0
EROPUIT Kinderactiviteiten

Kaasmeester of kaasjuf voor één dag

Altijd al willen weten hoe lekkere kaas nu eigenlijk wordt gemaakt? Dan hebben wij een megatip van jewelste voor jullie, want tijdens een leuke workshop ‘Kaas maken’ in de Oude Kaasmakerij in de Vlaanders onthult een kaasmeester alle geheimen van het eeuwenoude kaasmaakproces én de kids mogen zelf een handje toesteken.

Zaterdag trokken wij dus voor een daguitstapje richting het verre West-Vlaanderen waar kaasmeester van dienst Etienne leerde Kobe & Frauke heel simpel hoe je zelfgemaakte kaas maakt. Eerst warmden we de melk op tot 32°C, een beetje stremsel erbij en de pot mocht van het vuur. Ondertussen kregen we een interactieve rondleiding in het kaasmuseum zelf en leerden we alles over de geschiedenis van de kaas! Het moet niet altijd over de Oorlog gaan als je in de Westhoek bent, nietwaar? Niet alleen leuk voor de kindjes, maar ook de mama’s en papa’s vonden dit superinteressant! Zo leerden we het verschil tussen mozarella, emmenthaler, fetakaas en abdijkazen. We leerden van welke melken je zoal kaas kan maken (neeeeee Frauke van mama haar borstmelk kunnen we dus GEEN kaas maken :-)).
Daarna werkten we verder aan ons kaasje, maar hoe we dat deden, ga ik jullie niet verklappen. Daarvoor moeten jullie zelf maar eens naar het Oude Kaasmuseum, maar als we geweten hadden dat het zo simpel was, dan waren we er thuis al lang zelf eens aan begonnen :-).

Na een leuke zoektocht doorheen het ‘Oude Kaasmuseum’ was onze zelfgemaakte kaas klaar en kregen Kobe & Frauke een heus kaasmakersdiploma van kaasjuf of kaasmeester. Proeven is uiteraard ook inbegrepen!
Praktisch
Wanneer: nog elke dag van de grote vakantie van 14.00u – 16.00 u
Waar: Kaasmuseum “De Oude Kaasmakerij”, ‘s Graventafelstraat 48a, 8980 Passendale
Voor keukenprinsen en – prinsessen vanaf 6 jaar

Misschien een leuke tip om tijdens de laatste twee weken van deze geweldige zomervakantie nog te plannen? En maak er dan meteen een leuke daguitstap in West-Vlaanderen van, want daar is nog heel wat te beleven.

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Evi
    augustus 15, 2017 at 10:40 am

    Leuke tip! Alleen jammer dat Tuur hier nog net iets te klein voor is 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.