Koekeloeren bij de boeren

Kinderboerderijen zijn leuk, maar wat zou je ervan denken om je varkentjes een dagje onder te dompelen in een echte boerderij? De boer of boerin neemt je mee achter de schermen en leert je alles over koetjes en kalfjes. Ruik, voel, hoor, zie en proef het boerenleven!

Ravotten en racen, een meet & greet met de boerderijdieren, een echte koe melken…een tijdje geleden waren Kobe en Frauke waren boer en boerin op het Akkermanshof voor één dag. Boer Patrick en boerin Caroline bezorgen hun gasten de tijd van hun leven dankzij deze toppers:

Ravotten op de hooizolder
Boer Patrick maakte van balen stro een echt doolhof in een overdekte ruimte naast de stallen. Een walhalla voor kinderen, want hier kunnen ze stoeien, verstoppertje spelen en ravotten in het stro.
Koetjes en kalfjes kijken en melken
120 koeien wonen in de stal bij boer Patrick en boerin Caroline en worden dagelijks gemolken met machines. Maar wij mochten voor het eerst in ons leven een koe melken met de hand. In de stal mogen kinderen de koetjes en kalfjes aaien en knuffelen.

Little pony
Onze kinderen zijn dol op kleine paardjes. Wanneer ze pony Joske echt mogen borstelen, eten geven en aaien, weten ze niet wat hen overkomt.

Met de gocarts rijden
Op de binnenkoer van boer Patrick staan 10 gocarts waar kinderen naar hartenlust mee mogen racen en botsen op het terrein.Op de tractor en in de huifkar
Onze kleine boertjes zwaaien het boerderijleven uit door eens aan het stuur van een echte tractor te zitten. Hun dag kan niet meer stuk wanneer we allemaal samen een feestelijk tochtje met luide muziek maken op het Bocholtse platteland.

Conclusie? Dit was meer dan 100% genieten, niet alleen voor de kids, misschien zelfs nog een tikkeltje meer voor de mama’s en papa’s!

Wie op zoek is naar een kijkboerderij in de buurt, vindt via www.kijkboerderijen.be zeker en vast een leuke!

6 thoughts on “Koekeloeren bij de boeren

  1. Het lijkt me superleuk maar ik kan me niet voorstellen dat die boerderijen een rondleiding geven voor 1 gezin van 4? En moet je daarvoor iets betalen?

  2. 🙁 Net een mailtje teruggekregen dat ze dit niet doen voor privé gezinnen. Enkel voor scholen…
    Leek me wel iets leuk

  3. Never minder: ik zie net dat er sommige privé doen en andere niet 🙂
    Vanwaar is die boerderij waar jullie geweest zijn?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.