De eerste keer…

img_0813 img_0814
naar de bibliotheek sinds hij zijn eerste woordjes kan lezen! Als kind bracht ik zelf uuuuuuren in de bib door, blij als een klein kind was ik deze namiddag toen Kobe vroeg of we eens naar de bibliotheek konden gaan? Een ideale moeder-zoon activiteit terwijl ons zusje naar de dansles ging.

“Welke boekjes kan ik al lezen?” Al snel vonden we het rek met AVI1-boekjes en er waren zelfs een aantal boekjes uit de Veilig Leren Lezen-reeks, de methode waarmee hij op school leert lezen. Qua herkenbaarheid kon dit al tellen!

We namen boekjes mee van Vos en Haas en nog enkele boekjes om ons voor te bereiden op ons broertje.

Ook leuk om weten! Een bibliotheek is tegenwoordig zoveel meer dan een plek om boeken te ontlenen. In heel wat bibliotheken zijn er naast gezellige boekenhoekjes ook knutselplekjes en vaak worden er workshops gegeven (ook op woensdagnamiddag!) Terwijl wij in de bib waren, ging er een keitoffe workshop door waarbij kleinkinderen iPadles gaven aan hun grootouders, how cool was that?

En binnenkort gaan wij zeker meespelen in de fantastische wereld van Roald Dahl, mijn jeugdheld! Een boeiende mix (taal)spelletjes, maak-opdrachten, creatieve, frisse oefeningen in leren samenwerken en een vleugje theater, fantastisch toch?

Kobe was alvast enthousiast over zijn eerste bibliotheekbezoek in het eerste leerjaar, een ideale woensdagnamiddagactiviteit. Hopelijk krijgt hij hetzelfde virus als zijn mama vroeger te pakken ;-).
img_0816img_0815img_0817

5 thoughts on “De eerste keer…

  1. Kleinkinderen die Ipadles geven aan hun grootouders, wat een fantastisch idee! Ik ging als kind ook graag naar de bib, ik verslond boeken dus er moest wekelijks een verse lading gehaald worden.

  2. Als kind vond ik de bibliotheek een heerlijke plek! Van zodra mijn zoontje oud genoeg is staat er hier ook een bezoekje naar de bib gepland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.