek:
* Het natuurbelevingspad Wilder Weg Kermeter, een ideaal wandelingetje (ongeveer 2km) voor kinderen waar ze ondertussen de natuur beleven en erover leren.
* Het wildpark Schmidt is nog zo’n ideale wandeling om met kleine kinderen te doen. Onderweg spot je wilde dieren zoals everzwijnen, wilde geiten, herten maar ook kleinere diertjes zoals konijnen en eendjes. Maar geniet vooral van de deugddoende boswandeling en de extra lichaamsbeweging (lacht).
* De Eifelstreek is de place to be om lange wandel-en fietstochten te maken maar daarvoor zijn onze mini’s nog iets te klein, probeer zeker ook eens een elektrische fiets lieten wij ons vertellen.
* Bezoek een typisch Eifelstadje, zoals Heimbach en geniet er van de gezellige winkeltjes. Ga eens inkopen doen in de Edeka wat ik zelf als tip kreeg van haar. Of wanneer je er tussen maart en oktober bent, bezoek je op aanraden van haar het Kraftwerk museum voor techneuten.
* Het Klooster Mariawald zijn we onderweg tegengekomen, maar hebben we niet bezocht wegens tijdsgebrek. Toch is dit een bezoekje waard hebben we vernomen.
* Wie er langer verblijft, kan ook altijd eens gaan shoppen in Aken want dat is werkelijk de moeite!

Natuurlijk is er nog veel meer te beleven, maar dat laat ik graag aan jullie over. Hebben jullie zelf nog geweldige herfsttips? Laat ze gerust achter in de comments hieronder.

Wij genieten ondertussen na van ons deugddoende herfstweekend…

You Might Also Like...

10 Comments

 • Reply
  gerhildemaakt
  november 10, 2014 at 8:30 am

  Ziet er leuk uit!

  • Reply
   Irene
   augustus 6, 2016 at 11:06 am

   Your post is a timely coottiburinn to the debate

  • Reply
   http://w8sites.com/wikihow.com
   september 17, 2016 at 1:54 am

   Kalem basınca duyarlı. Bu, özellikle grafik işiyle uğraşanlar, eskiz çizenler için çok öemli bir özellik. Bildiğim kadarıyla Wacom’un yüzey teknolojisini kullanıyor tablet. Ancak bundan bahsedilmemiş bile.Aceleye gelmiş bir inceleme olmuş açıkçası, nazar boncuğu olsun.

 • Reply
  Linda van A.
  november 10, 2014 at 10:45 am

  Wow, wat een mooie foto’s. Zijn er een keer geweest in de winter toen er nog gebouwd werd. Is echt mooie omgeving. Het stadje Monschau is ook zeer de moeite waard.

 • Reply
  Mumendemiekes
  november 10, 2014 at 8:43 pm

  allé je bent helemaal zen na zo een weekendje genieten

  • Reply
   Leuke Wereld
   november 11, 2014 at 7:41 am

   Absoluut! Van mij mocht het gerust wat langer duren 🙂

 • Reply
  Nicole orriëns
  november 11, 2014 at 9:36 am

  Dat ziet er prachtig uit. Leuk ook die huisjes. Ik kan me voorstellen dat het daar erg leuk is.

  http://www.huisvlijt.com

 • Reply
  Ria
  november 11, 2014 at 5:45 pm

  ja, het eifelpark is mooi en niet zo zot ver ,dus ideaal om van 8 tot 11 november onze huwelijksverjaardag te vieren! Mooi leuk hotel is Waldhaus Eifel ! met indoor zwembad en sauna en dampbad in de prijs inbegrepen en gelegen naast wilddierenpark en ruim speelpark (vanaf november in wintermodus) aanvaarden ook groepen tot 50 personen !

 • Reply
  ilse
  november 11, 2014 at 7:36 pm

  Zelf al heel vaak bij Landal geweest, ben zelfs de tel kwijt. Als je nog wat inspiratie nodig hebt kan je even kijken op mijn blog (blog.vierenveertig.be) en onder de “effeweg” categorie kan je wel wat verslagjes vinden.

 • Reply
  Liselot Vallaeys (Made by Lot)
  januari 16, 2015 at 7:13 pm

  Jouw foto’s en verslagje hebben me doen dromen van een weekend naar daar. In mei is het dan zover, 4 daagjes met het gezin naar daar. 🙂 Heimbach en een wandeling tussen de diertjes staan al op het programma.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.