0
Zelfgemaakt

Knutselstation voor kleine kunstenaars

Goede ideeën moet je gewoon delen!
En noem het nestdrang of gewoon opruimwoede, maar de laatste tijd werd ik echt GEK van de stiften, kleurpotloden, kleurboeken, tekeningen, knutselprojectjes van Kobe & Frauke die letterlijk overal in huis rond slingerden.

Tot ik vandaag eindelijk de tijd vond om het bekende Raskog Roltafeltje van Ikea om te toveren tot knutselstation voor mijn kleine knutselaars. Recycleer doosjes en blikken die je normaal in de vuilbak zou gooien tot handige opbergers voor stiften, kleurpotloden, schaartjes en ander knutselmateriaal. Superhandig, netjes georganiseerd en handig omdat ze het overal naartoe kunnen rollen. Tekening of knutselproject klaar? Dan moeten ze het flink zelf opruimen, de papiersnippers onder de tafel inclusief! Jonge kinderen vanaf 4 jaar kunnen heus al hun boeltje zelf opruimen, het geeft niet alleen lucht en ruimte, maar het geeft rust in hun hoofd en ook in dat van jou als ouder, haha!

Frauke was bijna heel de zondagnamiddag zoet met haar knutselstation! Geef toe, een lumineus idee hé?

Ben nu eens benieuwd hoe lang het er zo ordelijk gaat blijven uitzien ;-). Keep you posted!

You Might Also Like...

7 Comments

 • Reply
  Resaarcle
  januari 29, 2017 at 10:06 pm

  Leuk! Hier zit alles verstopt in de knutselkast.

 • Reply
  Villa BlaBla
  januari 29, 2017 at 11:21 pm

  Super goed idee! Hier ligt het knutselspul her en der. Lijkt me handig voor de kinderen om alles in één keer bij de hand te hebben.

 • Reply
  Anoniem
  januari 30, 2017 at 8:35 am

  Heerlijk, zou ik zelf ook wel willen voor mijn handwerkgerief 😉

 • Reply
  Sofie Lietaert
  januari 30, 2017 at 10:59 am

  Zo tof! Inderdaad even afwachten of het zo blijft, maar die eerste aanblikken fotograferen helpt altijd wel. 🙂 En het feit dat ze er de hele namiddag zoet mee geweest zijn ook!
  Aaah de nestdrang… Wat ik allemaal heb zitten opruimen (kasten in de kelder en zo, zotjes), ging erover. Veel uitkijkplezier nog! Spannend.

 • Reply
  Ellen Naait
  januari 31, 2017 at 2:42 pm

  Leuk idee! Wij hebben ook een knutselkast. Soms wordt het daarin wel een boeltje en dan ruim ik zelf de kast eens op, zowat één keer om de paar maanden (lees: liquideer slechte of kapotte dinges)

 • Reply
  Moederschip
  maart 17, 2018 at 12:36 pm

  Wat een leuk idee! Wordt dit een jaar later nog altijd gebruikt of is het ‘nieuwe’ er al wat van af? Heel benieuwd naar hoe het er nu uitziet 🙂

 • Reply
  Vrijdag lijstjesdag! Mijn favoriete mamablogs – Moederschip
  april 20, 2018 at 4:38 pm

  […] Leuke Wereld. Als je op zoek bent naar een totaalblog met leuke uitjes, creatieve ideeën en lekkere receptjes ben je hier aan het juiste adres. Een superidee dat ik overnam van deze blog is het knutselstation. […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.