De 5 leukste speeltuinen

Nog even lekker een dagje buiten gaan spelen voor het schooljaar weer begint? Dit zijn alvast onze favoriete speeltuinen, allemaal getest en goedgekeurd door onze kindjes!

1. Sint-Pietersburcht in Puurs
De absolute topfavoriet van Kobe en Frauke is deze speeltuin, gebouwd achter een echt fort! Een heus speelparadijs voor kleine speelvogels. Terwijl mama en papa op een terrasje zitten kunnen de kinderen veilig spelen. En je kan er ook geweldige verjaardagsfeestjes organiseren!
Waar? Scheeveld – 2870 Puurs

2. Nieuwe speeltuin in Domein Drie Fonteinen in Vilvoorde
Gloednieuw, maar nu al bekroond tot één van onze favoriete speeltuinen van het moment! Een speeltuin boordevol natuurgerelateerde speelelementen zoals een klimparcours tussen bomen, een boom met schommels, hutjes enzovoort, maar ook een hoge glijbaan, schommels in alle mogelijke vormen, een uitkijktoren én een kabelbaan! Voortaan is een bezoek aan het park dus extra leuk! Tip: je kan ook gaan picknicken in het park, vlakbij de speeltuin is er een picknickweide met picknicktafels en zelfs een overdekte ruimte om te schuilen wanneer het begin te regenen. Aanradertje! En Vilvoorde is supergoed bezig!
Domein Drie Fonteinen – Koningslosteenweg – 1800 Vilvoorde

3. Speelbos Sahara in Lommel
Dit speelbos zit tussen de bomen verscholen. Je vindt er onder andere twee grote hutten, een mysterieuze tunnel, een ringwerpspel, een stepping-stone en een speelveld met houten goals en ringen. Voor echte avonturiers!
Hertog Janplein 1 – 3920 Lommel

4. Rood Klooster in Oudergem
Hier ging ik als kind veel spelen en heb er superleuke herinneringen aan over gehouden. Aan de rand van het Zoniënwoud vind je hier verschillende speeltuinen en dat in een ware oase van rust en natuur, vlakbij Brussel.
Rue de Rouge-Cloître 4 – 1160 Oudergem

5. Speelbos Everzwijnbad in Oud-Heverlee
Hier kan je volop ravotten dankzij een avontuurlijke speeltuin met een reuzenmikado, puzzelbomen, klimpalen, een klimbrug, kampen in boomkruinen enzovoort.
Weertsedreef 1 – 3050 Oud-Heverlee

 

 

 

4 thoughts on “De 5 leukste speeltuinen

  1. Leuk overzicht! Er zitten er een paar uit de buurt tussen die ik nog niet kende. Ik ga er werk van maken om ze eens te gaan ontdekken met Tuur.

  2. Mag ik ook een tip geven? Het Bospark in Lokeren.
    Sinds dit voorjaar een volledig nieuwe speeltuin, voor kleine én grote kindjes. En dat in een heel bosrijke omgeving.
    Top!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.