0
Uncategorized

24 uur in Amsterdam

Gisteren vertrokken mijn Lief en ik voor een weekendje onder ons twee naar Amsterdam (dat was al geleden van voor de geboorte van Kobe). Vandaag pijnlijke voeten na 24 uur rondslenteren in de leukste straatjes van Amsterdam, ik had namelijk op voorhand een lijstje gemaakt met dé winkeltjes en hotspots die we zeker moesten bezoeken. Daardoor kan ik jullie nu dé hipste plekjes en shops van de stad die bijna nooit slaapt voorschotelen…

Als er iets is wat op je to-do-lijstje van Amsterdam moet staan, dan zijn het de 9 straatjes :

 
In de Hartenstraat ligt mijn absolute topfavoriet, namelijk Exota met merken zoals King Louie en Kling en voor de kids onder andere Petit Louie maar ook andere hippe vintage en retro kledij. Ik vond er onder andere deze leuke schoentjes voor ons Frauke later:
In de Reestraat een beetje verder had ik even het OMG-gevoel, want daar was dé winkel van Who’s That Girl & Wow To Go! Ze hebben er niet alleen geweldige kleedjes en rokjes, maar ook de paskotjes waren Wow To Go! 
Tijd voor pauze en wat kan er beter smaken dan een echte Hollandse pannenkoek. Hiervoor trokken we naar de Berenstraat 38 bij het allerbekendste pannenkoekenhuisje van Amsterdam: Pancakes! Amsterdam. De pannenkoeken waren niet alleen overheerlijk, ook het huisje zelf voelde aan als ‘thuiskomen’ met een interieur ontworpen door verschillende Nederlandse kunstenaars.
Pancakes! Amsterdam
Is het omdat we in de branche zitten? Onderweg spotten we nog leuke huisjes mét leuke tegeltjes en cementtegeltjes:

Een beetje verder aan de Prinsengracht 397 botsten we op 360volt.com – hier hebben ze de grootste collectie oude originele industrie-en fabriekslampen, je moet het zien om te geloven.
In de Oude Spiegelstraat vonden we Roerende Zaken en Rariteiten, een winkeltje vol vintage design en verzamelobjecten. Een must-see voor de vintage lover!
Na een namiddag slenteren én pijnlijke voeten, hoog tijd om richting hotel te rijden.
We verbleven in het superhippe Westcord Fashion Hotel, niet zo ver van het Vondelpark en vlot bereikbaar met tram 1 en tram 17. Ik raad dit hotel aan elke toerist aan, wat een vriendelijk onthaal, topservice, chique kamers, lekker eten én vooral een overheerlijk ontbijtbuffet. OMG was dat ff genieten!
Uitgeslapen dus alweer klaar voor een dagje rondstruinen in deze stad vol verkeer, fietsen, water, coffeeshops en kunst. Maar vooral vol leuke winkeltjes, want daarvoor kwamen we toch naar hier, nietwaar?
Aan de Rozengracht botsten we op een megastore van één van mijn favo merkjes, namelijk Kitsch Kitchen. Deze tassen zou ik kunnen blijven kopen, gelukkig heb ik een Lief om mij af en toe tegen te houden.
Ook van dit superschattige retro speelgoed kan ik niet genoeg krijgen:
Nog een beetje verder tijdens onze wandeltocht naar de Jordaan, kwamen we een erg leuk tweedehandswinkeltje voor kids tegen aan de Eerste Bloemdwarsstraat: Flowerchild. We vonden er onder andere een leuk retro rokje voor ons Frauke en houten speelgoed voor onze Kobe. Het is bewezen, wanneer je op weekend bent zonder kids, denk je toch altijd eerst aan hen om iets te kopen.
En nu we het toch nog over leuke winkeltjes hebben, spotten we last but not least nog twee must-visit shops in Amsterdam.
Juffrouw Splinter aan de Prinsengracht heeft de leukste vintage, brocante en curiosa in haar keigezellige winkeltje. Ook al koop je er niets, het is gewoon keileuk om er eens binnen te lopen.
Aan het einde van onze dag kwamen we nog dit heel bijzondere winkeltje tegen: La Rosa Curiosa aan de Spuistraat met vintage kleding en accessoires maar vooral een heel leuke zelfgemaakte kledingcollectie ontworpen door de sympathieke eigenares Rosa. 
Moe maar voldaan reden we terug naar huis, met meer nieuwe winkeltjes in ons hoofd dan er oorspronkelijk op ons lijstje stonden. Wat kan een mens toch gelukkig zijn…

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Lorecreatief
  november 11, 2012 at 10:11 pm

  Oh wat een super uitstapje 🙂 Amsterdam is zo leuk. De winkel van Kitsch Kitchen probeer ik dan sowieso altijd een bezoekje te brengen 🙂 Bedankt voor de shoptips! 🙂

 • Reply
  Leuke Wereld
  november 12, 2012 at 7:52 am

  Graag gedaan hoor @Lorecreatief!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.