0
EROPUIT Kinderactiviteiten Speeltips

Buitenspelletjes in de winter

Nu de dagen echt veel korter zijn en het buiten guur en koud is, hebben jullie misschien geen zin om buiten te gaan spelen? Toch kan het juist heel leuk zijn om met je kroost de koude te trotseren! Stampen met je voeten in de plassen, racen met de slee of vliegeren in de tuin. Trek die warme jassen, sjaals en mutsen aan en trek naar buiten voor een heerlijke winterwandeling of één van deze leuke buitenspelletjes die ik zocht en vond op het wereldwijde web, heerlijk toch?

Dankzij deze leuke buitenspelletjes voel je de koude niet eens:

1. Een race met de slee
Sneeuw in het land? Deze kerstvakantie waarschijnlijk niet, maar je weet maar nooit. Haal jullie slee dan van de zolder en zoek een heuvel in jullie buurt en race om ter snelst naar beneden. Of wat dachten jullie van een slee-estafette? Om de beurt aan de slee trekken terwijl de ander erop zit? De overkant gehaald? Dan kan je wisselen!
Tip: op de blog Papa Praat vind je de beste plekken om te gaan sleeën aan de hand van een sleekaart:

2. Modeshow in de regen
Buiten guur, nat en kou? Maak dan uit een vuilniszak je eigen regenkleding! Knip er gaten in voor je hoofd en versier het met plaatje van andere plastieken zakjes. Iedereen een hippe vuilzak ontworpen? Doe dan een modeshow, ja in de regen!

3. Vliegeren in je tuin
Last van de wind? Trotseer hem met je windvlieger en je maakt van de wind een feest! Je kan ook heel gemakkelijk zelf een windvlieger maken met een grote plastieken zak door er een touw aan te knopen. Loop en laat je windvlieger zweven!

4. Een winters hindernissenparcours
Je uitleven zonder iets stuk te maken, waar kan dat beter dan buiten. Zorg er dan ook voor dat je kind zich buiten helemaal kan uitleven door zelf een hindernissenparcours te maken waarop ze kunnen klimmen, sluipen of tuimelen. Veel heb je er niet voor nodig. Met wat takken, stoelen, planken of bloempotten kom je al ver. Maak een afwisselend traject doorheen de tuin. Pret gegarandeerd, ook als het koud is!

5. Neem een badblad
Dit vinden wij nu echt eens heerlijk om te doen sé! Want wat is er leuker dan ingegraven te worden in een dik pak herfstbladeren? Neem wat vuilniszakken mee zodat je droog ligt, of ga op je jas liggen. En sta weer op als het bladermonster….wedden dat iedereen gaat lopen?

6. Trek het bos in en maak een wandelstok
Met een rechte tak die je op de grond vindt, maak je heel gemakkelijk zelf een wandelstok! Neem hout dat nog niet verrot is zodat het nog soepel en gemakkelijk bewerkbaar is. Snij aan de dunste kant een punt door je arm waarmee je het mes vasthoud gestrekt te houden en trek de tak met je andere arm naar je toe. Dit is de veiligste en minst vermoeiende methode. Aan de kant van het handvat snij je voorzichtig 2 ringen rondom de tak. Haal de schors tussen deze ringen weg om een mooi handvat te krijgen. Een wandelstok heeft de perfecte lengte als je onderarm evenwijdig loopt met de grond als je het handvat van je wandelstok vasthoudt.
Meer tips vind je op www.natuurpunt.be

7. Maak een schuilhut
Maak met takken een mooie schuilhut. Zet een lange tak vast bij een zijtak van een stevige boom. Zoek korte en lange takken en zet ze tegen die lange tak aan. Vlecht de hut ‘dicht’ met soepele takken. Doe er eventueel een doek overheen en bedek het geheel met lekker veel herfstbladeren. Kruip er daarna met je kinderen in. Is het lekker warm? Vertel een verhaal, een mop of eet een mandarijn. Succes verzekerd.

Tip: op www.kiind.nl vind je nog veel meer keitoffe ideeën voor de leukste buitenspelletjes!

En wedden dat jullie kinders veel aangenamer zijn na een dagje buitenspelen? Hier werkt het alvast supergoed! Wanneer Kobe en Frauke rumoerig worden, dan probeer ik als we kunnen altijd iets buiten te doen. Bos of park in de buurt? Trek die warme jassen aan en ga erheen, niet alleen fijn voor je kindjes maar ook voor jezelf!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.