0
EROPUIT Kinderactiviteiten

Wobbelturnen in het bos

Jullie hebben hem zeker al eens zien passeren via blogs en sociale media: de Wobbel! van oorsprong uit de Waldorf-scholen, de internationale naam voor wat in Nederland de Vrije School heet. Daar heet het een rocker board, maar die werd niet meer gemaakt. Dus besloten Hannelore Blaauw en Wouter Haine om samen de Wobbel te ontwikkelen, cool hé! Superfijn speelgoed dat hier zeker op ons lijstje staat om eens cadeau te geven aan de kinderen, want de Wobbel stimuleert in het spel en gebruikt de balans en de kracht. Het bord ondersteunt op een speelse maar zeer doeltreffende manier het lichaamsbewustzijn en het evenwicht.

Na vandaag willen we zeker zo’n Wobbelboard in huis halen, want Kobe & Frauke kunnen niet meer zwijgen over hun Wobbel. Vandaag maakten ze voor de allereerste keer kennis met dit leuke speelgoed tijdens een sessie wobbelturnen in het bos!

Een tijdje geleden organiseerde ik voor de lezers van deze blog een leuke wedstrijd om zo’n sessie wobbelturnen te winnen. Vandaag was dé dag waarop we samen met wobbelturnjuf Frauke gingen turnen in het bos, van een droomlocatie gesproken! En dat onder een stralend zonnetje!


Wobbelturnen wasda?
Wobbelturnen is meer dan enkel turnen op en rond een Wobbel. Het is een combinatie van speelse bewegingsoefeningen, evenwichtsoefeningen, yogahoudingen, samenwerkingsspelletjes, etc Een les wobbelturnen bestaat uit een afwisseling tussen eerder actieve fases en passieve fases, waarin ontspanning, evenwicht en relaxatie centraal staan. Bij de actieve fases wordt er gewiebeld, gewobbeld, gewaggeld, gekropen, gesprongen en nog veel meer. Elk kind heeft tijdens de les zijn eigen wobbel en matje ter beschikking.

Eerst was het de beurt aan de sessie voor de peuters waarbij mama’s en/of papa’s samen met hun peuter aan de slag konden, van quality time gesproken! Daarna was het de beurt aan de grotere kindjes. Ik zag Kobe en Frauke vrolijk meedoen en genieten en daar gaat mijn hartje toch echt sneller van slaan… ook de kindjes van Lies, Nathalie, Stephanie, Tine, Jessica, Dorien, Tiffany en Kim genoten duidelijk met volle teugen.

Afsluiten deden we met een leuke & gezonde picknick in het bos.
Hartjes voor dagen als vandaag, want wat wil een mens nog meer? Goed weer, bewegende kindjes en allemaal blije gezichtjes.

Dankjewel Frauke om dit samen met ons mogelijk te maken, deze dag zullen we niet gauw vergeten.

Heb jij ook een locatie waar je graag een sessie wobbelturnen wil laten doorgaan? Mail Frauke dan gerust voor een offerte op maat. Ze komt graag naar je toe voor je verjaardagsfeestje, kinderopvang, familiefeest of vereniging…maakt niet uit.
Alle info vind je op haar website Wobbelturnen.

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Davina
    augustus 7, 2017 at 8:40 am

    Ziet er heel erg leuk uit! Mijn dochter is alvast overtuigd. 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.