0
EROPUIT Kinderactiviteiten

Plant eens je eigen boompje met je kinderen

img_0880_2

Voor alles is een eerste keer, ook voor een eigen boompje te planten! Afgelopen zondag mochten wij samen met ons gezin op een heel concrete manier bijdragen aan een groener Vlaanderen en onze eigen boompjes planten. Het aanplanten van een bos heeft niet alleen voordelen voor het milieu, maar het is ook gewoon belangrijk wanneer we onze kinderen (en kleinkinderen) nog zo lang mogelijk willen laten genieten van de geur van een bos om lekker in te ravotten en buiten te spelen!

Samen met Landal en Natuurpunt leerden we hoe we ons eigen boompje konden planten, helemaal niet moeilijk maar ooooooh zo leerrijk voor de kindjes. Daarna mochten ze er hun eigen naamlintje aan hangen en zo staat er nu een Kobeboompje en een Fraukeboompje op Belgische bodem, geweldig toch? Een heel bijzonder moment dat we nog lang zullen onthouden. Bovendien een ideale gezinsactiviteit, heerlijk buiten onder een stralend herfstzonnetje…

Ook eens een eigen boompje planten of een andere leuke buitenactiviteit? Ga zeker eens kijken op de website van Natuurpunt voor leuke activiteiten in de natuur.

img_6933img_6930img_6943img_6951img_6962img_6968img_6956img_6984

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    bé vermeiren
    december 1, 2016 at 8:37 am

    In onze stad groeit een heus geboortebos. Jaarlijks worden de gezinnen met een boreling uitgenodigd om er een boompje te komen planten.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.