Op vakantie in een boomhut

boomhutvakantie2
Nog enkele weken en het is zover…dan vertrekken wij op vakantie. Eerst gaan we een weekje naar Zeeland. Daarna gaan we naar Frankrijk en dan zullen we verblijven in een boomhut! Zo’n boomhutvakantie is een kinderdroom die eindelijk uitkomt! Als kind en student ging ik al graag ‘anders dan anders’ op reis, ik begeleidde een inleefreis in Afrika, ging op natuurweekend met de jeugdbeweging…Toen ik mijn Lief leerde kennen en we kindjes kregen, beloofden we plechtig aan elkaar dat we van onze kinderen wereldburgers zouden maken en dat we hen zoveel mogelijk van de wereld en de mooie natuur die we hebben, wilden laten zien.

Vogeltjes fluiten als je wakker wordt
Nu onze kindjes wat groter worden, kunnen we beginnen met onze leuke maar ‘andere’ weekendjes en vakanties. We zoeken telkens bewust de natuur op en een boomhutvakantie leek ons ideaal om onze kindjes te laten kennismaken met een andere manier van reizen. Het gevoel één te zijn met de natuur, vogeltjes horen fluiten als je wakker wordt…wat kijken we ernaar uit om ons te verenigen met de natuur! En het is een geweldige manier om echt ‘quality time’ door te brengen met ons gezin en even weg te zijn van de dagelijkse drukte en sleur. Via Eurocamp vonden we een authentieke én groene camping in de Jura in Frankrijk. Een prachtige streek, waar we kunnen genieten van de natuur, kunnen zwemmen en voor kinderen is er van alles te beleven. De boomhut zelf bevindt zich op 3 tot 5 meter boven de grond en is ingericht met alles erop en eraan. Er is zelfs een beveiligd terras aan met houten tuinmeubels zodat we samen kunnen onthaasten hoog in de bomen, zonder internet en zonder smartphones! We weten nu al dat onze twee kleine avonturiers deze vakantie geweldig gaan vinden! Dit wordt onze meest originele, milieuvriendelijkste en meest avontuurlijke vakantie ooit!

boomhutvakantie3
boomhutvakantie

Meer weten over boomhutvakanties? Via Eurocamp zijn er tal van mogelijkheden!

Waar gaan jullie op vakantie deze zomer? Ben benieuwd!

2 thoughts on “Op vakantie in een boomhut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.