0
EROPUIT Kinderactiviteiten

Kwalitijd met Frauke

Zie je ons genieten samen?
Vorige week zondag was exclusief voor Frauke. We namen samen deel aan de mama/dochter workshop van Frauke’s dansschool Terpsichore, een moederdochtermoment om ‘u’ tegen te zeggen.

‘Children spell love… T-I-M-E’

Een quote die al een tijdje in mijn geheugen gegrift staat. Kinderen worden niet gelukkiger van de hoeveelheid speelgoed die ze krijgen. Eigenlijk hebben ze helemaal niet zoveel nodig, maar zijn wel superblij met TIJD die ze van jou krijgen. En laat dat nu iets zijn waar ik de laatste maanden wat in te kort geschoten ben. Ik wring me soms in bochten om te werken, te zorgen, een huishouden van vijf te runnen…exclusieve tijd voor de kinderen is dus som ver te zoeken.
Maar wat als we nu eens stoppen met het te druk te hebben en te vechten tegen die tijdsdruk en gewoon meer tijd maken en vooral kwalitijd met je kinderen doorbrengen…

Deze leuke mamadochterdansworkshop kwam dus als geroepen!
Een uurtje exclusief voor Frauke. Eén op één tijd. Bewegen samen zoals je het nog nooit gedaan hebt met als pointe een intiem moment waarin we de droom van ons kindje mochten verdansen. Een kippenvelmoment dat me zelfs deed terugdenken aan de babytijd met haar. Zo intens!

Eén ding heb ik onthouden : voortaan plan ik met elk van mijn kinderen een paar keer per jaar een exclusief moment in. Mijn volledige aandacht voor hen, meer hebben ze niet nodig.

Merci lieve Kathy voor deze superleuke workshop, het was zeker voor herhaling vatbaar!
Heel erg bedankt aan Caroline Herreweghe voor de prachtige sfeerbeelden!

Meer weten over de dansschool van Frauke en Kobe? Aanradertje van jewelste!
www.terpsichore.be

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  zebrazonderstrepen
  januari 26, 2018 at 12:35 pm

  Wat een mooie foto’s, quality time kan zo deugd doen

 • Reply
  Melanie
  januari 29, 2018 at 9:46 am

  Wij proberen elke maand beiden exclusieve tijd te maken voor onze kinderen. De ene maand dus het ene kind bij mama en de andere met papa, en de maand erop andersom. We noemen het kinderuitjes. Heel soms naar de film. Vaak naar een museum. Met de oudste soms naar ouder-kind yoga. Een boswandeling. Samen uit lunchen. Vliegtuigen spotten. Onder een dekentje op de bank film kijken (‘s ochtends! Met popcorn!). Bloemen plukken in de Zelfpluktuin. Naar het strand. Schaatsen. Samen breien. Of Lego-en. Soms gratis, soms kost het wat. Elke maand is best veel, dus het valt er ook wel eens tussenuit, en wij hebben 2 kinderen, dus dat is wat makkelijker te organiseren dan met 3, maar al met al is de invoering van onze kinderuitjes wel een gouden greep geweest. Met manlief overigens iets dergelijks: rond de kerst verzinnen we voor het komende jaar voor elke maand een uitje met elkaar. De ene maand hij, de andere maand ik. In januari gingen we uit eten (hij geregeld). In februari gaan we naar het theater (ik geregeld). Elke maand op de 1e dag mag de nieuwe envelop met het uitje van die maand open. Ook hierbij: soms gratis of goedkoop en een enkele keer besteden we wat meer.

 • Reply
  Nietzomaarsaar
  februari 14, 2018 at 3:25 pm

  zo mooi Lobke, echt pakkend!

 • Reply
  Annelies Vervoort
  februari 15, 2018 at 12:21 pm

  Prachtige foto’s Lobke!

  Ik snap dat het heerlijk kan zijn om zo eens tijd door te brengen met een van je kindjes. Hier is het logisch dat alle vrije momenten naar Mona gaan. Maar met 3 kindjes is het constant aandacht verdelen en dan kan ik geloven dat het kei hard genieten is van die momenten.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.