0
Daguitstappen EROPUIT

7 dingen die je moet weten voor je naar Disneyland Parijs vertrekt

Of we zin hadden in een weekendje Disneyland Parijs? Toen ik deze uitnodiging in mijn mailbox kreeg vorige week, moest ik toch even diep nadenken. Want hoogzwanger naar een pretpark gaan, is misschien toch niet zo aan te raden. Toch wilde ik onze kindjes deze geweldige kans niet ontnemen, want hoe vaak in je leven krijg je de kans om naar Disneyland Parijs te gaan én te verblijven in hét Disneyland hotel, zeg nu zelf: daar kan je toch geen neen tegen zeggen?

We besloten om ons laatste weekendje met ons viertjes extra hard te genieten! Van de verwondering en de blije gezichtjes van de kindjes, de verwennerij in het hotel en het zalig samenzijn, een heel weekend lang. Ook al was het hyperdruk in het park, Kobe en Frauke zeiden dat ze de mooiste twee dagen van hun leven hadden en vragen nu al wanneer we teruggaan…en zeg nu zelf…daar doe je het toch voor hé?

Moe en voldaan kwamen we zondagavond thuis en onderweg dacht ik na over wat jullie alvast moeten weten wanneer jullie ook eens een tripje naar Disneyland Parijs overwegen:

1. Vergeet de auto, ga met de TGV en boek je tickets enkele maanden op voorhand
Je spoort echt supersnel tussen Brussel en Parijs en de TGV stopt bijna in Disneyland Parijs. De verwondering begint al onderweg en je reist als ouders veel relaxter dan wanneer je uren in de auto moet doorbrengen en je kinderen kalm moet houden.
TIps om je kinderen bezig te houden onderweg of een leuk treinbingospel vind je hier.

2. Disneyland is duur, maar kan goedkoper als je goed zoekt naar de beste deals of arrangementen
Voor hun 25ste verjaardag binnenkort, zijn er heel wat Disneyland Parijs aanbiedingen zoals gratis toegang en verblijf voor kinderen tot en met 6 jaar bijvoorbeeld? Ga zeker hier eens kijken voor de beste deals.

3. Disneyland is druk, maar toch bestaan er ook rustigere periodes om te gaan
Ik had zelf het gevoel dat wij in de drukste week van het jaar daar waren, maar blijkbaar zijn er wel degelijk momenten dat het rustiger is in Disneyland Parijs. Hier vond ik alvast een handige druktekalender , zeker eens checken voor je een uitstapje boekt!

4. Verras je kinderen met een etentje met de Disneyfiguren
Wie verblijft in het Disneyland hotel en kan aanschuiven aan het buffet ‘s avonds heeft het geluk om te kunnen eten met de Disneyfiguren zoals Mickey en Minnie Mouse, Tijgertje, Goofy, noem maar op! Geweldig toch als Mickey Mouse je komt helpen bij het eten? Verblijf je in het Disneyland Hotel tijdens een drukke periode en wil je zeker zijn van een plaats in het restaurant, dan is op tijd reserveren bij aankomst de boodschap!!! Anders loop je het risico dat alles volzet is.

5. Download thuis al de Disneyland app en plan wat jullie zeker willen doen
Wanneer je maar twee dagen in Disneyland Parijs bent, kan je onmogelijk alles doen! Zeker niet wanneer je ook naar het Walt Disney Studios Park wilt gaan en rekening moet houden met soms ellenlange wachttijden. Met de Disneyland-app kan je gemakkelijk de wachttijden per attractie checken, maar ook de shows en je vindt altijd je weg terug. Erg handig!

6. Wie (hoog)zwanger naar Disneyland gaat, kan een Easy Acces kaart aanvragen
Wanneer je nog maar pas zwanger bent, moet je zorgen dat je een medisch attest meeneemt, maar ik kon het natuurlijk niet meer verstoppen en kreeg gemakkelijk zo’n Easy Acces kaart. Ga bij aankomst in Disneyland samen met je gezin Studio Services om de kaart aan te vragen, hierdoor krijg je bij ingang van een attractie (waar je nog in mag als zwangere, want je mag eigenlijk niet zoveel meer doen) en dan krijg je te horen op welk tijdstip je terug mag komen en hoef je de lange wachttijden dus niet te trotseren! In plaats van een uur in de rij te moeten staan om Spiderman te ontmoeten, mochten wij meteen binnen, een leuk cadeautje voor onze kindjes, nietwaar?

7. Geniet van de schoonheid van het park en vooral van de lachende gezichtjes van je kinderen
Misschien ben je zelf niet zo’n pretparkmens (zoals ik) of hou je niet zo van het commerciële sfeertje dat er hangt in het park (lees: overal zie je volwassenen én kinderen met Mickey-oren, honderd Disney-winkels waar ze overal dezelfde Star Wars en Frozen spullen verkopen, mensen die urenlang staan aan te schuiven om op de foto te mogen met Aladdin of Alice in Wonderland), toch hangt er een magische sfeer in het park waar ik als klein Lobke wel al eens van durfde dromen. Dus als je van plan bent om te gaan, geniet van de verwondering en de lachende gezichtjes van je kindjes, de parade en de slotshow aan het einde van de dag. Kobe en Frauke vragen al heel de week wanneer we nog eens naar Disneyland gaan, do I need to say more?

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.