0
EROPUIT

Krokusvakantietip: JEF festival

Het JEF festival is de hele krokusvakantie open voor het publiek! Ga net als ons eens langs in Antwerpen maar ook in Brugge, Gent, Kortrijk, Leuven, Hamme, en Roeselare is er vanalles te doen. En dat tot en met 6 maart. Check hier alvast het programma. Om je door het giga programma te gidsen, zetten we graag voor jou onze toppers uit het aanbod in de kijker 🤩

1. Ook muizen gaan naar de hemel

Zondag ging ik met mijn kroost naar deze topfilm kijken: ontroerend, grappig en fantastisch tegelijk! Ik heb zelf een paar keer bijna moeten huilen, zo aangrijpend dat ik hem vond. En ik niet allen, want ook mijn 3 kinderen bleven heel de film lang geboeid kijken.

Na een onverwacht ongeluk komen een jonge muis met een opvliegend karakter en een onzekere vos samen in de dierenhemel terecht. In deze nieuwe wereld moeten ze leren hun natuurlijke instincten te bedwingen om met elkaar de uitdagingen van deze prachtige, maar spannende omgeving aan te gaan. Hun reis is vol gevaren en verrassingen, maar tijdens hun avonturen worden ze de beste vrienden.

Wat ik als ouder zo mooi vond aan de film waren de vele verborgen boodschappen in de film. Het thema vooroordelen bijvoorbeeld, want vossen en muizen kunnen toch geen vrienden zijn? Awel, jawel! Het kan allemaal! Thema’s als je angst overwinnen, niet naar het verleden kijken en gelijkwaardigheid, ze krijgen één voor één een plekje in deze prachtige film. Ik zeg prachtig omdat de film technisch ook echt WOWIE gemaakt is. In het begin was ik nog niet helemaal overtuigd maar naarmate de film verder speelde, vond ik hem mooier en mooier worden. En mijn kroost was unaniem: wow mama, dit was echt een supermooie film! Ga dat dus zien!

Hier kan je trouwens leuk knutselmateriaal downloaden

En hier vind je alvast een voorsmaakje over de mooiste openingsfilm van het JEF festival. Ga dat zien ga dat zien als je deze vakantie eens goed naar de cinema wilt gaan.

2. Volg een workshop in het Medialab

Het gevierde medialab groeit dit jaar niet zomaar, het verviervoudigt! Experimenteer, hallucineer en transformeer in vier ruimtes vol audiovisuele installaties met het hele gezin. Voor de allerkleinsten is er ook het mini-medialab. Een digitale speeltuin met videogames, multiplayer virtual reality, projecties, een levensgrote green key installatie, een A.I. workshop en zelfs een digitale voetbalkast uit speelgoed. Kom naar Zuiderpershuis om te beleven wat je zelf niet kan bedenken. Ja, zó zot is dat!

Helemaal nieuw dit jaar is onze fenomenale VR-cinema! In het medialab vertonen we 4 virtual reality-films voor een ‘immersieve’ filmbeleving. Je duikt met andere woorden diep in de realiteit van de films. Met je ticket voor het medialab krijg je deze VR-ervaring er meteen bij.

3. Ga naar de Opblaasbare Cinema

Wat gaat daar op reis door de Antwerpse wijken? Het is Cinema Insuflavel, een opblaasbare cinema! Tussen 27/02 en 05/03 blaast ze zichzelf elke dag op een andere locatie op en toont er gratis prachtige kortfilmcompilaties voor verschillende leeftijden. Kom tussen 10:00 en 16:00 vrij binnen en buiten. Hieronder zie je welke vaste films er op het programma staan voor 3+, 6+ & 9+. Het aanbod wordt aangevuld met films van jongeren uit de wijk. Echt de moeite om eens langs te gaan!

TIP: Wil je thuis verder kijken? Dat kan! Bingewatch tot 1 april een giga aanbod aan kortfilms op online.jeffestival.be.

Nog een tip: De Gebroeders Schimm speelt ook nog tijdens het JEF festival!

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.