0
EROPUIT Kinderactiviteiten

Naar het Kindermuseum

Geen idee waar naartoe morgen met je kinders? Dan is het Kindermuseum in Elsene (Brussel) misschien wel een leuk idee! Wij trokken er vandaag naartoe om Kobe, Frauke en Oscar onder te dompelen in ‘De Verwondering’! de tentoonstelling die er momenteel loopt. In het Kindermuseum is er geen vaste collectie, maar worden steeds verschillende tentoonstellingen georganiseerd.

Dat leren leuk is, ondervind je in dit museum aan den lijve!
Reuzeboekentassen, woordenwielen, kleurenwielen, de bibliotheek, het schaakspel…in ‘De Magische Klas’ worden kinderen aangezet om te leren en zelf op zoek te gaan naar antwoorden. Een beetje verder kunnen ze klimmen, klauteren en experimenteren met hun zintuigen aan de hand van 5 machines rond de verschillende systemen van het menselijk lichaam. In ‘De Stad’ komen ze een snoepwinkel tegen, dansen ze in de metro, de wensboom, leren ze muurklimmen, kunnen ze bouwen in hun eigen architectenbureau en zich laten gaan op een graffitimuur.
We brachten ongeveer 1,5 uur door in dit leuke museum maar dat was eigenlijk te kort, want de kinderen genoten volop en wij genoten mee!

Zo fijn om te zien dat kinderen verwondering voor alledaagse dingen hebben, iets wat wij als ouders soms ook wat meer in ons zouden moeten hebben, nietwaar? Hier komen wij zeker nog eens terug!

Het Kindermuseum bevindt zich in het park Jadot, een stadspark met permanent toezicht  en een keileuke speeltuin! Je geraakt er met het openbaar vervoer, als je met de auto gaat moet je geluk hebben dat je parking vindt in de straten in de buurt. Het is open op woensdag, zaterdag en zondag van 14u30 tot 17u, tijdens schoolvakanties dagelijks van 14u30 tot 17u. Handig om weten, je kan er NIET met bancontact betalen, dus best centjes meenemen.

Alle info vind je op de website van het Kindermuseum.

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Elke
  januari 29, 2017 at 7:29 am

  Vanaf welke leeftijd is het de moeite om hier naartoe te gaan?

 • Reply
  Met4inhuis
  januari 29, 2017 at 7:44 am

  Dit staat ook nog op ons to do-lijstje van uitstappen!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.