0
EROPUIT

Het kind -en babyvriendelijkste café van Gent: Amélie + Moi

Wij moeders spreken al eens graag af tijdens de Kerstvakantie, ook met kinderen! En waar kan dat beter dan in een kindvriendelijk café! Al een tijdje kreeg ik van heel wat mensen tips om hét kind-en babyvriendelijkste café eens op te zoeken en omdat ik met mijn lieve vriendin Lies een date had gisteren, kregen we het lumineuze idee om Amélie + Moi eens te bezoeken!

Zoals ze het zelf omschrijft op haar website: “Amélie+Moi is een sociaal en duurzaam experience café, shop en meet up ruimte, met food en drinks op kindermaat en met aandacht voor zwangere en pas bevallen mama’s, een speelruimte, een winkel met duurzame kinderkleding en speelgoed, en eveneens een ruimte voor groepsactiviteiten voor ouders, baby’s én peuters!”

De verwachtingen waren dus groot, maar al van toen ik er binnenstapte met één kind aan de hand en één kind in de koets, wist ik het al: dit is the place to be wanneer je met moedervriendinnen die ook drie kinderen hebben, wilt afspreken in Gent. Want…het ziet er niet alleen superhip uit, je kan hier echt keigezellig een babbeltje doen terwijl je koters kunnen spelen. Waar anders lukt zoiets????

Er zijn massaal veel kinderstoelen aanwezig, handig als het druk is en je allemaal tegelijk fruitpap wilt geven! Je vindt er fairtrade drankjes (Pluspunt!), overheerlijke taartjes, ontbijt en lunchgerechtjes. En er is zelfs gedacht aan de baby’s want je vindt er groentepapjes maar ook groentjes voor de Rapley-liefhebbers. Je kan er lekker hangen in de zeteltjes, er is een geweldige verschoningsplek én een toffe shop met duurzame kindermerkjes zoals Grey Kids Clothing, Nobodinoz & Little Indians, I like!

Wat ook leuk is dat er regelmatig workshops gegeven worden rond ouderschap en je kan hier zelfs een babyshower of kinderfeestje organiseren, daar is allemaal plaats voor.

Stefanie, ik moet je echt feliciteren met je concept want voor moeders (én vaders!) die al graag eens buitenkomen met hun koters is dit echt de hemel op aarde! Aanradertje dus voor iedereen die nog eens naar Gent trekt met kinderen.

Hier vind je trouwens nog een paar leuke tips om Gent met kinderen te bezoeken. Of bezoek de blog van Lies zeker ook eens, want als rasechte Gentenaar kan zij je zeker verder helpen.

Praktisch

Openingstijden
Woensdag tot vrijdag 9.30-17.30
Zaterdag 9-18
Zondag 10-15
Zondag enkel brunch
Shift 1 om 10 – shift 2 om 12.30

Betaling enkel met bankkaart

Waar is het te doen?
Steendam 74-76
Gent
info@ameliemoi.be

Volg Amélie ook op facebook & instagram!

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Nathalie
    december 30, 2017 at 7:58 pm

    Kei leuk! Moest ge eens goesting hebben om naar een afgelegen stukje van Antwerpen te komen (SINT JOB) dan hou ik graag met u ook eens ne playdate ;)))

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.