0
EROPUIT Uncategorized

Leuke uitjes: tips voor Marrakech

Afgelopen weekend brachten mijn Lief en ik een paar dagen door in Marrakech, een geweldige ervaring. Enkele dagen zonder kindjes hebben we overleefd, al was het weerzien enorm!

Graag deel ik met jullie graag enkele reistips voor een geslaagd citytripje naar deze sprookjesstad.

Must see’s
Het was een kort tripje, dus wilden we ook zoveel mogelijk doen. De eerste dag brachten we meteen een bezoekje aan het Jemaa-el-Fna plein. Je komt ogen te kort om te zien wat er zich daar allemaal afspeelt: straatartiesten, slangenbezweerders, acrobaten, muzikanten…en je zal er geen honger of dorst krijgen want je ze vechten er om je te laten eten en drinken aan de verschillende kraampjes. Een beetje verder vind je de Soeks (overdekte winkelstraten) die wij zonder gids bezocht hebben en waar we bijna in verloren gelopen zijn, maar dat kan niet anders. Good price my friend! Geloof niet altijd wat ze zeggen, bied eerst af tot 1/3 van wat zij vragen en onderhandel dan verder.

Wij raden jullie aan om Marrakech te bezoeken met een gids (van het hotel bijvoorbeeld). Zo hebben wij enkele leuke dingen gespot waar ja anders niet toe zou komen. Zo bezochten we de tuinen van Majorelle van wijlen Yves Saint Laurent net buiten de medina. Mijn Lief en ik, allebei gek op Marokkaanse tegeltjes, kwamen ogen te kort om de zelliges te bewonderen. Cementtegels en Marokkaanse zelliges in alle patronen kom je OVERAL tegen in Marokko. En zeker ook in het El-Badipaleis dat je kan bereiken via de Mellah (Jodenwijk), overal tegeltjes!

Nog iets wat je moet doen in Marokko is genieten van de culinaire avonturen. Couscous en tajine kan je bijna overal krijgen. En voor de prijs moet je het niet laten, voor 60 dirham (is ongeveer 6 euro) heb je goed gegeten. Wij hebben bijvoorbeeld één avond op in een restaurantje op een dakterras aan het Jemaa-el-Fna plein gegeten, ook op het plein zelf staan er massa’s kraampjes met eten. Een andere dag zijn we met de gids naar een plaatselijk eettentje in één van de zijstraatjes van de medina gaan eten voor 30 dirham!

Mijn Lief en ik genieten ook eens graag van de natuur en gaan ook altijd graag eens kijken naar de plaatselijke bevolking. Wel een daguitstapje naar het Atlasgebergte was daarvoor een echte aanrader!

Ook een bezoekje aan de leerlooierij is de moeite waard, al is de stank daar niet te houden. Door je mond ademen daar is aangeraden. Hier zie je ook wat voor schrijnende armoede er is in Marokko, net als in het dorpje in het Atlasgebergte. Als je thuiskomt van zo’n citytripje, besef je weer hoe goed wij het hier hebben!

Wij hebben dit tripje voor 209€ per persoon geboekt via Travelbird. We verbleven in het viersterrenhotel Ryad Mogador Kasbah wat ondanks enkele slecht reviews, echt goed is meegevallen. Lekker eten, lekker ontbijtbuffet, nette kamers. Meer moest dat niet zijn voor ons weekend quality time!

We kijken al uit naar een volgend citytripje!

xxx

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Saskia SSeWS
  september 28, 2013 at 7:14 pm

  Deze bestemming zit al een hele tijd in mijn hoofd, bedankt voor de info! Zal ik onthouden!

 • Reply
  Edje
  september 28, 2013 at 10:16 pm

  Leuk hè, Marrakesh! Wij zijn er ook al 2x geweest en ik zou zo nog een derde keer gaan! Mooie foto’s!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.