0
Zelfgemaakt

Kleine graffitikunstenaars voor één dag

“Mamaaaaaa, ik wil eens graffiti spuiten zoals de grote mensen dat doen!” Al een tijdje droomde mijn kleine creatieve kunstenaars ervan om eens straatkunstenaar te zijn. En nu we in volle verbouwing zitten, kreeg ik een idee van jewelste, benieuwd hoe je je kinderen heel gemakkelijk graffitikunstenaar voor één dag kan laten worden?

Als Crayola-ambassadeurs mochten wij deze maand iets supercool testen (al zeg ik het zelf!), namelijk de Marker Airbrush, echt iets voor coole kids die eens wat anders willen doen met hun viltstiften. Het speelgoed ziet er superinnovatief uit, maar het werkt eigenlijk echt simpel. In de Marker Airbrush passen verschillende afwasbare (!), niet onbelangrijk, Crayola stiften waarmee je leuke en originele graffiti kunstwerkjes op papier kan maken. En er zitten ook sjablonen bij waarmee je kinderen leuke figuren kunnen spuiten…cooooool! Met Halloween in het vooruitzicht, vonden ze het superleuk om een grote Halloweentekening te spuiten, bloed tekenen was nog nooit zo gemakkelijk met de Marker Airbrush en een rode stift.

Hoe ga je te werk?
Simpel! Het enige dat je nodig hebt zijn creatieve kinderen, een groot papier, plakband en de Marker Airbrush. Handig om te weten, de Marker Airbrush werkt zonder batterijen, het enige dat je kinderen moeten kunnen is goed pompen.
Klaar om te beginnen? Vul de Marker Airbrush met een Crayola viltstift, 8 keer pompen en spuiten maar! Ik liet Kobe en Frauke helemaal hun eigen dingetje doen, maar je kan hen ook helpen aan de hand van de sjablonen of even op Pinterest gaan zoeken naar inspiratie. Ben je net als ons aan het verbouwen? Dan kan je je kinderen voor één keer eens helemaal löss laten gaan op de muren!

Nog enkele tips om de Marker Airbrush goed te gebruiken:

  • Pomp minimaal 8-10 keer voordat je gaat spuiten
  • Wanneer je van viltstift wisselt, laat dan allereerst de lucht eruit lopen en ga niet opnieuw pompen voordat alle lucht eruit is
  • Voel je teveel druk? Verwijder de stift uit het toestel en laat de lucht uit de pomp lopen. Kijk of er een knik in de slang zit


Nog mee inspiratie nodig voor Halloween?

Probeer ook eens graffiti kunstwerken in het thema van Halloween op het raam te maken, dat is pas coooooooool! Denk aan spookjes, spinnen, pompoenen…
Met de Marker Airbrush en raamstiften kan je dat heel gemakkelijk!

Conclusie? Kobe en Frauke vonden dit volgens mij hét speelgoed van het jaar, ze waren hier bijna een hele namiddag zoet mee! Hier heb ik echt mee gescoord! Een aanradertje van jewelste dus!

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Crayola, een creatief merk met een zeer divers aanbod aan kleurartikelen en creatief speelgoed waar ik met plezier ambassadeur voor ben. Het is een Amerikaans merk dat al meer dan 100 jaar een inspiratie is voor de creativiteit van kinderen.
Hoe ik sta tegenover samenwerkingen, lezen jullie hier.

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Liesje Ribbens
    oktober 5, 2017 at 7:24 pm

    Super tof! Misschien moet ik zehier ook nog eens loslaten op de muren voordat ze komen bezetten ??

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.