0
Uncategorized Zelfgemaakt

Leeskussen vol geluk

IMG_2011Zelf kraamcadeautjes maken, het is iets wat ik supergraag doe sinds ik mijn naaimachine leren kennen heb een paar jaar geleden. Toen we afgelopen maandag met collega’s een kraambezoekje bij mijn dreamteamgenoot gingen brengen, kon een zelfgemaakt cadeautje niet ontbreken. Een leeskussen vol geluk!

Wat heb je nodig?
Kussen van 50 x 50cm
Stof voor de voorkant van je kussen 52 x 52cm
Twee keer stof voor de achterkant van je kussen 30 x 52cm
Twee keer stof voor de zak 21 x 52cm.
52cm paspel
Voor de handvaten twee restjes stof van 12 x 50cm

Zo ga je te werk
1. Begin met het vastzetten van je paspel op één zakgedeelte.
2. Leg je twee zakdelen met de goede kant op elkaar. Let op! Zorg ervoor dat het zaksel met je paspel bovenaan ligt en stik op het stiksel van je paspel.
3. Maak nu de handvaten. Vouw de stof over de lengte dubbel en vouw ze weer open. Vouw de lange zijden naar het midden en strijk plat en plooi daarna nog eens dubbel, nu kan je de open zijde vaststikken.
4. De achterkant van je hoes bestaat uit twee delen. Eén van de langste zijden zoom je mooi om.
5. Meet nu 12cm van elke kant en stik je handvaten langs weerszijden vast met een klein stiksel.
6. Nu kan je het kussen in elkaar stikken. Neem de voorkant van je hoes en speld de zakken erop vast. Leg het daarna met de goede kant naar je toe. Daarna leg je één van de achterkanten links op je kussen en daarna de andere kant erbovenop. Je ziet dat ze elkaar overlappen maar dat is dus de bedoeling. Daarna speld je alles vast en stik je op 1cm vast.
Voila, je leeskussen is klaar!

Wij vulden dit leuke kussen met een boek vol geluk op kindermaat, namelijk ‘Geluk voor kinderen’ van Leo Bormans.
Echt een prachtig boek dat ik ook voor onze eigen kinderen ga aanschaffen! Het staat boordevol prachtig geïllustreerde voorleesverhalen voor kinderen over de tien sleutels van geluk. Aan het einde van elk verhaal staan telkens tips voor meer geluk en toffe spelletjes en opdrachten zoals bijvoorbeeld: ‘Teken jezelf als zon met enkele stralen. Aan het einde van elke straal teken je iemand die je goed kent of leuk vindt.’ of ‘Maak drie maskers: blij, bang en boos. Zet ze op.’
In het begin van het boek krijg je ook tien tips om lekker voor te lezen.
Je hoort het al, wij zijn geweldige fan van dit mooie boek! Een superleuk cadeautje voor een kind, maar gewoon ook superleuk om zelf te houden!
IMG_2009
IMG_2027
IMG_2025

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Victorine
  januari 27, 2016 at 8:10 pm

  Inderdaad een prachtig boek! Wij hebben hier ook het doosje ‘een schatkist vol geluk’ staan: bevat 52 gelukskaartjes met telkens een leuke tip om net iets gelukkiger door het leven te gaan. Ook een aanrader, hoor ( ik hang vaak een kaartje een tijdje aan de magneetmuur in onze keuken). Lieve groet, V.

 • Reply
  Joke
  januari 28, 2016 at 8:33 am

  Ik maakte het leeskussen van ByEvaMaria al eens, maar deze versie ga ik ook zeker onthouden! En dat boek: ziet er super uit! Bedankt voor de inspiratie!

 • Reply
  Lotte
  januari 28, 2016 at 8:47 pm

  Wat een leuk idee zeg!

 • Reply
  Margriet
  januari 31, 2016 at 8:09 pm

  Leuk kussen! Ik maak meestal een slabbetje als kraamcadeautje.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.