0
Kinderactiviteiten

Waarom kinderyoga zo goed is

Wat doet een hoogzwangere mama om de laatste week van haar zwangerschap tijdens de krokusvakantie zo rustig mogelijk door te brengen? Haar kinderen inschrijven voor leuke activiteiten natuurlijk :-).

Mijn mini-yogini Frauke is al een tijdje zot van yoga en we doen het af en toe samen met haar thuis voor televisie aan de hand van YouTube-filmpjes. Maar toen ik zag dat Londerlelie tijdens de krokusvakantie een leuke yogadag voor kinderen organiseerde, twijfelde ik geen minuut en schreef ik ons meisje meteen in.
Resultaat? Mijn flinke dochter genoot met volle teugen van een leuke kinderyogadag!
Ze kreeg niet alleen yogalesjes maar ze ging ook zwemmen, knutselde en speelde en maakte nieuwe vriendjes, van een succes gesproken! Ze kwam dolenthousiast en toch ontladen weer thuis.Dankjewel Lentel om haar een onvergetelijke dag te bezorgen!

“Kinderyoga is een samenspel van bewegingen – helemaal aangepast aan de belevingswereld van kinderen – die gebaseerd zijn op de oefeningen uit de yoga. Tijdens de yogales kunnen kinderen hun volle hoofdjes –indrukken, prikkels en gevoelens die zich overdag opstapelen – weer even laten leeglopen. Een boeiend pakket van beweging, spel, massage, tekenen en dromen … ” aldus Lentel.

Waarom kinderyoga zo goed is?
Kinderyoga is goed voor het lichaam én de geest. De oefeningen zorgen er niet enkel voor dat de rug in optimale gezondheid blijft (wat op zich al fantastisch is!!), ze staan ook garant voor nog veel meer leuks:

Je lichaam wordt soepel, je spieren worden sterker
Je motoriek en lichaamshouding verbeteren
Je bent beter gewapend tegen ziektes
Je kunt je beter concentreren
Je krijgt meer zelfvertrouwen
Je hebt minder last van stress
Je valt ’s avonds makkelijker in slaap

Alleen maar voordelen dus!
We schrijven ons Frauke dus graag weer in voor een leuk yogadagje!

Ook zin gekregen om je kind in te schrijven?
Lentel organiseert nog kinderyogadagen in de paasvakantie op 12 en 13 april. In de grote vakantie is er een yogaweek van 3 tot 7 juli en daarna nog twee kinderyogadagen op 12 en 13 juli. Alle info vind je op haar website Londerlelie.

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.