0
Baby MAMA ZIJN

Het plezier van het wachten : terugblik op mijn derde zwangerschap

Elke zwangerschap is anders en uniek. Maar als je mij vraagt welke zwangerschap mij het meeste zal bijblijven, dan is het antwoord niet zo moeilijk. Mijn derde (en waarschijnlijk ook mijn laatste) is er eentje om nooit meer te vergeten. Enerzijds omdat ik ze niet alleen of samen met mijn Lief beleefd heb, maar vooral heb kunnen delen met mijn andere twee grootste schatten. Hun inlevingsvermogen, hun eindeloze geduld dat nu echt wel op aan het geraken is, hun vragen over hoe de baby ter wereld zal komen, hun bekommernissen om mij en hun klein broertje, ja zelfs hun geruziemaak over wiens beste vriend hun broertje zal zijn…ik vergeet het nooit meer!

Deze laatste dagen geniet ik extra van dat dikke buikje! Ook al wordt normaal bewegen moeilijker en moeilijker, slaap ik als een schildpad en moet ik aan mijn kinderen of Lief vragen om mijn sokken aan te doen, ik neem het er allemaal graag bij! Want ik besef hoeveel geluk ik heb dat ik een bijna probleemloze zwangerschap achter de rug heb waarbij ik tot het laatste ogenblik heb kunnen werken en normale dingen ben kunnen doen, ik besef ook wat voor een wonder het is dat je een gezonde baby op de wereld mag en kan zetten want dat er zoveel vrouwen zijn die dit geluk niet hebben (lees bijvoorbeeld eens dit artikel) (oh wat gun ik het andere vrouwen zo zo hard om ook mama te worden!).

De komende dagen ga ik dus extra hard genieten van mijn buikbewonertje. Alles staat klaar, hij is zo hard welkom! Elk krampje dat ik nu voel geeft een beetje hoop maar tegelijkertijd geniet ik er zo hard van om overdag een dutje te doen, een koffie te gaan drinken met een vriendin en nog even alleen te zijn. Wachten was nog nooit zo leuk.

Tellen jullie mee af?

Foto: Glenn Minten
Deze superleuke fotograaf komt binnenkort bij ons thuis de eerste dagjes met onze nieuwe spruit fotograferen, wordt vervolgd.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.