0
Speeltips

Danku Sinterklaasje…

img_7046 img_7051 img_7062Something to read, something to wear, something they need, something to eat and off course: something they wanted! De goedheiligman heeft weer aan alles gedacht toen hij vannacht ons huisje betrad om Kobe en Frauke te verwennen! Een dag met een dubbel gevoel want de Sint gaat elk jaar over the top met zijn vrijgevigheid! Toch proberen wij onze kindjes doorheen het jaar genoeg duidelijk te maken dat speelgoed en cadeautjes krijgen niet voor elk kindje vanzelfsprekend is. Daarom lassen wij elk jaar ook een speelgoedopruimactie in na de Sint zodat ze het speelgoed waar ze niet meer mee spelen aan een goed doel kunnen schenken.

Begrijp mij niet verkeerd, dat hebben we uiteraard zelf in de hand en reikhalzend kijk ik elk jaar uit naar dit heerlijk avondje. Stiekem geniet ik er zelf ook heel erg van om leuke spulletjes voor onze kindjes bij elkaar te zoeken…en geniet ik keihard van hun blije gezichtjes ‘s ochtends als ze opstaan.

Dit jaar liep het scenario een beetje anders. Kobe werd gisterenavond nog wakker om naar het toilet te gaan en stond plots beneden toen alles al uitgestald was. Gelukkig hielp het smoesje dat we de Sint net hadden zien buitengaan (wat zijn wij toch leugenaars!). Voor Frauke bracht hij 39°C koorts mee waardoor ze deze ochtend iets minder enthousiast was dan andere dagen. Zo zie je maar…ook Sinterklaas zijn verjaardag is niet zo perfect als we het soms zouden willen…

Benieuwd wat hij zoal bracht?
° Het allercoolste vind ik persoonlijk de Berlin Boombox, ontworpen door designer Axel Pfaender in Berlijn die een eerbetoon aan de ghettoblaster wilde maken. We vonden ons prachtexemplaar bij Fairplace, de duurzaamste speelgoedwebshop van ons land. Vannacht knutselden we deze zelfbouwset nog in elkaar zodat onze kindertjes deze ochtend al heerlijke Sinterklaasmuziek door de boxen van hun eigen ghettoblaster konden beluisteren. Getest en goed bevonden dus!
° Dankzij de Code-a-Pillar van Fisher Price, een nieuwe generatie van leerrijk speelgoed gericht op drie tot acht jarigen, kunnen Kobe en Frauke belangrijke hedendaagse vaardigheden aanleren zoals de basis van het coderen. Leerrijk en leuk!
° Muziekliefhebber Kobe droomde al maanden van zijn eigen gitaar die we vonden bij Kidswithflair.
° Zo droomde Frauke al een tijdje van haar eigen naaimachine en dit vintage exemplaar kon ik op de kop tikken bij Fotograeve materialen voor 20 euro, jawel!
° Als kinderboekenfans van het eerste uur, bracht hij vooral veel boekjes! Van Het hele jaar feestenHet grootste en leukste beeldwoordenboek ter wereldDie hoed zit goed tot 10 superdiverse verhalen, 5 kleurrijke kinderboeken van Studio Sesam. Geweldig toch he?
* Een supercoole Star Wars Pyjama

° Voor onze baby in spé bracht hij schattige babykleertjes van het het wondermooie ‘Fresk’: een nieuw Nederlands merk met biologische babymode en voor Frauke en Kobe nog twee leuke pyjama’s van Nununu.
° Gezelschapsspelletjes en puzzels komen hier ook altijd van pas en zijn leuk om te spelen met ons gezin, bij Papiergoed vonden we de Verzinfabriek en het Creatieve Kwartet!
Genoeg verwennerij? Ik denk het wel!

En nu aftellen naar de andere drukste periode van het jaar…die we dit jaar vooral rustig willen doorbrengen. Aftellend naar onze derde spruit en gewoon lekker thuis zijn en genieten van heerlijke familiemomenten, want die zijn toch het meeste van allemaal waard!

Hoe kijken jullie naar de drukke decembermaand? Misschien zin om nog mee te doen met onze #declutterdecember?
img_7060img_7057img_7073img_7081img_7087img_7070img_7092img_7083

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.