0
Kinderactiviteiten Zelfgemaakt

5 leuke manieren om je kinderen creatief bezig te houden in de auto

Weg dvd-spelers, tablets of spelcomputers, kinderen hebben echt niet zoveel nodig om zich onderweg op een creatieve manier bezig te houden. Benieuwd hoe wij Kobe en Frauke entertainen wanneer we lang moeten rijden?

1.Maak voor je vertrekt voor elk kind een rugzakje klaar met leuke kleine verrassingen
Leesboekjes, kleine speelgoedjes waar ze hun fantasie de vrije loop mee kunnen laten, werkboekjes, papier…noem maar op.

2.Creatieve rijmpjes
Rijmen! Een creatief spelletje dat altijd werkt bij ons! Begin met een grappig woord en vraag de kinderen om elk om beurt een woord te bedenken dat er op rijmt. Straat, praat, vaat, laat…lukt het om nog een woord te bedenken? Laat je kinderen zo creatief mogelijk zijn!

3. Afvinken maar
Voor je vertrekt stel je een lijst op met allerlei zaken die je onderweg kan zien, zoals een brug, een vrachtwagen, een tractor, een koe, een lamp…de eerste die alles heeft gezien, krijgt een verrassing.
Of wat dachten jullie van een heerlijke bakblikbingo voor onderweg?

4. Speel verstoppertje in je fantasie
Iemand bedenkt een plekje waar hij/zij verstopt zit. Dat kan in een wasmachine zijn of in de keukenkast. De andere raden waar hij/zij verstopt zit door vragen te stellen. Wedden dat dit de creativiteit van je kleintjes stimuleert?

5. Last but nog least: laat je kinderen knoeivrij kleuren
Krijg je ook de kriebels van handen en kleertjes die vol stift hangen wanneer je kleine monstertjes kleuren in de auto? Sinds een tijdje kan je dankzij Color Wonder van Crayola, kleuren zonder vlekken te maken. De stiften kleuren alleen op Color Wonder papier en niet op andere ondergronden, dus gedaan met vuile autozetels, vingers of kleuren. Daarnaast hebben de kleurboeken ook iets magisch, wanneer de kleurplaten worden ingekleurd komen op verschillende plaatsen figuren naar boven. Dit geeft kindjes nog meer motivatie om door te blijven kleuren op zoek naar meer elementen. Knoeivrij kleuren is toch wel de uitvinnding uitvinding van het jaar volgens ons, droomt elke mama of papa daar niet van?

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Crayola, een creatief merk met een zeer divers aanbod aan kleurartikelen en creatief speelgoed. Hoe wij tegenover samenwerkingen staan, lees je hier.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.