0
KINDERKOST

5 familiekookboeken die wij wel gebruiken

familiekookboeken en recepten 1

Ok ik biecht op, ik heb een verslaving! Een dikke vette kookboekenverslaving. Onze keuken mag dan nog niet in orde zijn, aan inspiratie voor nieuwe gerechtjes geen gebrek hier. Toch liggen hier een heleboel kookboeken in de kast die eigenlijk nooit gebruikt worden (shame on me). Maar deze 5 geweldige familiekookboeken gebruik ik dus wel, zo heb ik elke week opnieuw inspiratie om onze weekmenu’s te vullen:

Onze top 5 familiekookboeken:

1. Honger

familiekookboeken honger mme zsazsa
Mijn absolute nummer één in mijn lijstje familiekookboeken tegenwoordig is het laatste nieuwe boek van Mme Zsazsa. Ik hoef ze jullie vast niet meer voor te stellen! En ook al is nog niet ieder lid van ons gezin mee met het vegetarische verhaal, dit boek zorgt er zelfs voor dat mijn wederhelft content is met enkel een bord vol groenten zonder dat hij zit te zagen achter zijn stukske vlees. Echt hé! Absolute toppers zijn de vergetengroentenrisotto met een glas wijn voor in de risotto en een glas wijn voor in de kok (jaja!), de veggie fajita en de lasagne tower. Ik heb ook nog nooit zo gelachen met een kookboek, want zeg nu zelf van paaskasta en protquiche verschijnt er toch automatisch een lach op je gezicht? Alleen maar hartjes voor Mme Zsazsa want jij helpt mee aan mijn missie op mijn kinderen gezonder te laten eten zonder dat ze te veel moeten zagen hierover, een welgemeende merci dus!

2. Koken voor elke dag

familiekookboeken koken voor elke dag femma
Trots op mijn Femma-collega’s, want zij stopten dé kookbijbel ‘Koken voor elke dag’ in een nieuw kleedje gestoken worden! Je vindt er heel wat klassiekers in uit grootmoeders tijd zoals witloof met kaassaus, stoofvlees met bier, konijn met pruimen én de lekkerste wafel-en pannenkoekenrecepten. Maaaar…dat is nog beter nieuws, ook heel wat vegetarische recepten en wereldkeukenrecepten. Bloemkoolcouscous, falafel, spaghetti courgetti…meer dan 2000 recepten vind je hier in terug, dus stof genoeg om die weekmenu’s te vullen me dunkt! (en aan stof ook geen gebrek hier, haha!)

3. Thuiskomen

familiekookeboeken thuiskomen dorien knockaertIk was al fan van de recepten van Dorien sinds ‘Goed eten’ en ‘De Moestuin van Mme Zsazsa’, maar dit boek is toch ook wel een van mijn topfavorieten geworden. Want thuiskomen doen we allemaal graag, toch? “Wat eten we vanavond mama?” Elke dag opnieuw, als ik ze ophaal van school, stellen ze mij diezelfde vraag. En soms, soms ben ik zo’n georganiseerde moeder dat het eten al klaarstaat omdat ik op zondag gekookt heb. Maar op andere dagen ben ik dankbaar voor zo’n boek als dat van Dorien. Een boek dat je uitnodigt om eenvoudige maaltijd klaar te stomen, met dingen die je altijd in huis hebt en waar je zelf avontuurlijk mee aan de slag kan. Recepten die een houvast bieden, maar waar je zelf nog je ding mee kan doen, heerlijk vind ik dat! Een boek dat gewoon aan je kookboekencollectie moet toegevoegd worden, wedden dat je spijt krijgt als je het niet doet?

4. The Green Kitchen at home

familiekookboeken the green kitchen at home

Gezond, vegetarisch en snel eten voor elke dag. De tekst op de cover verklapt het eigenlijk. Dit boek is onmisbaar voor gezinnen die hun kinderen gezonder willen laten leren eten (zonder dat ze het eigenlijk zelf doorhebben!) Je leert er basisgerechten in zoals een flinke voorraad tomatensaus, beslag voor rijstflensjes en luie linzen en zo heb je het grootste deel van je maaltijden voor de rest van de week al klaargemaakt.
Er zijn daarnaast ook heerlijke weekendrecepten waar je wat meer tijd voor kan vrijmaken. De bietenquiche met geitenkaas bijvoorbeeld….mmmmmm! Een heerlijk familiekookboek voor mama’s en papa’s die houden van een losse kookstijl. De foto’s en de verhalen in het boek zijn ook echt prachtig. En ga zeker ook eens kijken op hun heerlijke foodblog Green Kitchen Stories. Toppertjes zijn het!

5. Easy Peasy family

familiekookboeken easy peasy recepten

Een gezonde basis voor de hele familie met gemakkelijke maaltijden, ideetjes voor onderweg, lekkere drankjes en traktaties, je vindt het allemaal in dit heerlijk mooie boek! Je kan er ook je kinderen gezond door laten eten zonder dat ze het zelf weten. Denk bijvoorbeeld aan hun Bluebelle-pastasaus met 6 groenten (!), zo gemakkelijk en zoveel beter dan pastasaus uit een pot. Maar ook heerlijke soepen, pasta en pesto en veggie chips, Claire van het succesvolle platform Bluebelle leert het jullie allemaal. Aanrader van jewelste!

Wat zijn jullie favoriete familiekookboeken?

Meer kookinspiratie voor families vind je hier op onze blog

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Anna Helena
  februari 5, 2018 at 3:50 pm

  Honger ben ik nu ook aan het ontdekken, top boek!

 • Reply
  Nathalie
  februari 5, 2018 at 6:57 pm

  Koken met 5 ingrediënten van jamie Oliver is hier de topper!

 • Reply
  Franqui
  februari 14, 2018 at 8:17 am

  Mensen die (deels) zelf hun werk- en privétijden kunnen bepalen werken beter, langer en gezonder.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.