0
In de media LIFESTYLE Organisatietips

Hartjes voor mijn bullet journal

Als er één ding is dat mijn leven in 2017 echt beter heeft gemaakt, dan is het wel mijn bullet journal. Het heeft er niet alleen voor gezorgd dat ik eindelijk wat overzicht kreeg in plaats van altijd druk druk drukt te zijn. Het is ook een geweldig fijne manier om herinneringen vast te leggen en te bewaren voor later én eindelijk eens werk te maken van mijn doelen. Ja, ik werd echt gelukkiger van mijn bullet journal. Ik kocht ondertussen een gloednieuw exemplaar en ik kan al niet meer wachten om het in gebruik te nemen. Want eens je het bullet journal systeem echt naar jouw hand hebt gezet, kan je het echt niet meer missen.

“Ja maar steek je daar niet ongelooflijk veel tijd in?” Eerlijk? Nee, echt niet, niet meer dan dat ik anders zou besteden aan mijn agenda en mijn 101 andere notitieboekjes. Integendeel, het feit dat ik nu alles in één boekje kan bijhouden, zorgt echt voor meer rust in mijn hoofd.

Benieuwd wat ik zelf allemaal bijhoud in mijn bullet journal?
Sinds kort probeer ik elke dag 3 dingen te noteren waar ik dankbaar voor ben, het helpt om te beseffen wat je allemaal wél hebt. Ik heb ook lijstjes met boeken die ik nog wil lezen en films die ik nog wil zien. Ik gebruik het ook om ideetjes voor cadeaus te noteren, vakantieplannen te maken. Voor mijn werk werkt het geweldig om een overzicht te houden over alle deadlines die ik moet halen, ideetjes voor volgende artikels enzovoort.


Blijkbaar ben ik niet de enige en is een bullet journal een topidee als eindejaarscadeautje! Ik mocht dat deze ochtend bij MNM even vertellen en dat kan je hier herbeluisteren (even doorspoelen tot 1:25).
Veel luisterplezier en je weet wat gekocht als eindejaarscadeautje voor je lief, je beste vriend(in) of schoonzus…

Nu ben ik eens benieuwd of jullie fervente bullet journal-gebruikers zijn?

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Anna Helena
  december 29, 2017 at 3:19 pm

  Ik ben er in de zomer mee begonnen maar het is de laatste maanden wat stilgevallen. Vind ik niet erg: ik kan het meteen terug oppikken als ik er nood aan heb. Dat is het voordeel ervan vind ik: je gebruikt het wanneer je het het meest nodig hebt, je bent niet verplicht om er elke dag in te schrijven, wat ik met een agenda wel heb.

 • Reply
  Nathalie
  december 30, 2017 at 3:56 pm

  Ja maar ik ben afgestapt van elke dag invullen omdat ik er meer mee bezig was dan nodig. Ik gebruik hem nu voor het bloggen en persoonlijke notities enz…. Leuk systeem.

 • Reply
  Tine
  januari 1, 2018 at 7:56 pm

  Ik heb een vereenvoudigde versie: een agenda met veel ruimte voor lijstjes ?

 • Reply
  Delphine
  januari 2, 2018 at 10:26 am

  Sinds november heb ik ook een bullet journal. Ik doe het op mijn manier, sommige weken lukt het me minder goed om alles bij te houden en dat merk ik ook in mijn hoofd. Ik probeer ook elke avond 3 zaken op te schrijven waarvoor ik dankbaar ben. Om de dag af te sluiten met een goed gevoel 🙂

 • Reply
  maai
  januari 18, 2018 at 10:26 am

  ja zeker, heel fanatiek, ik kocht dit jaar voor het eerst zelfs geen agenda (ook wel weer jammer, daar had ik altijd veel plezier aan, dat uitzoeken) zo zonde als ik het niet gebruik. En dit werkt voor mij.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.