0
EROPUIT Kinderactiviteiten

Het Blotevoetenpad in De Schorre getest en goedgekeurd

Hebben jullie altijd al willen weten hoe het voelt om gras of modder tussen je blote teentjes te laten kriebelen of te wandelen op steentjes? Dan moeten jullie beslist jullie stoute schoenen uittrekken en eens naar het blotevoetenpad in De Schorre gaan! Helemaal nieuw, nog niet zo bekend en niet zo groot, maar minstens zo plezant als andere blotevoetenpaden! Kobe en Frauke (én Milleke ging mee in de draagzak :-)) testten het uit en beleefden er dolle pret…

Wanneer we in de Schorre aankomen, lopen we even langs het congrescentrum De Pitte om meer info te bekomen over het blotevoetenpad want het staat nergens aangegeven. Wie wil kan daar ook voor 6 euro een rugzakje krijgen om je schoenen in te steken, een handdoekje en zeep om je voetjes te wassen na afloop. Maar wij waren goed voorzien en hadden dat allemaal zelf bij. Dat er weinig signalisatie is, is een bewuste keuze horen we daar, om te vermijden dat occasionele wandelaars het pad zouden plattrappen.

Schoentjes en kousjes uit? Klaar voor een tocht van een kleine kilometer? Start! Tijdens de wandeling moet je niet alleen wandelen, maar vooral ook goed voelen en ruiken. Want je wandelt niet alleen langs verschillende mossen, water, kleibroden en kiezeltjes, ze hebben er ook zo’n 300 kruiden aangeplant. Onderweg ruik je onder meer munt, citroenverbena en kruiptijm. Een grote wilgeniglo van ongeveer zes meter diameter, ingericht met boomstronkjes, is de eindhalte van de wandeling.

Blootsvoets lopen is gezond
Het blotevoetenpad is niet alleen een leuke kinderactiviteit, het is ook nog ergens goed voor! Wisten jullie dat op en onder één voet meer dan 27 000 zenuwuiteinden zitten? Wanneer je gaat wandelen op blote voeten krijgen ze een extra prikkeling. Blootsvoets lopen bevordert bovendien de bloedsomloop en je spieren worden extra getraind. Het geeft een aparte sensatie en je voetjes krijgen een heerlijke massage. Waar wachten jullie nog op? In de zomer is het zalig om dit pad te belopen, want de vele watertjes onderweg zorgen voor verkoeling aan de voetjes. Maar ook in de winter is het de moeite om de blotevoetenwandeling te doen, maar dan mét schoenen aan.

Avontuur achter de rug? Spoel jullie voetjes af met water en laat ze drogen aan het gras of in de wind. Conclusie? Deze wandeling is een echte aanrader voor natuurliefhebbers en gezinnen! Deze leuke wandeling bracht ons dichter bij elkaar én bij de wereld, schoon toch? Een speelpartij in de speeltuin hebben onze kids nu wel verdiend! En ondertussen kunnen moeder en vader nog wat bijpraten op een terrasje.

Zeker meenemen
Een vochtig doekje of washandje, een handdoek, een rugzak, een flesje water en een EHBO-kistje.

Alle info over de Schorre vinden jullie hier op de website op hier

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Evi
  augustus 27, 2017 at 3:21 pm

  Lijkt me een hele leuke activiteit te zijn, eentje om te onthouden.

 • Reply
  Lien
  augustus 27, 2017 at 5:56 pm

  Oh ziet er leuk uit!Ook na de zomervakantie nog toegankelijk?En waar is er dan in de buurt een speeltuin?

 • Reply
  Sien
  augustus 28, 2017 at 2:12 pm

  Wij deden er eentje afgelopen zomer in nederland in het drents-friese wold . Groot succes! Dochter van 2,5 stond tot net onder haar billen in de modder (hoofdzakelijk water, ze raakte er nog door) en vond het geweldig dat dat allemaal mocht!
  Deze gaan we zeker ook eens proberen, daar gaan we mee scoren.

 • Reply
  Niet zomaar saar
  augustus 29, 2017 at 9:46 pm

  Ziet er wel heel erg leuk uit. Wij moeten dat ook eens proberen, maar er is er eentje dichterbij hier.

 • Reply
  Jorssen Ronny
  mei 21, 2019 at 2:01 pm

  Zondag 19 mei 2019 hebben we het blote voetenpad (Barrevoet pad) bewandelt in de Schorre te Boom. Spijtige keuze van sommige materialen op de grond waarvan onze voeten er amper konden op lopen (scherpe kiezelsteentjes en gehakselde takjes hebben ons veel pijn gedaan). Als dat dan nog het enige was, ok, maar wij zijn enorm geplaagd geweest door het aantal muggen dat ons gestoken heeft, onze benen staan vol met beten. Misschien toch even wat muggenmelk aansmeren !

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.