0
Uncategorized Zelfgemaakt

De leukste workshop handlettering

IMG_3823IMG_3827IMG_3829IMG_3819

Mooie handgeschreven woorden of zinnen, versierd met kleine illustraties, bloemetjes, pijlen en wimpels: je ziet ze de laatste tijd overal opduiken en ik moet eerlijk bekennen dat ik er dol op ben! Toen ik zag dat de liefste Liesbet aka de beste grafische vormgeefster van ons land (ha ja, ze heeft mijn 3 boeken vormgegeven!) workshops handlettering gaf, vroeg ik haar of ze eens geen zin had om naar mijn dorp te komen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik deed een oproep op mijn blog en daar kwamen 15 supersympathieke blogvriendinnen op af, waarvoor ik jullie allemaal ontzettend dankbaar ben. Fijn om eens met jullie te praten in real life!

Zet 16 vrouwen samen met pen, papier, cava en zelfgemaakte taart en dat zorgt voor 3 uur gezelligheid. In stilte weliswaar want iedereen was druk bezig met haar handlettering project.

Handlettering gaat in de eerste plaats om oefening. Veeeeeeeeeeeel oefening! Met heel wat voorbeelden op de tafel, een blanco schrift en zwarte stiften in de aanslag, startte deze workshop met een “crazy droedelronde”. Daarna werkten we verder op verfijning en compositie en leerden we hoe we kleine illustraties konden integreren in ons project. Daarbij mochten we exclusief gebruik maken van de illustraties uit Mino’s schuif! Aan het einde van de workshop gingen naar huis met een schrift vol probeersels en een mooie kaart met onze quote, onze namen, inspirerende woorden en heeeeeeeeel veel goesting om thuis verder te doen!

Help, ik heb weer een nieuwe hobby!

Wil je ook graag eens een workshop handlettering volgen? Liesbet van Minopapersweets komt graag bij jullie langs op aanvraag en vanaf 5 deelnemers.

Thuis kan je zelf al eens proberen met een nieuw boek dat onlangs op de markt kwam: Creatief handletteren & meer, uitgegeven bij BBNC uitgevers.
IMG_0278IMG_0276IMG_0274IMG_3833IMG_0280IMG_0275IMG_0279Schermafbeelding 2016-05-19 om 10.13.51

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Johanna
  mei 19, 2016 at 12:20 pm

  I love it! ik volg een heel aantal van die mooie lettering-kunstenaars op Instagram. En wij willen met onze femma-groep ook misschien zo’n workshop organiseren, ik neus eens rond op haar site!

 • Reply
  Joke
  mei 19, 2016 at 6:09 pm

  Was supertof om er bij te zijn. Met een hoofd vol ideeën heb ik nu tijd te kort!

 • Reply
  Anoniem
  mei 20, 2016 at 10:29 am

  Het was echt superleuk, ik heb al bijna elke avond wat zitten krabbelen (oefenen 🙂 ) in een boekje!
  Werkt verslavend!
  grtjs Saartje
  ps mijn verslagje staat ook online 😉

 • Reply
  Lottes Anekdotes
  mei 20, 2016 at 3:17 pm

  Ik volgde via De Banier ook al een workshop, dat uit twee delen bestond en ik ben echt helemaal verkocht! Geen enkel kaartje gaat hier nog de deur uit zonder enige kalligrafieversiering 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.