0
Uncategorized

Te gast bij Veerle: goed voor lichaam én geest

Als moeder van drie heb ik soms wel eens het gevoel dat ik veeeeeeeeeel te weinig uren in een dag en dagen in een week heb, herkenbaar?  Druk, drukker, drukst! Hoog tijd dus om af en toe tijd voor mijzelf te nemen en kleine diamantjes in te plannen in mijn weekagenda, kleine momentjes voor mijzelf waar ik van opkikker en van ga schitteren. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan hé, maar toch is het zoooooooo belangrijk!

Eén van mijn diamantjes afgelopen week was een namiddagje aan tafel bij Veerle Dobbelaere! Ik hoef ze jullie vast niet meer voor te stellen, ons Veerle, een straffe madam! Je kent haar vast wel als actrice uit ‘Recht op recht’, ‘de SM-rechter’ en de prachtige reeks ‘Vriendinnen’. Of misschien ken je haar wel van het prachtige Clodette, haar boek ‘Te gast bij Florina’ of haar blog Veerle en Ka‘? Ik leerde haar beter kennen toen ik haar een tijdje geleden ging interviewen en waaaaaaauw, wat een energie! Naast actrice is Veerle namelijk ook mental-en lifecoach en sinds vorig jaar wilt ze graag vrouwen én mannen inspireren bij haar thuis aan tafel tijdens De Gasten van Veerle.

Op het menu: voedsel voor lichaam en geest! Een unieke combinatie van even stilstaan bij jezelf en culinair genieten. Helemaal wat ik nodig had dus!
We startten de avond met een twee uur durende workshop rond ‘talent’ waarin Veerle ons even meenam naar onze kindertijd en wat we echt graag deden als kind. Ik kwam tot het inzicht dat de dingen waar ik mij mee bezighield als klein Lobke ook is wat ik nu graag doe, namelijk schrijven, foto’s maken, creatief bezig zijn én moederen. Heerlijk toch?
Ondertussen gaf Veerle concrete tips om te vertragen, om de tijd te nemen, om te ontspannen en te genieten, dankzij een kleine meditatieoefening, even stil te tijdens het eten, echte gesprekken te voeren met de hele groep dankzij enkele concrete vragen. Heerlijk om zo bewust bezig te zijn met je omgeving én vooral jezelf!
En dat allemaal terwijl foodie Margerita ons heerlijke verse culinaire kost voorschotelde, wat heb ik genoten op een prachtig versierde tafel, want ja, daar is Veerle dan ook echt een kei in, in een gezellige setting creëren waarin je jezelf onmiddellijk thuisvoelt.

Conclusie? Mijn batterijtjes zijn weer even opgeladen. En ik heb beloofd aan mijzelf dat ik dit meer ga doen, dus lieve Veerle wie weet schuif ik binnenkort nog wel eens mijn voetjes mee onder je tafel. Getest en meer dan goedgekeurd! Ik had gerust nog enkele uren willen blijven zitten bij jou aan tafel samen met al die andere inspirerende madammen, echt waar!


Dit wil ik ook doen!
Even praktisch: hoe werkt het?


Geniet van een intense, warme middag en laat je inspireren tijdens de workshops over geluk, liefde, succes, talent, en sluit af met een heerlijk 4-gangen menu door een inspirerende en eigenwijze foodie.

Wat kan je verwachten?
Onthaal met amuse en drankje
2 uur durende workshop rond een van de thema’s. We staan stil bij wat deze onderwerpen voor ons willen zeggen en welke plaats ze innemen in ons leven.
– Daarna sluiten we af aan een feestelijk gedekte tafel waar je wordt verwend met een 3-gangenmenu met aangepaste biologische wijnen. En dat in Veerle’s huis waar je je onmiddellijk thuis zal voelen.
– Ga naar huis met een originele goodiebag

Inschrijven kan hier.
Lokatie: Berchem

‘Giving isn’t just about making a donation. It’s about making a difference’

Ik heb nog een cadeautje voor iemand van jullie! (wedstrijd AFGESLOTEN)
Want mijn bezoek aan ‘De Gasten van Veerle’ gaf mij niet alleen nieuwe inzichten, maar ook een KORTINGSBON om te geven aan iemand en ik dacht meteen aan iemand van jullie, mijn lieve lezers.
Ik schenk aan iemand van jullie met heel veel liefde een korting van 50€ voor een trip voor zowel je lichaam als je geest. Veerle en de foodie van dienst zorgen ervoor dat je maag goed vol zit en je hoofd daarentegen leeg is.

Wat moet je doen?
Laat hieronder in een reactie weten waarom jij heel graag mee je voetjes onder de tafel van Veerle wilt schuiven en wie weet krijg jij volgende week van mij dan de kortingsbon van 50€!

Proficiat Katrien Dox, jij wint de kortingsbon van 50€.

Alle info vind je op www.degastenvanveerle.be.

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  Isabelle
  januari 31, 2018 at 12:13 pm

  Ik ben geen mama van 3, maar wel eentje van 1 die voor 3 telt ?.
  Maar zo’n inspirerende namiddag en avond kan ik zeker gebruiken. Ik mag dan wel maar 1 dochtertje hebben, het is ook hier best wel druk aangezien mijn man heel vaak in het buitenland zit voor zijn werk. Een beetje me-time zou deugd doen!
  Van job heb ik best wel een mentaal belastende job en deze week hebben we dan ook nog eens inspectie over de vloer… het stressgehalte zit hoog! ?

 • Reply
  Stephanie Janssens
  januari 31, 2018 at 1:24 pm

  Ik ben mama van 2 kleuters: Nelle (4) en Bas (2,5). Het zijn schatjes, toch meestal ?. We zitten midden in verbouwingen van onze zolder en van me-time schiet er meestal niet veel over. Binnenkort gaat onze achtergevel er uit, dus om me voor te bereiden op deze drukke en back-to-basics periode (jawel: een tijdje geen verwarming en warm water, allemaal voor onze nieuwe keuken) kan ik wel wat ontspanning gebruiken. Dankjewel!

 • Reply
  Hilde
  januari 31, 2018 at 1:26 pm

  Omdat zelfzorg de basis van alles is. Ik heb geen ouders meer, had een burn-out in 2013. Toch geloof ik in het leven en al het moois dat het te bieden heeft. Wat mij energie geeft, zijn mensen. Mijn man, twee dochters, vrienden, collega’s, … Connectie is het sleutelwoord. Goeie gesprekken die herkenbaarheid brengen waardoor je weet dat je er niet alleen voor staat. Oh, en de dag plukken! Dat is mijn motto 🙂

 • Reply
  Evi
  januari 31, 2018 at 2:43 pm

  Oh lijkt me een heel fijn concept te zijn. Zeker in een wereld waarin we onszelf de hele tijd maar voorbij hollen. Een drukke job, sporten, een actieve peuter, een relatie, bloggen en nog veel willen lezen, … Het zou hier soms ook absoluut wel eens trager mogen gaan. Die tips wil ik dus zeker wel eens ontdekken 😉

 • Reply
  Stien
  februari 2, 2018 at 2:23 pm

  Omdat het me gewoon heerlijk lijkt!

 • Reply
  Stien
  februari 2, 2018 at 2:30 pm

  Omdat het me gewon heerlijk lijkt! Samen, positief zijn, échte gesprekken en lekker eten! Hmmmm…

 • Reply
  Lieve
  februari 2, 2018 at 5:19 pm

  Ik ben mama van 4 kinderen : een dochter van 21, een zoon van 20, allebei kotstudenten, en een tweeling (2 jongens) van 15, volop in hun pubertijd dus ;-). En dan is er nog onze hond en poes, ook allebei onder mijn vleugels ;-). Mijn man zit eveneens veel in het buitenland voor lange periodes. De zorg voor de kinderen en het huishouden kwam en komt dus vooral op mij terecht. Ik ben gelukkig heel graag mama, kook graag en kan echt genieten van de kleine dingen des levens. Een mooie gedekte tafel, een bloemetje, lekker eten, een glaasje, een wandeling aan zee,… Ik heb fantastische vriendinnen waarmee ik mooie momenten beleef, eens weg uit de dagelijkse sleur. Ze gaven mij vorig jaar voor mijn 50ste verjaardag een blokje met post-its waarbij op elk blaadje :’ me-time’ stond. Ik moest beloven dit overal in huis uit te hangen en vanaf nu ook daadwerkelijk af en toe eens aan mezelf te denken. Zo’n namiddag bij Veerle kan dus wel tellen om deze opdracht weeral een klein deeltje in te vullen ;-). Vriendinnen blij en vooral ik blij :-)!

 • Reply
  Katrien
  februari 3, 2018 at 8:08 am

  Hey Lobke! Als mama van 3 jonge kindjes is het een echte kunst om af en toe mezelf eens iets te gunnen. Nu ik ook nog volop in een carrièreswitch zit (terug student) , heb ik de smaak van verandering te pakken. Ik ben nieuwsgierig en wil nieuwe dingen uitproberen, en nieuwe mensen ontmoeten. Redenen genoeg dus om aan te schuiven aan de tafel van Veerle! 😉 Veel liefs!! Xxx

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.