Antwerpen met kinderen : kleine ontdekkingsreizigers in ‘t MAS

IMG_0809

Als je mij zou vragen wat het leukste uitje is dat we gedaan hebben voor ons Happy Kids boek, dan antwoord ik zeker een dagje Antwerpen met als hoogtepunt een bezoekje aan ‘t Mas! Want wie eens een verticale stadswandeling wilt doen met een adembenemend uitzicht, moet dringend eens een uitje plannen naar het gloednieuwe Museum Aan De Stroom in Antwerpen. Behalve een museum is dit ook een heel bijzonder gebouw op een bijzondere plek in een bijzondere omgeving!

Panoramawandeling
Begin jullie bezoek gratis met een heuse wandeltocht met veel roltrappen die jullie naar de 9de verdieping brengt tot wel 60 meter hoog en geniet samen van een fantastisch uitzicht over Antwerpen. Terwijl je naar boven gaat, merk je dat de museumzalen zo gestapeld zijn dat er een spiraaltoren ontstaat met metershoge glaspartijen. Dat alleen al is een must-see voor kinderen en volwassenen. Ondertussen krijg je een steeds groter en wisselend zicht over Antwerpen en de haven. Aangekomen op het dak? Wow! Hier zie je de stad, de haven en de stroom in één oogopslag. Onze kinderen vonden dit ongelooflijk plezant en ik wed dat die van jullie dat ook zullen vinden!

Weet je wat ook leuk is? In de wandelboulevard en op het dakterras van ‘t MAS kan je picknicken. Je mag picknickdekentjes gratis ontlenen aan de balie.

miniMAS voor kids
Naast het panoramazicht, zijn er nog veel meer leuke activiteiten te beleven in dit museum. Van het familiespel ‘Flessenpost van MASsimo’ tot een speurtocht met Kapitein Massimiliaan en de vliegende Hollander.

Probeer zeker eens:
* Alle schuiven open te trekken en vreemde voorwerpen te ontdekken in het Kijkdepot op de tweede verdieping.

* Oog in oog te staan met een samoeraikostuum op de vierde verdieping.

* Te lopen tussen een zee van bootjes op de zesde verdieping.

* Een boodschap te tekenen of te schrijven en in een aangespoelde fles stoppen op de zesde verdieping. Iedereen mag ook zelf een fles met post van iemand anders mee naar huis nemen.

* Gluren naar een echte mummie op de zevende verdieping.

Ons oordeel? Kunst hoeft niet saai te zijn voor kids, en zelfs kleine kinderen vinden dit een geweldige uitstap! Het museum heeft zoveel verhalen te vertellen dat je dit nooit allemaal op één dag kan beleven, terugkomen is dus de boodschap, al was het maar om eens naar boven te gaan met de roltrappen.

Praktisch
Museum aan de Stroom
Hanzestedenplaats 1
2000 Antwerpen
www.mas.be

Leuke tip: Een bezoek aan het dakterras is gratis.
En op de laatste woensdag van de maand is het MAS museum helemaal gratis toegankelijk. De museumzalen zijn altijd gratis toegankelijk voor kinderen jonger dan 12 jaar.

In ons boek Happy Kids vind je nog meer leuke tips om in Antwerpen te en de rest van België te doen.

IMG_0795 IMG_0810 IMG_0825 IMG_0848 IMG_0860 IMG_0865 IMG_0867 IMG_0874 IMG_0878

 

 

4 thoughts on “Antwerpen met kinderen : kleine ontdekkingsreizigers in ‘t MAS

  1. Ooh! Ik wist helemaal niet dat het de laatste woensdag van de maand gratis was.
    Toch maar eens gaan ontdekken. (op het dak stond ik wel ooit eens). 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.