0
EROPUIT Uncategorized

Mini en de muggen

Schermafbeelding 2016-02-01 om 07.09.43
Schermafbeelding 2016-02-01 om 07.09.28
Nog geen plannen in de Krokusvakantie? Dan hebben wij alvast een geweldige tip voor jullie! Gisteren werden wij door Jekino uitgenodigd voor de opening van het 28ste Jeugdfilmfestival in Het Paleis in Antwerpen. Blij als een klein kind was ik om dit mee te maken met mijn eigen kindjes, want aan het Jeugdfilmfestival en Het Paleis heb ik superfijne jeugdherinneringen, fijn om dit aan je eigen kinderen mee te kunnen geven hé?

MINI EN DE MUGGEN komt uit op 10 februari 2016, een kleurrijke en fantasievolle Deense kinderfilm van de regisseurs Jannik en Flemming Quist Møller, die eerder al samen FIETSMUG EN DANSMUG maakten en die wij gisteren als eerste mochten zien op het Jeugdfilmfestival! De mooie tekeningen alleen al doen je goesting krijgen om meer te zien!

De film gaat over een rondreizend circus dat door een bos trekt. Het gezelschap telt enkele fantastische artiesten: Egon de mug is een fietsende stuntman en koorddanseres Dagmar kent geen hoogtevrees. Ook Miranda en Mini reizen mee. Pestkop Miranda vindt Mini te klein, te stom, te bang… tot Mini boos wegloopt. Misnoegd sluit hij zich aan bij een bende brutale rovers. Zo’n insectencircus is een levendige boel: er wordt geflapperd, gezoemd en gevlogen alom. Een vrolijke wereld komt tot leven in sprankelende kleuren. Een opgewekte film die voor de liefhebbers van FIETSMUG EN DANSMUG een feest van herkenning is!
Een film vol verborgen boodschapjes op kindermaat, Kobe genoot met volle teugen, Frauke was nog net iets te klein om haar volle aandacht erbij te houden maar ze genoot wel met volle teugen, zeker omdat haar vriendje Arthur erbij was!

Na de film was er nog een heuse kinderreceptie met toffe kinderactiviteiten waar onze kindjes graag aan mee deden.

Ook benieuwd naar de film? De film speelt nog op Het Jeugdfilmfestival op verschillende data, in Brugge (Cinema Liberty), in Gent (Studio Skoop), in Kortrijk (Budascoop). Vanaf 10 februari is MINI EN DE MUGGEN in de Belgische bioscopen te zien. Een aanrader! Hier kunnen jullie alvast een trailer bekijken.

Jullie nog leuke Krokusvakantietips?
filmfestival2 filmfestival
IMG_0096

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    A_nnick.
    februari 1, 2016 at 10:06 am

    Zo fijn om jullie terug tegen het lijf te lopen! Dankjewel voor de leuke momentjes. En een zoen voor Frauke natuurlijk! 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.