0
EROPUIT Kinderactiviteiten

Samen mozaïek maken

Nog twee weken grote vakantie…misschien begint de verveling nu echt toe te slaan :-), bij ons ook af en toe ja! Ruziemakende kindjes, “Mamaaaaa ik verveel mij!” of “Wat gaan we nu weer doen?”, het is hier dagelijkse kost. Gelukkig vond ik een geweldig ideetje om samen te doen afgelopen week…vlakbij en goedkoop, meer moet dat niet zijn! Reizen jullie mee naar het oude Rome?

In het MOT in Grimbergen kan je nog tot het einde van de grote vakantie mee gaan ‘Zomeren in het MOT’. Een jaarlijks terugkerende activiteit in juli en augustus in het Guldendal op maandag, woensdag en vrijdag. Leuke workshops per leeftijdcategorie op vaste tijdstippen waarbij je vooraf zelfs niet voor moet inschrijven, klinkt als muziek in jullie oren niet?

Dat vonden wij ook, dus maandagvoormiddag trokken wij met enkele vriendinnetjes richting Grimbergen om samen mozaïek te gaan maken! Lesgeefster van dienst was Julie en zij nam onze kindjes mee naar het oude Rome, een tijd waarin er prachtige mozaïekwerkjes werden gemaakt. Voor de kinderen van een tegelzetter, was dit natuurlijk een topactiviteit! Tegeltjes lijmen? Check! Figuurtjes maken? Check! Voegen? Check! Kobe en Frauke leefden zich helemaal uit en genoten ervan om samen een echt kunstwerkje te maken! En de mama’s? Die hielpen uiteraard mee, maar waren fier dat ze op het einde van de workshop met hun zelfgemaakte mozaïekwerkje naar huis keerden.

Ook leuk is om achteraf nog een speurtocht met Molly de Mot te doen in het museum. Iedere deelnemer krijgt dan een boekje, er zijn drie versies volgens moeilijkheidsgraad: voor de eerste, de tweede en de derde graad lager onderwijs. In iedere versie draagt Molly een pet en vestje in een andere kleur. Elk kind gaat op zoek naar een afbeelding van Molly in de juiste kleur. Bij deze Molly staat een cijfer in een tekstballon. Dit cijfer stemt overeen met het cijfer van de opdracht in het boekje. Heb je alles opgelost? Dan heb je bewezen dat je een goede speurneus bent en krijg je een geschenkje aan de balie. De begeleidende volwassene krijgt een apart boekje met achtergrondinformatie en de juiste antwoorden.

Ook kinderen van 3 tot 6 jaar kunnen speuren in het MOT. Voor hen is er een leuke aangepaste kleuterspeurtocht. Zij zoeken Supermolly en krijgen een koffertje mee met een kleur- en stickerboek en enkele attributen voor fijne spelopdrachten. Het kleurboek mogen ze achteraf meenemen naar huis.

Speuren met Molly de mot kan gecombineerd worden met De speelzolder.
Dit is trouwens ook een leuke activiteit voor een verjaardagsfeestje. Om je vriendjes uit te nodigen kan je de originele kaartjes van het MOT gebruiken. Deze kan je hier downloaden en afdrukken op stevig papier.

Achteraf gingen we samen nog iets eten in de Tommenmolen, superkindvriendelijk en een klassieke maar zeer lekkere kaart! De kindjes konden er spelen terwijl de mama’s tijd hadden om wat bij te praten (op een paar huilende baby’s na :-)).

Conclusie? Een leuke dag met een leuk aandenken én de kinderen hebben zich weer een dagje nuttig kunnen bezighouden. Missie geslaagd dus! En tegelzetter papa was superfier!

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Nathalie
    augustus 17, 2017 at 5:33 pm

    Dat ziet er echt superleuk uit!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.