Knutselstation voor kleine kunstenaars

Goede ideeën moet je gewoon delen!
En noem het nestdrang of gewoon opruimwoede, maar de laatste tijd werd ik echt GEK van de stiften, kleurpotloden, kleurboeken, tekeningen, knutselprojectjes van Kobe & Frauke die letterlijk overal in huis rond slingerden.

Tot ik vandaag eindelijk de tijd vond om het bekende Raskog Roltafeltje van Ikea om te toveren tot knutselstation voor mijn kleine knutselaars. Recycleer doosjes en blikken die je normaal in de vuilbak zou gooien tot handige opbergers voor stiften, kleurpotloden, schaartjes en ander knutselmateriaal. Superhandig, netjes georganiseerd en handig omdat ze het overal naartoe kunnen rollen. Tekening of knutselproject klaar? Dan moeten ze het flink zelf opruimen, de papiersnippers onder de tafel inclusief! Jonge kinderen vanaf 4 jaar kunnen heus al hun boeltje zelf opruimen, het geeft niet alleen lucht en ruimte, maar het geeft rust in hun hoofd en ook in dat van jou als ouder, haha!

Frauke was bijna heel de zondagnamiddag zoet met haar knutselstation! Geef toe, een lumineus idee hé?

Ben nu eens benieuwd hoe lang het er zo ordelijk gaat blijven uitzien ;-). Keep you posted!

7 thoughts on “Knutselstation voor kleine kunstenaars

  1. Zo tof! Inderdaad even afwachten of het zo blijft, maar die eerste aanblikken fotograferen helpt altijd wel. 🙂 En het feit dat ze er de hele namiddag zoet mee geweest zijn ook!
    Aaah de nestdrang… Wat ik allemaal heb zitten opruimen (kasten in de kelder en zo, zotjes), ging erover. Veel uitkijkplezier nog! Spannend.

  2. Leuk idee! Wij hebben ook een knutselkast. Soms wordt het daarin wel een boeltje en dan ruim ik zelf de kast eens op, zowat één keer om de paar maanden (lees: liquideer slechte of kapotte dinges)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.