0
EROPUIT

5 x leuke uitstapjes tijdens de kerstvakantie

Het is de most wonderfull time of the year! Of dat zou het toch moeten zijn ;-), hoe wonderfull je deze periode doorbrengt, daar kies je natuurlijk zelf voor. Zelf heb ik wel wat verlof gepland en dus ook een paar toffe uitstapjes met de kindjes die ik graag op een rijtje zet voor jullie. En ik ben ook benieuwd waar jullie naartoe gaan tijdens de vakantie. Misschien heb je ook een leuke tip? Laat vooral je reactie achter! 

Winter Efteling

Tweede Kerstdag hebben we een daguitstap naar de Winterefteling gepland. Yay! Genieten van een gezellig gezinsdagje, rondjes draaien op de ijspiste, gezellig samenzijn bij het vuur, enkele attracties meepikken (waar ik nog in mag met mijn dikke buik!)…ik kijk er nu al naar uit!

Playground : grootste indoor pop-up speeltuin van België

Afgelopen weekend waren we er nog om er culinair te genieten in de Mercado. Maar op de eerste verdieping van Mercado bevindt zich vanaf vandaag Playground: de grootste indoor en pop-upspeeltuin van België. Een nieuw concept waar kinderen van drie tot tien jaar, kunnen spelen op speciaal ontworpen en handgemaakte speeltuigen in een hippe omgeving. Met leuke speeltuigen om te klimmen en klauteren en een fietsparcours en een donkere tunnel over een podium, een levensgroot spinnenweb en glijbanen. Uitdagend, kindvriendelijk én veilig. Allemaal zelfontworpen en handgemaakt. De pop-up speeltuin blijft er tot de paasvakantie. En ook aan de ouders is gedacht: terwijl de kinderen zich uitleven, kunnen volwassenen er gezellig iets drinken en eten. Geen lawaaierige ruimte, maar een hippe plek om gezellig met je kroost te vertoeven, ben echt eens benieuwd (ik als niet binnenspeeltuinvrouw!)

Betoverende winterdagen in de Plantentuin van Meise

De Plantentuin, dat is bijna in onze achtertuin! Dus altijd fijn om daar eens te passeren met de kindjes. Bovendien is mijn mama er gids dus kunnen we er samen met haar altijd gemakkelijk naar toe. Vanaf het begin van de kerstvakantie heeft koning Amaryllo, de koning van het plantenrijk Botanië, een nieuwe ontdekkingstocht voor kinderen in petto. In de winter lijkt het of alle planten in winterslaap zijn. Toch heeft Koning Amaryllo altijd wel onderdanen die wakker zijn. Die planten zijn in de winter op hun mooist, sommigen bloeien zelfs! Koning Amaryllo weet je weer veel verrassende dingen te vertellen! Ga naar de Plantentuin en haal de zoektocht op bij de kassa!

Vaiana

We plannen zeker ook een bezoekje aan de cinema waar we de nieuwste Disneyfilm Vaiana willen gaan bekijken. Na Elsa en Anna uit Frozen (een film die we hier ondertussen beu gedraaid zijn maar waar Frauke het liefst van al naar wil blijven kijken!) is het misschien wel tijd om een nieuwe prinses te worden?

smARTbox in het Fotomuseum

Iets wat al lang op mijn to-do-lijst staat is een bezoekje aan het fotomuseum in Antwerpen waar we met smARTbox een leuke speurtocht voor het hele gezin willen inplannen. Met de smARTbox maak je van jouw bezoek een onvergetelijke ervaring. Trek samen met de kids op avontuur door het museum of laat hen de tentoonstellingen helemaal zelf ontdekken. Daarbovenop gaan ze naar huis met leuke gadgets.

Wat doen jullie om je kinderen bezig te houden tijdens de kerstvakantie? Wie nog meer inspiratie nodig heeft, vindt die misschien wel in mijn boek HAPPY KIDS met leuke uit-en thuistips voor elke dag van het jaar. 

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  bé vermeiren
  december 21, 2016 at 9:28 am

  Draken-expo in het Stam te Gent…

 • Reply
  Griet De Schepper
  december 21, 2016 at 5:30 pm

  Dit lijkt me ook wel iets: http://www.alden-biesen.be/nl/event/bilzen-mysteries

 • Reply
  Tine Vanhaevre
  december 21, 2016 at 6:43 pm

  Daarstraks de blog gelezen…ondertussen uitje winterefteling gepland 🙂

  Merci om me eraan te herinneren

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.