0
Baby MAMA ZIJN

Kinderpraat tijdens mijn derde zwangerschap

Ondertussen zijn we hier bijna 30 weken zwanger van onze derde spruit en weet je waar ik het hardst van geniet? Dat Grote Broer en Kleine Zus er zo hard mee naartoe leven… hun smakelijke uitspraken zijn goud waard dat ik ze het liefst nooit meer wil vergeten. En soms zo grappig dat ik ze graag even met jullie wil delen:

Afgelopen week ging ik een half uurtje op bezoek in het kleuterklasje van Frauke waar ze heel fier verkondigde: “Mijn papa heeft ons broertje in Zweden getoverd en mama gaat de baby uit haar buik toveren!” (ik hoop dat ze gelijk heeft en dat ons mannetje even snel als zij ter wereld komt)

Kobe ziet dat anders: “Papa heeft zijn broer in zijn garage gemaakt!” (weet hij veel waar en wanneer we zijn broer gefabriceerd hebben, haha, dat ik het zelf niet meer weet, misschien hadden we wel samsonseks toen ;-))

Terwijl we op een doodgewone avond in de zetel uitleggen dat Kobe eerst in mama’s buik zat en dat Frauke toen nog niet gemaakt was, zien we haar bedenkelijk kijken: “Was ik dan nog stuk toen ik niet in jouw buik zat?”

Het intrigeert hen ook hoe die baby uit mijn buik gaat komen. “Komt die dan uit jouw navel mama?” Kobe lacht dan heel hard en legt Frauke vol overtuiging uit dat de baby eruitkomt langs mama’s pipigaatje. (We hebben hier nog wel wat werk als het over seksuele voorlichting gaat)

Over zijn naam. Daar kunnen ze toch ook heel hard samen over nadenken. Tot Frauke afgelopen week zei: “Mama, ik heb een naam voor de baby: we noemen hem Ketnet!” (wat ne ket zou dat zijn :-)) Kobe is al blij als hij de naam van zijn broer zelf zal kunnen lezen of schrijven. “Mama doe anders maar een naam met 3 letters dan kan ik hem zeker schrijven!”

Maar het allermooiste wat Kobe afgelopen week zei vond ik toch: “Mama, als ons broertje geboren is, dan zijn wij toch echt rijk hé! Dan hebben we alles wat we hebben!” Een mooie kerstboodschap nietwaar? (en zo voelen we ons toch al voor een groot deel geslaagd in onze opvoedingstaak).

Benieuwd of jullie kindjes al groot genoeg waren om je zwangerschap mee te beleven en wat ze toen allemaal zeiden?

You Might Also Like...

5 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.