0
Daguitstappen EROPUIT

Naar het dinomuseum

img_0526
Zijn de Diplodocussen, Stegosaurussen of Probrachylophosaurussen uitgestorven? Volgens onze Kobosaurus nog lang niet, hij speelt er dagelijks mee door zijn dinostaart aan te trekken en zich helemaal in te leven in zijn rol als sauriër. Hoog tijd om eens oog in oog te staan met een echte T-rex! In het Museum voor Natuurwetenschappen bijvoorbeeld, want daar komen dino’s tot leven…

Aan de ingang maken Kobosaurus en Fraukotops kennis met hun grote vriend de Tyrannosaurus Rex. Hun goesting om het museum binnen te gaan is groot…want daar ontdekken ze nog een T-rex, een Triceratops, een Diplodocus en nog meer soorten.
We bezoeken het museum op eigen houtje en vertrekken op spannende speurtocht doorheen de fantastische wereld van de dinosauriërs. Van archeoloogje spelen tot het juiste spoor volgen van de iguanodons naar de diplodocus, de tyrannosaurus en nog veel meer dino’s.

img_0540img_0547
Waar komen wij vandaan?
Om die vraag eindelijk te kunnen beantwoorden, brengen we een bezoekje aan de Galerij van de Mens waar we kennismaken met de Sahelanthropus tot de Homo Sapiens, van embryo tot volwassene. In deze ruimte van het museum ontdekken we 7 miljoen jaar evolutie, de aanpassingen die geleid hebben tot de moderne mens, het menselijk lichaam en zijn werking, dankzij onder andere collecties fossielen, 3D-reconstructies en interactieve voorstellingen.

Conclusie? Dit Museum is een schitterende plaats om je kinderen in contact te brengen met echte dino’s, ze te laten verwonderen en de mens en de natuur en al haar facetten te laten ontdekken. Een toppertje voor groot en klein!

Leuk om weten! Organiseer een dino-verjaardagsfeestje in het museum en vier samen met je vrienden je verjaardag in onze Galerij van de Dinosauriërs en beleef zo een dag om nooit te vergeten.

Praktisch
Museum voor Natuurwetenschappen
Vautierstraat 29
1000 Brussel
www.naturalsciences.be

Het Museum voor Natuurwetenschappen is vanuit het Station Brussel-Luxemburg, op 5 minuten bereikbaar – www.nmbs.be

Ook leuk! Neem samen met de kinderen eens de metro naar Brussel stad, een leuke beleving op zich!

Lijn 1 of 5 (MIVB), metrostation ‘Maalbeek’
Lijn 2 of 6 (MIVB), metrostation ‘Troon’

Meer leuke museumtips vind je in ons boek Happy Kids.
img_0558img_0570img_0579img_0518

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.