0
LIFESTYLE

20 leuke dingen om het schooljaar direct goed in te zetten

Nog 2 keer slapen en het is zover…een nieuw schooljaar is weer daar! Zowel voor mij als voor de kindjes zal het weer aanpassen worden, want héééé ik begin weer te werken en zal dus ook een nieuw evenwicht moeten vinden. Benieuwd welke dingen de start van het nieuwe schooljaar net iets leuker kunnen maken?

 1. De eerste schooldag is altijd een leuk moment om vast te leggen. Trek een mooie foto van jouw monstertje met een 2017-2018 milestonecard of organiseer een heuse phtoboot met de gratis prints van Studio Lala. Echt keileuk vinden wij dit!
 2. Start een Bullet Journal, al maanden ben ik fan van dit systeem en ik kan het alleen maar aanraden aan drukbezette mama’s! Handige lijstjes, weekplanners, dagelijkse to do’s, verzamelingen…echt alles kan je erin verzamelen. Kelly schreef er trouwens een geweldig handig boek over: Bullet Journal de handleiding!
 3. Neem verlof de eerste schooldag. Zo kan je in alle rust de kindjes wakker maken en kunnen jullie weer even wennen aan het nieuwe ritme. En ik? Ik kruip vrijdag een hele dag in mijn bed om uit te rusten van de laatste zware maanden :-).
 4. Wees dit jaar eens een echt goed voorbereide moeder en verlies geen schoolspullen meer dankzij de handige naamlabels van Labelstudio. Groooote fan zijn wij van deze labels. Met de code ‘LEUKEWERELD‘ krijg je trouwens nog altijd 10% korting in de webshop.
 5. Zorg meteen voor leuke rituelen, kinderen houden daarvan! Een gezond vieruurtje na schooltijd, pannenkoeken op vrijdag, ‘s zondags naar het bos of naar de markt…
 6. Om huiswerkdrama’s zoals vorig jaar te voorkomen, hebben wij dit jaar iets afgesproken: huiswerk wordt altijd gemaakt meteen na schooltijd en dan kan er daarna nog heeeeeel veeeeeeel gespeeld worden!
 7. Maak het jullie zelf wat gemakkelijker en betrek jullie kroost bij het huishouden, met het takenmannetje is dit easy peasy.
 8. Schaf een lekvrije drinkbus aan en wij hebben er eindelijk eentje gevonden (na 20 keer een overlopen drinkbus te hebben gehad in de boekentas vorig jaar). De drinkbussen van Contigo Gizmo Flip zijn 100% lek-en morsvrij, echt waar, we hebben ze getest én goedgekeurd!
 9. Leg ‘s avonds twee outfits klaar en laat je kind ‘s morgens zelf één van de twee outfits kiezen, zo vermijd je eindeloze discussies aan de kleerkast ‘s morgens.
 10. Om jezelf de eerste week niet te veel kookstress te bezorgen, bestel je een maaltijdbox voor een week of kook je op zondag voor een paar dagen.
 11. Maak direct een paar goeie afspraken. Televisie of iPad pas vanaf 6u30, één avond per week geen schermpjes, elke avond om 8u naar bed…Goeie afspraken maken goeie vriendjes.
 12. Doe je kind een leuke gepersonaliseerde rugzak cadeau. Kobe kreeg er eentje voor zijn verjaardag en hij raakt hem gegarandeerd nooit meer kwijt!
 13. Probeer ‘s avonds zoveel mogelijk klaar te zetten: van lunchboxen tot de ontbijttafel zodat je ‘s morgens niet als een kiek zonder kop rondloopt.
 14. Maak de eerste schooldag werk van een supercoole lunch zodat ze gemotiveerd zijn om de rest van het jaar te blijven ineten :-).
 15. Maak als mama/papa meteen ook goeie vriendjes aan de schoolpoort, zo kan je gemakkelijk dingen afspreken voor de rest van het schooljaar.
 16. Maak een familieplanner van jewelste, bij Maison Slash kan je er een erg handige downloaden.
 17. Probeer elke avond exclusieve tijd te maken voor elk kind voor het slapengaan bijvoorbeeld.
 18. Hoe was het op school? Heb je vriendjes gemaakt? Wanneer je kind moe en lastig van school komt, stel dan vooral niet van die lastige vragen. Probeer het nog eens later op de avond.
 19. Probeer jullie weekends ook niet te vol te proppen de eerste maand, je zal er zowel jezelf als je kinderen een groot plezier mee doen om af en toe op adem te komen!
 20. Maak ook eens tijd voor jezelf, want twee maanden zomervakantie, dat kan toch best vermoeiend zijn voor een mama, nietwaar?

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Hilde Blancquaert
  augustus 31, 2017 at 5:26 am

  Die drinkbus kocht ik ook voor onze jongste! De 3 anderen kregen een andere versie van hetzelfde merk.

 • Reply
  Compleet Iris
  september 3, 2017 at 9:01 pm

  Toffe tips! Vooral de drinkbus is ahaaaaa

 • Reply
  Ann Van der Jeugd
  september 6, 2017 at 12:08 pm

  toffe tips, voor de minder creatievelingen onder ons, raad ik de mijn dagritme pictogrammen (MDP) planners aan van Sanne Dols https://www.mijndagritmepictogrammen.nl/

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.