0
Uncategorized

Dit vond ik leuk in oktober

Liefste oktober,

Na de leuke zomermaanden, heb ik met jou steeds opnieuw een haat-liefde relatie. Haat omdat het stilaan weer kouder en regenachtiger wordt (al was dat afgelopen oktober niet zo vaak het geval) en liefde omdat ik gek ben op je kleuren en alle leuke dingen die komen kijken bij de herfst.
Net zoals zij hier deed, zet ik op deze laatste dag van jouw maand nog even mijn favorieten van afgelopen maand op een rijtje, toevallig vind ik zo’n favoriete lijstjes opsommen keitof want dat doet mij altijd nostalgische terugdenken aan de vriendenboekjes van vroeger:
Favoriete bezigheid: Gezellige herfstdingen doen, van herfstwandelingen in het bos tot gezellig cocoonen in de zetel. Tijdens regenachtige avonden, vind ik mijn absoluut topbezigheid een avondje naaien, alleen of in groep. En in oktober heb ik ontdekt dat naaien in groep zoals tijdens ons naaicafé of naaiweekend, echt dé max is!
Favoriete aankoop: Niet dat ik zo’n autofreak ben of dat een auto zo belangrijk is voor me, maar met mijn spiksplinternieuwe auto: een Partner Peugeot Tepee, ben ik supercontent! Officieel door mij bestempeld tot mummy car van het jaar! Ongelooflijk hoeveel plezier ik al beleefd heb aan mijn nieuw bakske!
Favoriete serie: Sinds de intrede van Netflix in ons gezin, ben ik gek op Orange is the new black! Nog niet helemaal uitgekeken wegens te druk in oktober, maar plan dat wel te doen in november. En nu heb ik nog meer zin gekregen om iets ‘creatiefs’ te gaan doen in een vrouwengevangenis.
Favoriet tv-programma: Tv-kijken is iets wat ik eigenlijk amper doe, maar als ik in mijn zetel kruip ‘s avonds is het om naar Café Corsari te kijken. Keihard te lachen. En daarna lekker in slaap te vallen onder mijn dekentje en keihard wakker gemaakt worden door mijn lief.
Favoriet(e) boek(en): Oktober, jij bent officieel ook bestempeld tot boekenmaand van het jaar! Te veel leuke boeken om op te noemen:
– het ‘Blogboek‘van Kelly waar ik ongelooflijk veel inspiratie uit haal voor de restyling van deze blog
– de beklijvende tweede roman van Griet Op de Beeck (de ongelooflijk straffe madam die ik mocht interviewen voor het volgende Femma magazine) ‘Kom hier dat ik u kus’ dat heel de maand aan me is blijven plakken
– de tweede introductie van Pascale Naessens met haar Puur Eten dat je gelukkig maakt in onze keuken
Nog twee boeken om naar uit te kijken volgende maand zijn: 
– hét boek voor creatieve bloggers Make it! Blog it! Share it! waar ik voor Femma aan meewerkte!
– Stof voor durf-het-zelvers 2 van Griet De Smedt waarmee ik dinsdag samen zal signeren op de boekenbeurs
Favoriet gerecht: stamppot met broccoli, eitjes en spekjes, liefst gemaakt door mijn Lief want alleen hij kan dat als de beste!
Favoriet uitstapje met de kids: Kobe en Frauke hun allereerste optreden in het Sportpaleis: K3 Kan Het! Normaal probeer ik alles van Bumba en Plopsa-toestanden te vermijden, maar tegen K3 kunnen we toch echt geen neen zeggen. Bovendien vind ik het geweldig plezant om stiekem heel luid mee te zingen met de dames.
Favoriet moedermoment: De inschrijving van ons Frauke in het peuterklasje en keihard beseffen dat we haar babytijd binnen enkele weken definitief zullen moeten afsluiten en keihard afscheid moeten nemen met traantjes in de ogen van haar zalige periode bij haar onthaalmoeke. (en de daarbij horen potjestraining die ondertussen vlotjes verloopt, jeuj!)
Op mijn to-do-lijst voor volgende maand staat: shoppen voor de winter, volgende week ongelooflijk genieten van ons herfstweekend hier en keihard werken voor De Leuke Mamamarkt 30 november!
Ook zin om mee te doen? Neem dan ook deze lijst over op je blog en deel je link in de comments hier en bij haar of laat mij gewoon weten wat jouw favorieten van de maand waren?
Tot volgend jaar oktober, het was mooi!

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Liesellove
  november 1, 2014 at 8:27 am

  Inspirerend om te lezen dus deed ik het ook: http://liesellove.blogspot.be/2014/11/oktobermomenten.html 🙂

 • Reply
  Kim Vandijck
  november 1, 2014 at 7:07 pm

  Leuk initiatief om terug te blikken op de voorbije maand!
  Onze favorieten kan je vinden op http://www.kristofenkim.be/4/oktober/

 • Reply
  Eveline Kersten
  november 5, 2014 at 11:26 am

  Favoriete bezigheid: Als verse mama is mijn meest favoriete bezigheid van oktober toch het bewonderen van mijn wondertje geweest (ze werd op 18 oktober, 1 maandje oud) en krijg je hier ooit genoeg van, ik denk het niet.

  Favoriete aankoop: Ik moet eerlijk toegeven dat ik de laatste maanden weinig heb aangekocht. Maar met de kerstperiode in zicht zal ik zeker leuke aankopen doen waar een favorietje onder zal zitten. Dit is dus voor november ;-)!

  Favoriete serie: Mijn favoriete serie is al sinds eeuwen Home and away en dit blijft momenteen ook nog zo, black sails was ook nog wel een serie die ik kon waarderen.

  Favoriet tv-programma: Als ik niet uitgeteld op de zetel lig of bezig ben met nog enkele huishoudelijke klusjes kan ik enorm genieten van De slimste mens of Geubels en de belgen.

  Favoriet(e) boek(en): In oktober heb ik weinig tijd gehad om een boek te lezen of een favoriet boek te zoeken. Helaas heb ik de boeken in mijn boekenkast al meerdere malen gelezen en is mijn inspiratie een beetje op. Ideeën zijn altijd welkom 😉 !
  Boeken die ik me zeker nog wil aanschaffen zijn: Oei, ik groei! van Hetty van de Rijt en Frans X. Plooij & Natuurlijk het leuke vakantieboek!

  Favoriet gerecht: Witloof met hesp en een lekker kaassausje, hmmm wat kan ik hiervan genieten!

  Favoriet uitstapje met de kids: Mijn eerste uitstapje met mijn kindje was er eentje naar de schoonouders, dit is altijd een uitstapje omdat zij vrij ver wonen en het 2 uur rijden is eer we daar zijn ;-).

  Favoriet moedermoment: Zien hoe mijn kleine meid ontwikkelt en steeds groter wordt, haar horen brabbelen s’morgens als ik wakker word en dat lieve lachje zien… Puur genieten!

  Op mijn to-do-lijst voor volgende maand staat: Stilletjes aan beginnen met kerstshoppen, ben meestal een last-minute persoon maar ben dan meestal niet tevreden met de geschenkjes die ik gekozen heb. Leuke uitstapjes maken met mijn lief meisje en mijn lieve “toekomstige man” en oh ja, wij gaan trouwen op 8/11/2014!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.