0
EROPUIT Op reis met kinderen

Wij gaan op skivakantie met een baby


Vorig jaar is het ons niet gelukt wegens een dikke zwangere buik en later een pasgeboren baby in huis, maar dit jaar mogen we Kobe en Frauke en Milleke verrassen met heuglijk nieuws: wij gaan weer skiën! Ook al was het even zwoegen en zweten om de juiste formule te vinden, want op skivakantie met een baby is niet kiezen voor de gemakkelijkste oplossing. Toch vonden we dé ideale oplossing voor elk lid van ons gezin: een Intersoc-skivakantie! Ik vind dit zo geweldig dat ik dit maar al te graag met jullie wil delen:

Kennen jullie Intersoc al?
Ik had er zelf al een paar keer van gehoord via collega’s, maar Intersoc is dus de vakantiedienst van de CM (de Christelijke Mutualiteiten). Ze organiseren elke zomer én elke winter toffe vakanties naar tal van Europese landen en dus ook skivakanties!

Superkindvriendelijk
En dit vind ik dus zo geweldig aan de kindvriendelijke Intersoc-family-skivakantie waarbij de focus ligt op families met kinderen én baby’s : Kobe en Frauke krijgen overdag skilesjes van Nederlandstalige skimonitoren en kunnen achteraf nog deelnemen aan kinderanimatie (ik vraag mij of hoe vaak we ze gaan zien tijdens de vakantie?) en Milleke, ja die kan gewoon mee want er is babyopvang voorzien in het hotel, ongelooflijk hé? Dus dat wilt zeggen dat moeder en vader gewoon samen kunnen gaan skiën zonder kinderen, van quality time gesproken!


Het enige dat we moeten doen is onze valiezen maken en naar Zwitserland rijden, want daarna moeten we nergens meer aan denken. Het is iets dat we nog nooit hebben gedaan: op skivakantie met kinderen én een baby in een hotel, maar ik heb dus ook horen zeggen dat dat een fantastische ervaring is! Niet moeten denken aan “Wat eten we vanavond?”, nee gewoon de voetjes onder tafel want dankzij de all-in formule in het hotel wordt er gewoon voor ons gekookt. De max toch hé! Ooooooh…ik kan al niet meer wachten.

Hoeveel kostda?
Ok, een skivakantie is nooit goedkoop. Er zijn gelukkig tal van promoties bij Intersoc zoals kinderen van 0 tot 6 jaar die gratis meereizen tijdens bepaalde vakantieperiodes. In het het hoogseizoen boek je voor ongeveer 2700 euro een skivakantie all-in voor een gezin van 5 personen (incl. baby!). Ok das niet niks, maar als je alles bij elkaar telt, betaal je op een ander echt veeeeeeeel meer voor een skivakantie als groot gezin. En eens je daar bent, doe je niet veel meer op want alles is geregeld!

En wij, wij tellen ondertussen af naar onze allereerste skivakantie met baby, tips en ervaringen van andere gezinnen die dit al eens deden, zijn zeer welkom aan dit adres! En we komen daarna hier wel vertellen hoe het geweest is. Stay in touch!

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  viedesofie
  oktober 1, 2017 at 6:46 pm

  Geen tips nee. Wij gaan op vakantie met den bompa die voor de kindjes zorgt en ook nog eens kookt. En neen, hij is niet te leen 😉
  Maar wel ook al veel goeds gehoord over deze vakanties. Veel plezier!

 • Reply
  Laure
  oktober 1, 2017 at 7:35 pm

  Tip: neem een slee mee voor de kleinste! Veel handiger dan ploeteren met de koets in de sneeuw… In de decathlon vind je van die exemplaren met een zeteltje met riempjes in, ideaal voor de kleine. Een schapenvelletje op de bodem, baby in dik skipak en zonnebril en je bent vertrokken voor heerlijke wandelingen in de sneeuw. Wij gingen met de dochter van 10 maand op skivakantie en dat was heerlijk! Ben je niet aan die plastieken slee, dan kun je ook de maxicosi op een houten slee vastbinden, de oudsten kunnen er met wat geluk nog vooraan bij!

 • Reply
  lorien
  oktober 6, 2017 at 6:05 pm

  Vermits deze post gesponsord lijkt … mijn eerlijke mening :).

  Ik ben vroeger als moni meegegaan met Intersoc (stond bij de grotere kinderen) en wij hadden soms wat medelijden met die baby’s die in de ‘crèche’ afgezet werden. Er waren dus echt ouders die de openingsuren van die crèche voor de volle 100 % benutten … mooie ‘familie’vakantie :s. Sommige kleine kindjes de hele tijd wenen (ahja, dat waren allemaal compleet vreemden) …

  Zelf zou ik mijn kindje daar ook niet met een gerust gevoel achterlaten. Dat waren allemaal vrijwilligers, (studenten), eentje haalde echt stomme stoten uit (die had de eerste keer OOIT fruitpap gemaakt met een mixer, en ging die met kop en al onderdompelen om af te wassen, die zette kindjes waarvan de pamper was overgelopen zo in bad (zonder eerst de kaka af te vegen) enzovoort. Die had gewoon nooit bij de baby’s mogen staan vond iedereen, maar ja … dat waren bij ons geen echte kinderverzorgsters (hadden monitoren te kort). Hopelijk is de kwaliteit verbeterd 😉

 • Reply
  Caroline
  oktober 7, 2017 at 12:43 pm

  Intersoc is super, maar de prijs die je aanhaalt, dat is dan toch buiten de schoolvakanties ? Toen ik het uitrekende voor ons gezin van 5 kwam ik op een bedrag van meer dan 2 keer zoveel uit.

 • Reply
  karlien
  oktober 15, 2017 at 3:27 pm

  Wat ontzettend leuk! Veel plezier alvast

 • Reply
  Heleen
  oktober 31, 2017 at 1:27 pm

  Oh dat kriebelt hier ook! Vorig jaar was Aline pas 5 maand en waagden we het er niet op. Dit jaar kriebelt het, maar we zijn gewoon om voor een kleine 1000 euro op reis te gaan met z’n tweeën. Verwissel dat appartementje met een hotel, de eigen gekookte maaltijden door half/vol pension én een kinderopvang erbij komt dat al snel héél dicht in de buurt van 2000 euro. Net verhuisd met onmiddellijk al een nieuwe tafel, uitbreiding van de keuken én de feestdagen lijkt dat een enorme hap uit ons budget. Maar het klinkt toch allemaal verleidelijk nu ik het zo lees.

 • Reply
  Stijn
  december 19, 2017 at 1:13 pm

  Wij gaan ook met een gezin van 5 skiën met Intersoc. De aangehaalde prijs van 1700 euro all-in kan echter nooit kloppen. Je betaalt al minstens zo veel voor 2 volwassenen voor enkel het verblijf. En dan spreek ik nog niet van skipas, huren van eventueel skimateriaal en eventuele skilessen. Ik zou graag jouw factuur toch eens zien…

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.